Dolar 32,5037
%0.05
Euro 34,8993
%-0.21
Altın 2.438,570
%0.1
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Görmez’den yeni dönem mesajları

Başkan Görmez’den yeni dönem mesajları

Yeniden aday gösterilen AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, mazeret belediyeciliği yapmadıklarını, hizmet belediyeciliği yaptıklarını ve amaçlarının insanların gönüllerine girmek olduğunu söyledi. Başkan Görmez, “Başkan olduktan sonra bitti yok bizde. Her şeyi görmeniz, bilmeniz lazım. Bizim mazeretimiz olamaz.. Bir dönem AK belediyeciliği görseler bir daha başka partiye oy vermezler” dedi. Başkan Görmez’den yeni dönem mesajları

  • Ege Postası
  • 09.01.2019 - 15:54

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak’ın yayın konuğu olan AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yeniden aday gösterilmesinin ardından görev dönemini ve kazanması durumunda yeni dönemde yapacaklarını paylaştı.

20 YIL SONRA GELDİĞİMDE ŞAŞIRMADIM, KAYBOLMADIM

Torbalı’da görev süresi boyunca yaptıklarını anlatan Başkan Adnan Yaşar Görmez, “İzmir’i kurtarmamız lazım gerçekten. 1977 yılında gelmiştim, 20 yıl sonra geldim kaybolmadım, şaşırmadım İzmir aynıydı. Biz mevcut potansiyeli harekete geçirdik” dedi.

BİR DÖNEM AK BELEDİYECİLİĞİ GÖRSELER ZATEN BİR DAHA BAŞKA PARTİYE  OY VERMEZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da İzmir’e büyük değer verdiğini, İzmirliler bir kez AK belediyeciliği deneme sonunda zaten bir daha başka partiye oy vermeyeceğine inandığını kaydeden Görmez, “Önce Yıldırım’ı ardından Nihat Zeybekci’yi gönderdi. İzmirli olarak kıymetini bilmemiz lazım. İnşallah da bilecek. Allah’ın izniyle kazanacağız. Siyasi bir hizmet yarışı bu. Bir dönem İzmirli AK belediyeciliği görse zaten bir daha başka partiye oy vermez. Burası AK Parti’nin kalesi olur” diye konuştu.

YAŞAM TARZINA NİYE KARIŞAYIM Kİ'

17 yıldır iktidarda olmalarına karşın kimsenin yaşam tarzına müdahale etmediklerini de dile getiren Başkan Görmez, İzmirlilerin artık yaşam tarzı kaygısı yaşamadığını savundu ve “Biz 17 yıldır iktidardayız. Kimin yaşamına karışmışız ki. Niye karışayım k? Bana ne insanlar istediği gibi yaşasın. Bana göre bunlar bahane. Biz Türkiye’yi idare ediyoruz. Aksine müdahaleler var hatta. Başını örten bacıma müdahale edildi, önü kesildi. Söylenenin tam tersi” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Başkan olduktan sonra hastanemizi yapmamız gerekiyordu. Onun talimatıyla 250 yataklı, ki 300 yatağa çıkarma durumumuz var. 45 bin metrekare alana sahip 70 dönüm arazi üzerinde, son derece modern, otel konforunda bir hastaneye kavuştuk. Torbalımıza yazın eski devlet hastanemizin yerine temelden bitime bir diş hastanesinin temeli atıldı. Kabası da bitti. İnşallah en kısa sürede bu bölgede ilk kez diş hastanesi yapacağız.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİMİZİ ARTTIRACAĞIZ

Siyasette her şeye oy gözüyle bakmıyoruz. Gönül belediyeciliğimizi AK Partili belediyeler olarak zaten yapıyorduk, bu dönem daha ileriye götürmek için gayret sarf ediyoruz.

