Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ: Birlik olmak zorundayız

Başkan Karabağ: Birlik olmak zorundayız

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hafta sonu derneklerin etkinliklerine katıldı. Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ile Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonlarda üyelerle bir araya gelen Başkan Karabağ, “29 Ekim’de Bayraklı’da yapılan etkinliklerde Türk’ümüzde var, Kürt’ümüzde var, Alevi, Sünni bütün etnik zeminler var. Dünyanın birçok yerinden bize katılan insanlar var. Dolayısıyla biz birlik olmak zorundayız. Atatürkçüler, yurtseverler bu bayrağı sevenler, cumhuriyet kavgamızı ölene kadar sürdüreceğiz” dedi. Başkan Karabağ derneklerin etkinliklerine katıldı

  • Ege Postası
  • 19.11.2018 - 12:02

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilk olarak Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin dayanışma gecesine katıldı.

Dernek Başkanı Erkan Uzun’un ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Balıkesirliler Dernekler Platformu Genel Başkanı Salih Sağıroğlu, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç ve CHP Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, desteklerinden dolayı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a teşekkür etti.

BALIKESİRLİLERİN DAYANIŞMA GECESİ

İzmir Balıkesirlikler Eğitim kültür ve sosyal dayanışma dernek Başkanı Erkan Uzun, “Hasan Başkan sayesinde her sene bir gecemiz bir de kahvaltı etkinliğimiz var. Hasan başkan bizim için öyle değerli ki biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Bizler yapılanları unutmayız. Bir gün değil her gün yanındayız. Hasan Karabağ’ın olmadığı yerde hiç kimse Balıkesirliler derneğinden açık destek beklemesin” dedi. Balıkesirliler Dernekler Platformu Genel Başkanı Salih Sağıroğlu, “Yıllardır Hasan Karabağ’ın Balıkesirlilere olan ilgisini yakından biliyoruz. Bu ilgiyi bildiğim için kalkıp, İstanbul’dan geldim. Kendisine Balıkesirlilere olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç da, “Helal yoldan ekmek kazanmak için genç yaştan Koyuneri’nden, Kocapınar’dan Gönen’den Manyas’tan İzmir Bayraklı’ya gelen sevgili hemşehrilerimize sahip çıkan, onların iyi günde, kötü günde yanlarında olan Balıkesirliler Derneği’ne destek olan Belediye Başkanımız Hasan Başkan’a teşekkür ederim” diye konuştu. CHP Balıkesir Milletvekili, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın ise, “Başkanımız her platformda destekçi. Her platformda bizim yanımızda. Allah ondan razı olsun, yolu açık olsun” dedi.

TÜRKİYE’NİN TAŞINA TOPRAĞINA KURBAN OLURUM

Üyelere son olarak Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ seslendi. Karabağ, “Biz Egeliler aynı frekansta aynı toprağı yaşayan aynı kültürü yaşayan insanlarız. Ege’nin iklimi gibi insanı da yumuşak, kalbi yumuşak, gönlü yumuşak, fedakar insanlarız biz. Biz gidip, kapılarda saatlerce bir şeyler almak için dilenmeyiz. Biz gidip, onur kırıcı bir şekilde bir takım şeylere sahip olmak istemeyiz. Bu Ege kültürüdür. Bu nedi? Bu zeybek kültürüdür. Zeybek nedir zeybek sadece zeybek oynarken diz çöken kahramandır. Bu özgüvenin temsilidir. Onun için ne yapıyoruz biz zeybekçiler 29 Ekim’de 6 bin kişi zeybek oynadı. Balıkesirliler de katıldı. Zeybek oynadınız sonra da Atatürk yaptınız. Atatürk’ü etkinliklerimizle kafalara kazıyacağız. Atatürk’ü unutturmak isteyenlere diyeceğiz ki; “Bu ülkenin kurtarıcısı Atatürk’tür ve öyle kalmaya devam edecektir”. Kırmızı beyaz bayrağını asmayan dernek bizden değildir. Onları bizden saymıyoruz. Bizim bayrağımız kurtuluşun simgesi ve emperyalizme karşı mücadele etmiş vatan topraklarının simgesi. Bu bayraktaki ay yıldız inanın ki, dünyanın bütün bayraklarına girdi. Bir ırkın temsili değil bu. Bir milletin bir kurtuluşun emperyalizme karşı ülkemizi işgal eden yedi düvele karşı kazanılan zaferin simgesi, masum ilkelerin dünyada birçok ülkenin bayrağına ay yıldız bu şekilde girmiştir. Biz vatanımız için bayrağımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Sevgili Balıkesirliler, sizin belediye başkanınız olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Ne mutlu Balıkesirliyim diyene, Balıkesir’in taşına toprağına kurban olurum. Ben Türkiye’nin taşına toprağına kurban olurum. Ben sizlere kurban olurum” diye konuştu.

