Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İnce isyan etti: Mühür söküldü, doğa gördüğünüz gibi böyle yok ediliyor...

Başkan İnce isyan etti: Mühür söküldü, doğa gördüğünüz gibi böyle yok ediliyor...

İzmir Güzelbahçe'ye bağlı Yelki'de bulunan tarım arazisine yapılmak istenen go-kart pisti için daha önce alana girmesi engellenen asfalt araçları sabah saatlerinde pist bölgesine girdi. Jandarma ekiplerinin gözetiminde mühür sökülerek alana girilirken, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ' Mühürümüz jandarma nezaretinde sökülmüş ve tüm tedbirler kalkmıştır. hukuksuzluğu nasıl engelleyeceği? Mühür bozma fekkini savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Doğa gördüğünüz gibi böyle yok ediliyor. Bir belediye başkanı olarak hiç bu kadar üzgün olmadım' dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2020 - 11:54

EGEPOSTASI- İki yıldır Güzelbahçe'nin Yelki Mahallesi'nde tarım arazisine ve doğal sit alanı içinde yapılmak istenen Go-Kart Pisti'ne karşı Güzelbahçe Belediyesi, Ege Çevre Kültür Platformu (EGECEP) ile vatandaşlar birlikte mücadele veriyor.

Doğayı korumak için nöbet tutan Belediye Başkanı Mustafa İnce ve vatandaşlar geçtiğimiz günlerde projeye karşı açılan dava resmi olarak sonuçlanmamasına rağmen girişimci firmanın alana asfalt dökmek istemesini engellemişti, ancak bu sabah saatlerinde iş makinelerinin bölgeye getirilerek çalışmalara başlandığı bildirildi.

Başkan İnce, bölgedeki inşaat çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri 100'ü aşkın jandarma eşliğinde belediyenin mührünü sökerek çalışmalara başlandığını duyurdu. 

Yapılan işlemin kanunsuz olduğunu belirten Başkan İnce'den yeni açıklama geldi.

İnce ayrıca, mühür bozma fekkini savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Başkan İnce şu açıklamayı yaptı:

"Değerli hemşerilerim belediyenin kaçak inşaat konusundaki tek tedbiri olan mühürümüz jandarma nezaretinde sökülmüş ve tüm tedbirler kalkmıştır. Hukuken uygulayacağımız tedbir kanunsuz olarak kaldırılmıştır. Yapılan kanunsuz işlemden sonra bu alana dönüşü olmayan asfalt mı dökülür, inşaat mı yapılır, hukuksuzluğu nasıl engelleyeceği? Mühür bozma fekkini savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Doğa gördüğünüz gibi böyle yok ediliyor. Yerel Yönetimlerin çabaları hiçe sayılıyor. Bir belediye başkanı olarak hiç bu kadar üzgün olmadım. Güzelbahçeli hemşerilerimizin oylarıyla buradayım. Haklarını sonuna kadar savundum ve savunmaya devam edeceğim."

"AMA ASFALT DÖKÜLMÜŞ OLACAK!"

Belediye Başkanı Mustafa İnce daha sonra TV35'e konuştu.

İnce "Go-Kart alanında asflatlama çalışmaları başlamak üzere. Benim tek tedbirim mühürdür. Mühür bozuldu savcılığa suç duyurusunda bulundum.” dedi.

İnce, "Ama asfalt dökülmüş olacak onun için uzun süredir bu eylem içerisinde olan yatırımcıyı biz sivil toplum kuruluşlarımızla, meclis üyelerimizle durdurmak için nöbet tutuyoruz. Nöbetimizde devam ediyor." dedi.

İnce, "Güzelbahçe Belediye Başkanı olarak benim buradaki görevim bu alanı mühürlemektir. Bu mühüre de sahip çıkmaktır. Buradan çağrı yapıyorum belediyenin yaptığı şu anki hukuki mühür işlemi bozulmuştur ve suçtur." dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bakanlar ve milletvekillerine seslenen Başkan İnce alanda yapılan işlemin hukuksuz ve kanunsuz olduğunu söyledi.

'Bu konudaki yetkililere sesleniyorum' diyen İnce, "Sayın valim, bakanlarım, milletvekillerim ben eğer mührüme sahip çıkamazsam Güzelbahçe’de kaçak inşaatları nasıl önleyeceğim. Siz emniyet kuvvetlerini burada 50’şer metre arayla sıraladınız. Bizim demokratik eylemimizi, buradaki duruşumuzu engellemye çalışıyorsunuz. Maalesef elimiz kolumuz bağlanmış vaziyette. Bizim mührümüz ile ilgili benim kararıma bir iptal yani mahkeme kararı olmadığı sürece burada hukusuzluk, kanunsuzluk var bu eylemi durdurun.” dedi. 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.