Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Görmez Torbalı için 2017'yi değerlendirdi

Başkan Görmez Torbalı için 2017'yi değerlendirdi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  2017 yılını farklı yönleriyle değerlendiren açıklamalarda bulundu, “Torbalı tarihinin en önemli, en büyük yatırımlarını 2017’ye sığdırdık, bereketli, başarılı tarihi bir yıl oldu” dedi. Başkan Görmez 2017'yi değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 30.12.2017 - 12:03

Son bir yıla onlarca projeyi sığdırdıklarını vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 2017 yılının Torbalı için yerel yönetim performansı açısından son derece verimli geçtiğini, ilçe halkının hedeflerine, özlemlerine kavuştuğunu belirterek “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımıyla yeni devlet hastanemizin açılışını gerçekleştirdik. Torbalı’nın yıllardan beri hasretini çektiği yeni devlet hastanemizin açılışıyla sağlık alanında ilçemizde önemli bir eksiklik giderilmiş oldu. Yıllardır bitirilemeyen huzurevini de tamamlayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devrini gerçekleştirdik. Yoğurtçular ve Türkmenköy gibi uç mahallerimizde köy konakları inşa ederek hizmete açtık. Yeni belediye binasının temelini atmak da bu yıl içinde nasip oldu. Belediye binamız tamamlandığında 12.500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve halkımıza son derece geniş ve modern bir binada hizmet vereceğiz” dedi.

MAHALLE MEYDANLARI… YENİ SPOR SAHALARI…

2017 yılında birçok mahalle meydanını tamamlayarak halkın hizmetine açtıklarını vurgulayan Adnan Yaşar Görmez, “İlçemizin en kalabalık mahallesi olan Ayrancılar’da inşa ettiğimiz mahalle meydanını hizmete açtık. Ve bu meydana 15 Temmuz Şehitler Meydanı ismini verdik. Torbalı, Pancar, Çapak ve Karakuyu Mahalle meydanlarını da bu yıl içinde tamamladık. Böylece ilçemiz 17 bin metrekarelik yeni sosyal yaşam alanına kavuştu” diye konuştu. 

Torbalı’nın oldukça genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Başkan Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar Mahallesi’nde başlattığımız gençlik merkezi projemizin inşaatında sona geldik. Burası gerçek anlamda bir spor kompleksi olacak. Ayrıca gençlerimizi spora yönlendirmek için ilçemizin muhtelif yerlerine 15 adet basketbol sahası, 6 adet de futbol sahası inşa ettik. Bunlarla yetinecek değiliz.  Yeni spor sahaları için de ihale aşamasını tamamladık” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ATAĞA KALKTIK”

İlçe sınırları içinde yatağa bağımlı 65 yaş üstü bireyler ve yaş sınırı olmaksızın aynı durumdaki her vatandaş için evde bakım hizmeti başlattıklarını belirten Başkan Görmez, “Düşkün durumdaki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz. Diledikleri an, bir telefon etmeleri yeterli, ekibimizle yanlarındayız.” şeklinde konuştu

Maddi durumu elverişsiz gençlere TOREV aracılığıyla burs sağladıklarını da ilave eden Başkan Görmez “İlçe dışında üniversite öğrenimini sürdüren gençlerimiz için kurduğumuz Torbalı Eğitim Vakfı da bu sene 400 öğrenciye burs imkanı sağladı. Bu rakamı önümüzdeki yıllar daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Tepeköy Mahallesi’nde projelendirdikleri sosyal marketin inşaatını da bitirdiklerini ifade eden Başkan Görmez, “512 metrekarelik bir alanda kurduğumuz sosyal marketten yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaşlarımız faydalanacaklar. Tamamladığımız bu hizmeti de önümüzdeki süreçte halkımızla buluşturacağız” dedi.

FETREK’TE BİRİNCİ ETAP TAMAMLANDI

Türkiye’nin en büyük çevre yatırımı projelerinden biri olan 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nde 1.etabın sona erdiğini söyleyen Başkan Görmez, “Bu projenin üç ana hedefi var; suyu, toprağı ve çevreyi korumak. Çaybaşı ve Karakuyu mahallelerimiz ile Fetrek çayının geçtiği bölgedeki tarımsal alanları taşkınlıklardan korumaktır.  Projenin 1. etabı olan dere yatağı ıslahının önemli bir kısmı yapıldı. Islah edilen devasa kayalarla, taşlarla tahkimatı yapılan bölgelerde önemli oranda rekreasyon alanları kazanıyoruz. Şimdiye kadar 200 bin metrekarelik alan değerlendirilebilecek duruma getirdik. Bir yandan, suyu, toprağı ve çevreyi korurken öte yandan bütün İzmir’e yetecek bölgenin en büyük sosyal yaşam alanını gelecek kuşaklara bırakıyoruz. ” dedi.

TORBALI’DAN GÖZTEPE’YE DOPİNG

Göztepe Spor Akademisi Altyapı Tesisleri yapımı için sarı-kırmızılı kulübe Torbalı’dan 103 dönümlük arazi tahsis ettiklerini hatırlatan Başkan Görmez, “2017,İzmir’i Süper Lig’de başarıyla temsil eden Göztepe’mizin tesislerin ev sahipliği yapmanın da gururunu yaşadığımız bir yıl oldu” şeklinde konuştu.

TORBALI 4 YILDA İKİ KAT BÜYÜDÜ

Torbalı’nın son 4 yılda  yaşamın, üretimin, sosyal hayatın bütün alanlarında iki kat büyüdüğünü vurgulayan Başkan Görmez “ kentleşmede, konut satışında, nüfus artışında, üretimde, kamu ve özel sektör yatırımlarında, İhracatta, ticarette, vergi ödemelerinde oluşturduğu yeşil alan miktarında çevre, sosyal belediyecilik projelerinde sağlık, eğitim, ulaşım hizmetlerinde, Türkiye’de ve Dünya’da bilinirlikte, ulaşılabilirlikte, yaşamın bütün alanlarında iki kat büyümeyi başaran Türkiye’nin ender ilçelerinden biridir “ şeklinde konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.