Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gümrükçü'ye övgü dolu sözler

Başkan Gümrükçü'ye övgü dolu sözler

Tunceli Pertek İlçe Belediye Başkanı, bir takım ziyaretler için geldiği İzmir'de Romantik Türk Radyo'nun canlı yayın konuğu oldu. Konuşmasının bir bölümünü Elazığ depremi ve İzmir belediyelerinin bölgeye desteklerine ayıran Alan, "Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bölgeye iki kere gelen tek belediye başkanı" dedi. 'Bölgeye iki kere gelen tek belediye başkanı'

  • Ege Postası
  • 25.02.2020 - 12:57

24 Ocak Cuma akşam saatlerinde merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası bölgeden hiç ayrılmayan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine teşekkür ederken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

Elazığ'daki deprem mağdurları ile dayanışmak için yardım kampanyası başlatan Gümrükçü, bölgeyi iki kere ziyaret etmesinin yanı sıra belediyeye bağlı Kişisel Bakım Hizmetleri Birimi'ni de gönderdi. Kişisel Bakım Hizmetleri, özel donanımlı araçta çocuklara banyo yapma ve kuaförlük imkanı sunarken, yetişkinlere ise kişisel bakım ve kuaförlük şeklinde 15 günde toplam bin 979 kişiye hizmet verdi.

Ruhan Alan: Kişisel bakım, yiyecek ve giyecek kadar önemli

Konuyla ilgili konuşan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, "Türkiye’nin bir çok noktasından vatandaşlarımız kıyafet, gıda, bebek maması, bebek bezi gibi malzemeleri gönderdiler. Bunlarda tabii ki önemli ihtiyaçlar ama çok önemli olduğunu düşündüğüm kişisel bakımı da unutmamak gerek. Çünkü kişisel bakım da, yiyecek ve giyecek kadar önemli. Az önce psikolojik yıkımdan bahsettik. Deprem sonrası insanlar çadırlarda kaldığı için kişisel bakımlarının yapılması zorlaşıyor. Büyük ihtimal kişisel bakımın olmadığı bu yerde, iki günlük bir hayat bile sürse birçok insanda çok negatif bir etki yaratacaktır. Çiğli Belediyesi, onların o psikolojik yıkımlarını ortadan kaldırma etkisi yarattı. İnsanlar, inanın şundan mutluluk duyuyorlar. Kadınlar saçlarını boyuyorlar, çocukların yüzleri gülsün diye küçük şekiller çiziliyor, saçları kesiliyor ve banyo yaptırılıyor.”

Elazığ'da bu hizmeti veren tek belediye: Çiğli Belediyesi

Bölgeye daha çok gıda ve giyecek gibi yardımların geldiğini belirten Ruhan Alan, " Biz hep şöyle düşünürüz; deprem oldu adamın parası yoktu, hadi para verin. Kıyafet yok, hadi kıyafet verin. Yemeği yok, yemek verin. Tamam bunlarda ihtiyaç ama bunlar kadar önemli bir diğer ihtiyaç da söylediğimiz kişisel bakım hizmetleridir. Öznel ihtiyaçların karşılanması, ruhsal anlamda kendimizi rahat hissetmemiz ve yıkıntıları gidermemiz için neler yapabiliriz ihtiyacını ortadan kaldırma çabası da ayrı bir güzellik ve inceliktir. Güzel bir fikir. Birçok belediye yardım gönderdi. Çiğli Belediyesi yardım tırı göndermenin yanı sıra bu ekibini de gönderdi. Bu detay çok ince bir detay. Çünkü Elazığ'daki bu alandaki tek belediyeydi."

"Gümrükçü, bölgeye iki kere gelen tek belediye başkanı"

Deprem sonrası Elazığ'a Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin çok destek olduğunu ve birçok belediye başkanının geldiğini belirten Başkan Ruhan Alan, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ilçe belediyelerimiz yardım yaptılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Utku başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü  kardeş belediyelerimizden Çiğli Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü, bölgeye iki defa geldi. İki defa bölgeye gelen tek belediye başkanı. Bu durum çok ayrı bir durum. Kendisine o yüzden ayrıca teşekkür ettim." dedi. 

Alan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Utku başkanla telefonla da sık sık görüştük. Biz orada ne yapabiliriz diye sordu. Sonra onun yönlendirmesiyle kişisel bakım ekibi geldi. Elimizden gelen misafirperverliği göstermeye çalıştık. Kişisel bakım ekibini ben yerinde de gördüm. Düzenli olarak her gün araç oradaydı, donanımlı da bir araç. İnsanlara saç sakal bakımı yapıldı. Kadınların saçları boyanıyor, saçları kesiliyor. Çocuklara duş olanağı sağlanıyordu. Utku başkan geldiği zaman çadır alanlarını da birlikte ziyaret ettik. Her geldiği zamanda çok yoğun bir trafik içinde kaldı. Malatya’ya gitti Elazığ’a geldi. Gün içerisinde çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.