Dolar 32,4317
%0.06
Euro 34,4529
%-0.12
Altın 2.485,970
%0.11
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Görmez: 'Menderes ne k? Gelin Torbalı’yı görün'

Başkan Görmez: 'Menderes ne k? Gelin Torbalı’yı görün'

İZSU'nun içme suyu, kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarının ardından onarım ve oluşan çukurları kapama gibi çalışmaları vermediğini iddia eden AK Partili belediye başkanlarına Menderes’ten sonra Torbalı da katıldı. “Menderes ne k? Gelin bir de Torbalı’yı görün” diyen AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, hizmetin eziyete dönüştüğünü, kendisinin de Torbalıların da isyan noktasında olduğunu söyledi. Başkan Görmez, büyükşehir belediye yetkililerini duruma müdahale etmeye ve gerekeni yapmaya çağırdı.

  • Ege Postası
  • 11.02.2018 - 12:23

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Partili Menderes Belediye Başkanı Menderes Soylu’nun İZSU’nun yaptığı çalışmalar nedeniyle açtığı çukurları uzun süre geçmesine karşın kapatmadığı iddiası üzerine harekete geçen ve kendi imkanlarıyla çamura dönmüş sokak ve caddeleri asfaltlamaya çalışması ve ‘Yanımda 90 bin Menderesli ile büyükşehire yürüyeceğim’ şeklindeki açıklamasının ardından bir tepki de, yine AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’den geldi.

HİZMET EZİYETE DÖNÜŞTÜ

Torbalı’nın AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, Menderes ve Kemalpaşa belediyeleriyle aynı kaderi yaşadıklarını, İZSU’nun yaklaşık bir yıldır başlattığı çalışmalar nedeniyle açtığı çukurları hala kapatmadığını, sokak ve caddelerin çamur deryasına döndüğünü, vatandaşların işlerine gitmekte zorlandığını belirterek, hizmetin eziyete dönüştüğü eleştirisinde bulundu.

MENDERES NE K? GELİN BİR DE TORBALI’YI GÖRÜN

“Menderes ne k? Gelin Torbalı’yı görün” diyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İzmir-Aydın asfaltının sol tarafıyla başlayan içme suyu şebekelerinin yenilenmesi çalışmalarının ardından Atatürk, Yemişlik, 7 Eylül, Ayrancılar, Küçük Sanayi, Fevzi Çakmak, İnönü mahallelerinde kazı çalışmalarının yapıldığını, tüm merkez mahallelerde de aynı çalışmaların yapılacağını belirterek, İZSU tarafından yapılan tüm bu çalışmaların ardından çukurların kapatılmadığını, sokakların asfaltlanmadığını kaydetti.

SEÇİM YILINDA BAŞLAMALARI ‘MANİDAR’

Yenileme çalışmalarının seçim sürecine girildiği bir süreçte başlatılmasını ve tamamlanan ya da tamamlanacak çalışmaların ardından alanların olduğu gibi bırakılmasını ‘manidar’ bulduğunu kaydeden AK Partili İlçe Belediye Başkanı Görmez, “Menderes ne k? Gelin bir de Torbalı’yı görün. Yaklaşık bir yıl oldu. İZSU önce İzmir Aydın asfaltının sol tarafına  girdi. Ayrancılar aynı şekilde. Şimdi şehrin sağına girmek için bekliyorlar. Oraya da girecekler. Bütün Torbalıyı aynı Menderes ve Kemalpaşa gibi kazacaklar. Zamanlamasını manidar buluyorum. Bu çalışmaların seçim senesine getirilmesi gerçekten manidar. Böyle yaparak bizi halkın gözünden düşüreceklerini sanıyorlar. Başaramayacaklar. Çalışmalar bitince onarmak veya yamamak çok mu zo? Vatandaşı mağdur etmekten vazgeçin. Hizmeti eziyete dönüştürmeyin” dedi.

KIRDIKLARI, DÖKTÜKLERİ YERLERİ GERİ YAPMIYORLAR, CANIMIZDAN BEZDİRDİLER

İZSU’nun çok ağır çalıştığını da savunan Başkan Görmez, vatandaşların da kendisinin de isyan noktasında olduğunu, durumun kabul edilemez olduğunu dile getirerek, daha önce kapatılmayan yerleri kendilerinin yapmasına karşın aynı yerlerde yine çalışma yapıldığı için kendi imkanlarıyla verdikleri hizmetlerin de heba olduğunu söyledi:

“İZSU zaten çok ağır çalışıyor. İçme suyu şebekeleri yenileme çalışmasının ben dahil tüm ilçe sakinlerinin canını sıkacak, canından bezdirecek seviyede ağırlaştırılarak yapılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Örneği Ayrancılar Mahallesi’nde yaklaşık bir buçuk yıldır kanalizasyon çalışması yapıldı. O bittikten sonra ben yolları yaptırdım. Bu kez  içme suyu şebekesi kazıyorlar. Yaptığımız bütün yollar heba oldu. Küçük Sanayi Sitesi’ne bir iki ay önce girildi. İçme suyu şebekesi. Tamir ve yama ekibi çok ağır ilerliyor. Sanayi esnafını canından bezdirdi. Hadi olsun hizmet dedik, bugüne kadar sustuk. Halk müthiş rahatsız.  Biz de rahatsızı. Kazdığı yerleri düzenlemek ve eski haline döndürmek bizim değil onların görevi. Kırdıkları ve döktükleri yeri geri yapmıyorlar. Çok uzatıyorlar. Canımızdan bezdirdiler. Bütün Torbalı’ya girilecek.”

VATANDAŞ ‘BAŞKAN SENSİN’ DİYOR. ÇARESİZ KALDIK MI YİNE BİZ YAPACAĞIZ

“Elimizden geldiğince vatandaşlara biraz sabretmelerini söylüyoruz. Kazılan yerlere gidiyorum, vatandaşı dinliyorum. ‘Başkanım niye yapmıyorsunuz şu yolları, halimizi görmüyor musunuz'’ diyorlar. Hizmet yapılıyor ama bu durum bizimle ilgili değil desek de bilen var  bilmeyen var. Vatandaş ilk sorumlu olarak bizi görüyor ve ‘Başkan sensin’ deyip bizi suçluyor. Çalışmaların 2018-2019 yılı boyunca sürecek sanırım” diye konuşan AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yapılmadan bırakılan yerlerin yapılmaması durumunda kendi imkanlarıyla yapmaya çalışacaklarını açıkladı:

“Anlaşıldığı kadarıyla bu çalışmalar, 2018-2019 yılı boyunca sürecek. Sorduğumuz zaman ‘çalışmalar devam ediyor, edecek’  şeklinde kısa bilgi veriliyor. Vatandaşlar mağdur olmasın artık. Yolları kendimiz yapmaya çalışıyoruz ancak bu, çözüm değil. Çünkü kazılan yeri kazanın yapması lazım. Çaresiz kaldık mı yine biz yapacağız.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.