Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gruşçu'dan 'Tolunay'a umut ol' çağrısı

Başkan Gruşçu'dan 'Tolunay'a umut ol' çağrısı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan ve aplastik anemi hastası olduğu için ilik nakli bekleyen Tolunay Akalın’a bağış kampanyası devam ediyor. Sosyal medya üzerinden Akalın’ın arkadaşları tarafından başlatılan kampanyaya CHP Konak İlçe Başkanlığı da destek verdi.Başkan Gruşçu "Tüm İzmirlileri Tolunay Akalın başkanımıza, Karşıyakalı Sporcu İlayda Hacıoğlu kardeşimize, ilik ve organ bekleyen tüm hasta vatandaşlarımıza umut olmaya davet ediyoruz." dedi.

  • Ege Postası
  • 09.03.2020 - 13:29

Elinde oluşan morluklar sonrası hastaneye giden ve “Aplastik Anemi” tehşisi konulan Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Gençlik Kolları Başkanı Tolunay Akalın’ın hayata tutunması için yakın arkadaşları tarafından sosyal medyada “ilik nakli” kampanyası başlatıldı. Genç Akalın’ın yaşam mücadelesini kazanması için yürütülen donör kampanyasına CHP İzmir’den İl Başkanı Deniz Yücel ve Milletvekili Tacettin Bayır da destek vermişti.
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu'ndan sonra Konak İlçe Başkanlığı da bağış yaparak destek oldu. Konak İlçe Başkanı Gruşçu Tolunay Akalın ve tüm diğer ilik ve organ nakli bekleyen hastalara umut olmaya çağırdı. 

Tolunaya umut olması için tüm İzmirlilere çağrıda bulunan Gruşçu şunları söyledi:

"‘TOLUNAY’A UMUT OL!’ diyerek düzenlemiş olduğumuz bağış kampanyamızın, Tolunay kardeşimiz ile birlikte kök hücre tedavisi gören, donör bekleyen tüm hastalarımıza umut ve çare olmasını diliyoruz.
TÜRKÖK’ün açıklamasına göre 1.834 hastamız kemik iliği nakli bekliyor. Bu hastaların 963ü çocuk, 87si yetişkin olarak kayıtlara geçmiş durumda.
Öykü Arin’in ve yakın zamanda kaybettiğimiz Dora’mızın yaşam mücadeleleri ile kök hücre bağışı artış gösterse de 80 milyonu geçen nüfusumuzla hala yeterli donör sayısına ulaşamıyoruz. Almanya’nın 7 milyona yaklaşan bağışçı rakamı, ülkemizde hala binlerle telaffuz ediliyor.
Bu duruma, Öykü Arin’in annesinin de yakın zamanda tepki gösterdiği TV dizilerinin de etkisi mevcut. Gerçekte ana-kök hücrenin çok çok az bir kısmı alındığından verici için yapılan işlemin hiçbir sakıncası yoktur. Nakilden sonra 3 hafta içerisinde de kan hücrelerinin yeniden oluşumu başlar. Fakat sağlık konulu dizilerde gösterilen acılı nakil sahneleri, insanlarda korku ve ön yargıya neden olmaktadır. Bu da zamanla yarışılan hastalıklarda,  nakil bekleyen bir hastanın daha fazla zaman kaybetmesine sebep oluyor.  
Sağlığımızı ne zaman ve nasıl kaybedeceğimizi bilemeyiz. Ama kısa bir zaman ayırarak, bir kişinin sağlığına kavuşmasına ve hayatına devam etmesine sebep olabilirsiniz!
Tüm halkımızı, Tolunay Akalın başkanımıza, Karşıyakalı Sporcu İlayda Hacıoğlu kardeşimize, ilik ve organ bekleyen tüm hasta vatandaşlarımıza umut olmaya davet ediyoruz!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.