KARSLILAR BAYRAKLI’DA BULUŞTU

Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu’nun Havuz Düğün Salonu’nda düzenlediği 10. yıl kuruluş yıl dönümü etkinliğine de katılan Başkan Karabağ, “Her gün adım adım Cumhuriyet değerlerimizden koparıp, alıyorlar farkında değiliz. Bizler çoğunluğuz ama yeterince örgütlü değiliz. Ölene kadar cumhuriyet kavgamızı sürdüreceğiz” dedi.

Etkinliğe  Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıra, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Eladağ, Önceki dönem Federasyon Başkanı Ali Erkoç Şahin, Federasyon Onursal Başkanı Murtaza Çiçek ve federasyona bağlı dernek başkanları, yöneticiler ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Etkinlikte Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Eladağ ve federasyona bağlı Yukarı Kotanlı Dernek başkanı Bayram Özer Başkan Karabağ’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

“ATATÜRKÇÜLER KORKMAZ”

Etkinlikte yaptığı konuşmada Karabağ, “Gecede konuşan Bayraklı belediye başkanı Hasan Karabağ, “Bir siyasi hareketin başarılı olabilmesi için sadece parti yetmez. O partinin siyasi çizgisindeki dernekleri, sendikaları, sivil toplum örgütleri, odaları ve esnaf birlikleri olmak zorundadır. Bugün burada rahatlıkla yemek yiyebiliyor bir araya gelebiliyorsak önümüzdeki günlerde bunu yapamayabiliriz. Biliyorsunuz, sistem değiştirildi. Bu ülke kurtuluş savaşı ile kanla kuruldu. Binlerce şehidimiz ile Cumhuriyetimizi sevgili Atatürk’ümüz kurdu. Ama sahte seçimlerle sistemi değiştirip, bir siyasal İslam modelini hedefleyen bir iktidar var karşımızda. Her gün adım adım Cumhuriyet değerlerimizden koparıp, alıyorlar farkında değiliz. Bizler çoğunluğuz ama yeterince örgütlü değiliz. 29 Ekim’de Bayraklı’da yapılan etkinlikleri izliyorsunuz. Türk’ümüz de var Kürt’ümüz de var Alevi, Sünni bütün etnik zeminler var. Dünyanın birçok yerinden bize katılan insanlar var. Tebrikler var. Biz birlik olmak zorundayız.  Atatürkçüler,  yurtseverler, bu bayrağı sevenler… Ölene kadar cumhuriyet kavgamızı sürdüreceğiz. Atatürkçüler korkmaz, cumhuriyetçiler korkmaz, Deniz Gezmiş’ler korkmadı, Hüseyin’ler korkmadı, Mustafa Kemal Atatürk korkmadı. Bayraklı’da yaklaşık olarak 15-20 bin Karslı var. Ben sizin Belediye başkanınız olmaktan onur duyuyorum. Türk bayrağı ile gelmenizden şeref duyuyorum, onur duyuyorum” diye kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.