Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gürbüz’ün azmettirici iddiasıyla yargılandığı davada tanıkdan flaş ifade : İftira atılması için baskı yapıldı

Başkan Gürbüz’ün azmettirici iddiasıyla yargılandığı davada tanıkdan flaş ifade : İftira atılması için baskı yapıldı

İzmir'de Deniz Camgöz liderliğindeki suç örgütü yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Foça’da manavlık yapan İsmail K.'nin iş yerinde bacaklarından vurulması olayıyla ilgili  görülen davanın ikinci duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Yakup K. ve İsmail K.’nin ifadeleri tanıklarca yalanlandı.Tanıkların dinlendiği duruşmada tanık V.A. kendisine Başkan Fatih Gürbüz’ün aleyhine iftira atılması için baskı yapıldığını iddia etti.

  • Ege Postası
  • 01.12.2020 - 17:10

EGEPOSTASI- Foça’da 9 Eylül 2019'da meydana gelen olayda ilçede manavlık yapan İsmail K.'nin bacaklarından vurulması olayı ile ilgili saldırıyı azmettirdiği iddiasıyla Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz 7,5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde 27 Kasım’da görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar bulundukları Ceza İnfaz Kurumlarından SEGBİS ile katıldı. Sanıkların savunma yaptığı duruşmada tanıklar da dinlendi.

İsmail K. ve Yakup K., İsmail K’nin yaralanmasıyla ilgili Fatih Gürbüz'ün azmettirdiği iddiasında bulunmuşlardı. Foça Belediye Başkanı Gürbüz’ün müşteki iken; İsmail K. ve Yakup K. tarafından verilen ifadeleri sonrası Başkan Gürbüz dosyaya sanık olarak eklenmişti.

İsmail K., kendisinin vurulması olayında Başkan Gürbüz'ün azmettirici olduğunu iddia ederken olayı gerçekleştiren kişinin olay yerinden kaçarken "Fatih Gürbüz'e kimse karşı gelemez posta koyamaz" diye bağırdığını söyledi. 

Bu iddialar İsmail K. ve Yakup K.’nın çalışanı ve aynı zamanda tanıkları olan M.S başta olmak üzere tüm tanıklar tarafından yalanlandı.

Tanık olarak söz alan V.A:’nın “İsmail K. bizim evladımızdır. Ben günah olduğu için kendisine ‘beni başkan vurdurdu’ diye iftira atmamasını söyledim, dinlemedi" dedi. İfadesinde Başkan Gürbüz’ün"Onlar benim annemin komşulardır, çöpünü taşımaya yardım ederler, ben onlara bunu nasıl yaparım" dediği öğrenildi. Fatih Gürbüz 10.08.2020 tarihli duruşmada “ben onların ellerinde büyüdüm. Bunu nasıl yaparım” şeklinde ifadede bulunmuştu.

V.A’nın tam ifade metni şöyle;

