Dolar 32,3349
%0.17
Euro 35,1808
%-0.01
Altın 2.244,870
%0.06
Bist-100 8,72
%-1.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İduğ’un vizyon projesine iş dünyasından büyük ilgi

Başkan İduğ’un vizyon projesine iş dünyasından büyük ilgi

İzmir iş dünyası, Bornova Belediyesi’nin Yılın En İyi Vizyon Projesi seçilen Altın Bilezik’e yoğun ilgi gösteriyor. Henüz altyapı çalışmaları sürdüğü ve protokoller devam ettiği halde bin kişinin üzerinde genci işe yerleştirildiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Mesleksizlik büyük bir sorun. Özellikle gençlerimizi ve kadınlarımızı meslek sahibi yapmak ve istihdam yaratmak amacıyla bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Giderek artacak protokoller ile önce meslek öğretecek, sonra da istihdamlarına aracılık edeceğiz” dedi. Başkan İduğ’un vizyon projesine iş dünyasından büyük ilgi

  • Ege Postası
  • 23.02.2020 - 09:50

Türkiye’deki istihdam sorunun temelinde ara eleman sıkıntısının yattığına dikkat çeken Başkan Mustafa İduğ, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan dolayı vatandaşlarımız bizden en çok iş talep ediyor. Bu talebi belediye olarak doğrudan karşılamamız mümkün değil ama bu soruna da duyarsız kalamayız. İnsan kaynaklarının talepleri ile bize gelen talepleri örtüştürecek bir program. Altın Bilezik Projesi’nin bu amaçla hayata geçirmeye başladık. İlgili kurumlarla işbirliği içerisindeyiz. Bugüne kadar üç işbirliği projesi imzaladık, arkası da gelecek. Yaptığımız çalışmaların meyvesini de önümüzdeki süreçte alacağız” diye konuştu.

İŞ GARANTİLİ MESLEK KURSLARI
Bornova Belediyesi Altın Bilezik Projesi kapsamında MTK (Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği), İzmir Eczacılar Odası ve Kişisel Bakım, Kuaför, Güzellik Salonları ve Kuru Temizleme Grubu ve İzmir Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası ile işbirliği protokolü yaptı. İmzalanan protokoller kapsamında tekstil sektörü için makineciler, eczacılar ve kuaförler için ise destek elemanları yetiştirilecek. İstihdam garantili kurslar, ilgili meslek kuruluşları ile birlikte verilecek. 

ON-LİNE BULUŞMA PORTALI
İş arayanlarla işçi arayanların taleplerini örtüştürecek bir program üzerinden yürütülen Altın Bilezik; İZTO, EBSO, EGİAD, İTB ve EGOD gibi kurumları Bornova Belediyesi’nin en önemli paydaşları olarak ilk kez bir araya getiriyor. Proje kapsamında kurulacak Üniversite Kariyer Merkezi ile öğrenciler okulları bitmeden iş yaşamına hazırlanacak. KOSGEB işbirliğinde vizyon projeleri olan genç girişimcilere destek verilecek. Projenin web sitesi üzerinden Türkiye ilk kez on-line iş görüşmeleri yapılacak. Destek ve watsapp hattı, cv doldurma ve iş görüşmelerinde neler dikkat edilmesi gerektiğini anlatan eğitim videoları, tanınmış insan kaynakları uzmanları yapılacak söyleşiler, çalışmaların daha da hızlı yürütülmesini sağlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.