Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gümrükçü’den Kılıçdaroğlu’na saldırıya kınama

Başkan Gümrükçü’den Kılıçdaroğlu’na saldırıya kınama

TV 35 ekranlarında Gün Ortası haber bültenine konuk olan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınadı.  Başkan Gümrükçü’den Kılıçdaroğlu’na saldırıya kınama

  • Ege Postası
  • 22.04.2019 - 13:26

HABER MERKEZİ-Saldırının sadece CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına değil Türkiye demokrasisine ve Cumhuriyet’e yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, saldırının failleri hakkında gerekli yasal işlemlerin derhal yapılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkililerinin sağduyu çağrıda bulunması gerektiğini söyledi.

Başkan Utku Gümrükçü, “Türkiyenin demokrasisine ve Cumhuriyet değerlerine yapılmış bir saldırıdır. CHP’nin geçmişinde çeşitli suikast girişimleri vardır. CHP Genel başkanı olmak kolay bir şey değildir. Atatürk de İsmet İnönü de rahmetli Ecevit de yaşanmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu PKK tarafından saldırıya uğramış tek siyasi parti lideridir. Bu konunun şehitlerimizle bir ilgisi yoktur. Tamamen küçük bir yapının provokatif amaçlı eylemi olarak değerlendiriyorum. Gereğinin hızla yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

SİVAS’TAN BİR FARKI OLMADIĞI GÖRÜLÜYOR

Saldırıya iktidar partisi yetkililerinin bir süredir yaptığı kutuplaşmayı arttırıcı açıklamaların zemin oluşturduğunu belirten Utku Gümrükçü, saldırının Sivas’ta gerçekleşen saldırıyla benzerlik gösterdiğini dile getirerek,  “Bu öfkenin bir kaynağı var. Ülkedeki siyasi gerilim. İktidarın muhalefeti terörle ilişkilendirmesi ve hedef göstermesi Türkiye’yi bu noktaya taşıdı ve bu tür provokataif eylemliliklere hazırladı. Sivas’tan bir farkı yok. Galeyena getirilien bir topluluk belli bir siyasi görüşe mensup olanlar. Yetkililerin yaptığı açıklamaların paralelliğine bakıldığında Sivas’tan bir farkı olmadığı görülüyor. İktidar partisinin yetkilileri olayı acilen disipline etmelidir. Çünkü başka karışıklıklara meydan verebilir” uyarısında bulundu.

OLAYIN EN KISA SÜREDE KINANIP…

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ın olay sonrasında yaptığı açıklamayı da eleştiren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “İnsanların beyinlerindeki düşünceler ifadelerine yansır. Acilen bu memleketi yönetenler konuyu sahiplenip en kısa sürede kınayıp konuyu kapatmasını öneriyorum. Böyle yapmazsak bu tip ifadeleri kullanmaya devam edersek gerilim artabilir. Seçim sürecinden geçtik. Taraflar gergin. İktidar partisi büyükşehirlerde kaybetti. Kendi kitleleri de moralsiz durumda. Bu tür eylemler karşılıklı olarak gelişebilir. Önünü almak için devletin konuyu ciddi şekilde ele alıp acilen yatıştırması gerekiyor” şeklinde konuştu.

BAŞTA CUMHURBAŞKANI OLMAK ÜZERE DEVLETİN SAĞDUYULU AÇIKLAMA YAPMASI GEREKİYOR

Cumhurbaşkanının sağduyulu bir açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Gümrükçü, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Tam olarak kast ettiğim bu. Başta cumhurbaşkanı olmak üzere tüm siyasi yöneticiler devlet soğukkanlılığıyla konuyu kapatmaları ve bağlamaları gerekiyor. Eylemi gerçekleştirenler o siyasi partinin üyeleri.  Sayın Ömer Çelik uzaklaştırılmaları için işlem başlatıldığını açıkladı. Sayın Kılıçdaroğlu hem demokrasiye hem insan haklarına bağlıdır. Cumhuriyeti kuran partinin genel başkanlığını yapmaktadır. Terörle ve demokrasi dışla en küçük bir bağlantısı yoktur. Başta CHP olmak üzere tüm muhalefeti terörle ilişkilendiren açıklamaların bu ortama zemin hazırladığını düşünüyoruz. Mutlu bir Türkiye yaratmak için el ele verilmesi gerektiğini tavsiye ediyorum. Türkiye bu cumhuriyet Atatürk bizim. Demokrasi dışı eylemlere katılanları bulmak ve çözmek devletin görevidir. Zafiyet iktidar partisinden kaynaklanmıştır. Genel başkanımıza yönelik saldırıyı kınıyorum. Kendisine demokrasi, insan haklarından yana tüm yurttaşların da sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.