“Benim hayvan çiftliğim var, evin arasında büyük Foça Deresi geçiyor, biz kendi imkanlarımız ile köprü yapmıştık ama sel suları alıp götürmüştü. Ben seçime kadar belediye başkanını hiç görmemiştim. Seçim zamanında öğrendik ve tanıdık. Benim evime de iki üç kez geldi, tanıştık. Bana söz verdi köprüyü yaptıracağım dedi. O arada bu silahla yaralama olayı oldu. Bir hafta on gün aradan geçmişti ki ben ona telefon ettim. Benim köprüm ne oldu diye sordum. Bunun üzerine bana dedi ki, ben Yeni Foçadayım sana müjde vereceğim dedi. Ben hatta dedim ki gelin çayımı için anlatın dedim. 15-20 dakika sürmedi geldi. Senin köprün yapılıyor dedi. Rahat ol dedi. Dedim başkanım nasıl oldu ne oldu diye bu vurulma olayını sordum. Vuran kimdir diye sorduğumda bana yemin etti, ben hayatımda tavuk öldürmemişim, adalet yerini bulacak dedi. Çıkacak meydana dedi. Çayımızı içti geçti gitti. Hatta yaralanan kişinin kendi annesinin çöpünü dahi alan kişiler olduğunu ben onlara nasıl zarar verebilirim şeklinde söz söylediğini belirtirim. Her ne kadarşu an bana müştekilerin daha önceden duruşmada dile gerdikleri ve güya belediye başkanının bana gelip müşteki tarafla uzlaşması için benden yardım istediği şeklinde iddia da bulunmuş iseler de, bu iddialarını kabul etmiyorum. Müşteki tarafın ailesinden bazı büyükler var. Onların gerçeği söylemediği düşüncesindeyim. Vurulma olayından 4-5 gün sonra ben onların kahvehanesine gittim. İsmini tam bilmiyorum ama küçük olan çocuğun ağabeyi dedi ki, başkan senin evine gelmiş diye söylediler. Bana baskı uyguladılar. Ben korkumdan gelmedi dedim. Belki de ben orada söyleseydim başkan benim evime geldi, bana zarar vereceklerdi. Sadece köprü için başkanı ben çağırdım. Başka bir konu görüşülmemiştir dedi. Sorulması üzerine; Şu an bana neden baskı uyguladıklarını soruyorsunuz, sanırım başkan benim evime geldi ya, başkanla bir şeyler yapıp anlaşmışsınız şeklinde iddiada bulunuyorlardı. Bu nedenle baskı uyguladıklarını düşünüyorum. Sorulması üzerine; Ben devamında hastaneye de ziyarete gittim, ama başkan ile ilgili şikayetten vazgeçin şeklinde bir ziyaretim olmamıştır. Kendisi bizim çocuğumuzdur. Ama İsmail Kılıç diyordu ki, beni başkan vurdurdu. Hatta İsmail'in amcası da benim yanımdaydı. Görmeden iftira etme, yazıktır günahtır şeklinde söz söyledim.”

TANIKLARDAN FATİH GÜRBÜZ’E YAPILAN BİR SUÇLAMA YOK

Diğer tanıklardan H.Ö, O.Ş ve E.B, Fatih Gürbüz ile ilgili herhangi bir suçlamada bulunmadıkları ifadelerinde kaydedildi. Ayrıca vuran şahsın Gürbüz ile ilgili bir şey dediklerini duymadıklarını belirttiler.

Olayın meydana geldiği işletme çalışanı tanık M.S ise “Ben İsmail K.’nin vurulduğu çay bahçesinde çalışırım. Vuran şahsı olaydan önce görmedim” dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 12 Şubat 2021 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU'

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ve 38 sanık ile 22 mağdurun yer aldığı iddianamede İzmir’in Foça ilçesinde çay bahçesi ve manav işleten İsmail Kılınç’ın suç örgütü lideri iddiasıyla yargılanan Binali Camgöz’ün adamları tarafından vurulmasından sonra saldırıyı düzenleyenler tarafından mesajla tehdit edildiğini iddia eden CHP’li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, mağdur sıfatı ile alınan ifadesinde sanıklardan şikayetçi oldu. Gürbüz, ifadesinde kendisini “Samet” olarak tanıtan kişinin Gürcistan’a ait bir GSM hatlı telefondan aradığını belirterek, Kılınç’ın vurulma olayı ile kendisinin ilişkilendirilmek istendiğini iddia etti.

9 Eylül 2019’da Foça’da işlettiği çay bahçesinde silahla vurulan ve kendisini Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün vurdurduğunu iddia eden İsmail Kılınç, avukatı aracılığı ile savcılığa itirazda bulundu. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyayla birleştirilen iddianamede Başkan Gürbüz hakkındaki çeşitli suçlamalara yer verildi. Daha önceki iddianamede mağdur, ek iddianamede ise sanık sıfatı ile yargılanacak olan Gürbüz için “Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme” suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.