BİZİM MAZERETİMİZ OLAMAZ

Büyükşehir belediye başkanımdan randevu aldım, gittim, mecliste konuştuk. Sağ olsun geldi. Yerinde gördü ve bana hak verdi. Daha sonra o geçidin yeri değişti. Başkan olduktan sonra bitti yok bizde. Herşeyi görmeniz, bilmeniz lazım. Bizim mazeretimiz olamaz. İZBAN hızlı geldi, Torbalı ikiye bölündü. Planlamamızı yaptık. Hemen acil belediye binası yapılacak yere yaya alt geçidi yaptık. İki yıldır burası kullanılıyor. Gördük ki olmasaymış koca mahallelerden geçilemeyecekmiş. Şuanda inşaatı devam eden 3 tane daha alt geçit yapıyoruz.

KAMULAŞTIRMA YAPARKEN KİMSENİN CANINI YAKMADIK

Çok speküle edildi. Kamulaştırma yaparken kimsenin canını yakmadık. Piyasa fiyatı üzerinden yapıyoruz. 250-300 bin metrekarelik bir alandı. 600 metrekareye yakın yer hükümetimizin Torbalı Belediyesi’ne muhtelif projeler için tahsis ettiği alanlar. Özbey mahallemizde deve güreşlerinin yapıldığı bir alanımız vardı. Tescilsiz. Tam bir buçuk yıl takip edip tescilini yaptık, tapusunu çıkardık. Ardından tahsisini istedik. Böyle böyle yerleri kazandırdık. 120 bin metrekarelik şantiyeyi tahsis aldık.

TORBALI’NIN NEYE İHTİYACI VARSA ONA KOŞTURDUK

Torbalı Belediyesi yaklaşık 40-50 yıl önce el yordamıyla yapılmış. Ama Torbalı bir noktada iyi bir deprem yaşamış. Bunu öngördük. Çarşının göbeğinde bir binamız çok eski. Programımıza aldık, ihalesini yaptık. Son aşamaya geldi. Selçuklu mimarisine göre yapılacak. Torbalı’ya yakışır 7 bin metrekare kapalı alana sahip, zemininde otoparkın olduğu, son derece modern bir yer olacak. Torbalı’nın neye ihtiyacı varsa biz ona koşturduk. 3 mahallenin ortasında Millet Bahçesi yapıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.

AYRANCILARA KENT MEYDANI KAZANDIRDIK

Ayrancıların meydanı yoktu. Eski belediye hizmet binasını yıktık ve oraya 7 bin metrekarelik bir kent meydanı yaptık. Tüm hemşehrilerimiz akşam gelip çayını içiyor, Ramazan şenliklerini burada yapıyoruz. Çok amaçlı saraylar yaptık. Köylere de konaklar yaptık.

KENT PARKLAR DA YAPIYORUZ

Yüzyılın bataklığı olan bir alandı. Hükümetimizin talimatıyla temizlendi. Bir yıla yakın belki 70-80 dozer kamyon ve yüzlerce insan çalıştı. Oranın pisliğini tüm Torbalılar bilir. Hepsini temizledik. Ağaçlandırmayı da yaptık. Önümüzdeki yaz hem adayı bitireceğiz. Kocaman bir Millet Parkı yapacağız. Bir de bizim kent parklarımız olacak. Kent parklar yapıyoruz. İnsanlar nefes alsın diye. 7 caddemize ışıklandırma yaptık.

HERŞEY MADDİ YATIRIM DEĞİL, İNSANLARIN KALBİNE GİRMEDİKTEN SONRA..

Teşkilattan gelme bir belediye başkanıyım. Her şey maddi yatırım değil. İnsanların kalbine ve gönlüne girmedikten sonra olmaz. Sosyal belediyecilik AK Partili belediyelerin en fazla başarılı olduğu nokta. 4 adet mahallemize TOSEM yaptık. Torbalı Sosyal Eğitim Merkezleri. Okuma yazma da biçki dikiş de Kur’an kursu da olacak. Köy konaklarını da yaptık. Üst kısımlarını yine sosyal amaçla kullanacağız.

