Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İduğ'dan zabıta memurlarına büyük sürpriz

Başkan İduğ'dan zabıta memurlarına büyük sürpriz

Bornova Belediyesi'nde görev yapan zabıta memurları ve emeklileri, bu yıl 63'üncüsü kutlanan Zabıta Haftası nedeniyle düzenlenen yemekte buluştu. Dramalılar Köşkü Bahçesi'ndeki davetin sürprizi Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'un, zabıta üniforması giyerek geceye katılması oldu. Başkan İduğ'dan zabıta memurlarına sürpriz

  • Ege Postası
  • 07.08.2019 - 12:41

Bornova Belediyesi'nden emekli zabıta personelleri ve halen görev yapan zabıta memurları Dramalılar Köşkü Bahçesi'ndeki yemekte buluştu. 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası kapsamında düzenlenen yemekte Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ zabıta elbisesi giyerek sürpriz yaptı.  Başkan İduğ'u zabıta üniforması ile gören memurlar ayakta alkışladı. Gece boyunca tüm konuklarla yakından ilgilenen Başkan İduğ, tek tek tüm çalışanlarla sohbet ederek, Zabıta Haftalarını kutladı.

Zabıta üniformasını giymekten gurur duyduğunu ifade eden Başkan İduğ, "Zabıta Haftası'nın 63. yılını kutluyoruz. Zabıta birimi Osmanlı döneminde 1826 yılında kurulmuştur. 1930 yılında da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından düzenleme yapılmıştır. Yani 193 yılı bitirmiş bir teşkilattır" diyerek bilgi verdi. Zabıtanın önemli görevler üstlendiğini de belirten Başkan İduğ, "Zabıta demek, yerel polis demek. Dara düştüğümüz zaman ya polisi ararız ya da ilçede konuya göre zabıta isteriz. Zabıta, halkın ilk aklına gelen kişidir. Aynı zamanda belediyelerin vitrinidir. Halkın arasında onlara dokunan insanlardır" dedi.

Bornova Belediyesi Meclis Üyleri ve belediye birim müdürlerinin de katıldığı gecede Başkan  İduğ, emekli zabıta memurlarına yaptıkları hizmetler için teşekkür belgesi verdi. Ayrıca yemeğe katılan İzmir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Burak Yurdakul,  zabıtaların hafta çerçevesinde Türk Kızılayı'na yaptıkları kan bağışı için Başkan İduğ'a plaket vererek teşekkür etti.

Gündüz kan bağışı

Bu yıl 63' sü gerçekleşen Zabıta Haftası etkinliklerinde Bornova Belediyesi Zabıtaları Türk Kızılay'ına kan bağışında bulundu. İlçede görev yapan zabıtalar Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Kızılay Kan Bağış aracına giderek kan verdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da zabıtaları yalnız bırakmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.