SOSYAL MARKETİ DE AÇTIK

Hastalarımıza destek veriyoruz. Amcamız dedemiz hastaneye gidecek diyelim, çocuklarımız kendi anne babaları gibi itinayla alıp hastaneye götürüyor ilaçlarını yazdırıyor. Engelli ve yaşlı hastalarımızın ilaç reçeteleri ve raporları yazılıyor. O birimimize teşekkür ediyorum. Bu konularda çok dua alıyoruz. Yine sosyal market yaptık. Yeniden bir bina yaptık. O da bitti. Açılışını yapalı iki ay oldu. İhtiyacı olanların onurunu zedelemeden, kimseyi afişe etmeden, market lüksünde gidecek, aylık kartlarla alışverişini yapıp çıkacak. Rabbim bizi bu konuda mahcup etmesin.

ÇOCUKLARA AYLIK 200 LİRA BURS VERİYORUZ

Vakıf kurduk. Vakfa elden para kabul etmiyoruz. Banka aracılığıyla hayırları alıyoruz. Çocuklarımıza aylık 200 lira gibi rakamları hesaplarına yatırıyoruz. 2 yıldır 200 çocuğumuza burs veriyoruz. Böyle bir sistemimiz var. Sosyal belediyecilik anlamında bizim ve spora yönelik gençlere yönelik de çok çalışmalarımız var. Tenis kortu yaptık. Basketbol, halı sahaları yaptık. Bir tane de Ayrancılar’a tenis kortu yapacağız.

İZMİR’İ KURTARMAMIZ LAZIM GERÇEKTEN

İzmir’i kurtarmamız lazım gerçekten. 1977 yılında gelmiştim, 20 yıl sonra geldim kaybolmadım, şaşırmadım İzmir aynıydı. Biz mevcut potansiyeli harekete geçirdik. Biz ne bir sanayiciye ne bir müteahhite takoz olduk. Kanunlar çerçevesinde herkes işini burada yapabilir. Biz ilçemizde potansiyeli harekete geçirdik.

BANA NE İNSANLAR İSTEDİĞİ GİBİ YAŞASIN

İnönü mahallesi çok mağdur ve perişan durumda. Yolları kazabilirsiniz ama hemen yapmalısınız. İzmir’de bunların konuşulmaması için AK belediyecilik olması lazım. Artık bu bayatladı, eskidi. Biz 17 yıldır iktidardayız. Kimin yaşamına karışmışız ki. Niye karışayım k? Bana ne insanlar istediği gibi yaşasın. Bana göre bunlar bahane. Biz Türkiye’yi idare ediyoruz. Aksine müdahaleler var hatta. Başını örten bacıma müdahale edildi, önü kesildi. Söylenenin tam tersi. Bizim partimiz kitle partisi. Merkez sağ partiyiz. Erdoğan hayranı öyle insanlar tanıyorum ki. İzmir’e sayın Cumhurbaşkanımız büyük değer veriyor.

BİR DÖNEM AK BELEDİYECİLİĞİ GÖRSE ZATEN BİR DAHA BAŞKA PARTİYE  OY VERMEZLER

Önce Yıldırım’ı ardından Nihat Zeybekci’yi gönderdi. İzmirli olarak kıymetini bilmemiz lazım. İnşallah da bilecek. Allah’ın izniyle kazanacağız. Siyasi bir hizmet yarışı bu. Bir dönem İzmirli AK belediyeciliği görse zaten bir daha başka partiye oy vermez. Burası AK Parti’nin kalesi olur. Buyursun Torbalı’ya gelip görsünler. Kemalpaşa’yı, Menderes, Kiraz, Kınık, Selçuk, Ödemiş’i görsünler. Biz belediye başkanlığı yapmaya değil çalışmaya geliyoruz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.