Dolar 32,4480
%-0.12
Euro 34,7449
%-0.65
Altın 2.440,580
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Engin: Projelerle memnuniyet oy oranını geçti

Başkan Engin: Projelerle memnuniyet oy oranını geçti

TV 35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programına katılan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, pandemisürecini, devam eden ve biten projelerini anlattı. Engin kentin sıcak siyaset gündemine dair değerlendirmelerde de bulundu.

  • Ege Postası
  • 23.06.2020 - 09:16

EGEPOSTASI - Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan, projeleri hakkında tek tek bilgi veren CHP’li Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yaptırdıkları kamuoyu araştırmasında Narlıderelilerin projelere güveninin ve memnuniyetinin aldıkları oy oranını da geçtiğini söyledi.

Günlük suçlamalarla ve iftiralarla nereye gideceğiz'

Başkan Ali Engin, kentin siyaset gündemine dair tespitlerde de bulunan Başkan Ali Engin, cami provokatörlerinin bir an önce bulunmasını beklediklerini kaydederek, “Parti sözcülerimiz de açıkladı, bir an önce bulunsun. O provokasyonu, saygısızlığı kimin yaptığının bulunmasını istiyoruz. Günlük suçlamalarla ve iftiralarla nereye gideceğiz'” diye sordu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Güzel bir özelliğimiz. 100 bine yakın maske dağıttık. Yüzlerce işyeri kapandı. İşsiz kalan yüzlerce insan vardı ilçemizde. Onlara maddi ve gıda desteğinde bulunduk. Onları hiç yalnız bırakmadık. Yine kaymakamlığımızla, diğer partilerle, stk’larla işbirliği yaparak bunları yaptık. Bu ulusal ve küresel bir konu. Sadece belediyemizin altından kalkacağı bir durum değil. Toplumun ve kamunun bütün taraflarıyla işbirliği yaptık.

Bilinçlendirme çalışmalarımız sürüyor

Türkiye’nin en büyük huzur evi burada. Orada biraz sıkıntı oldu. Oraya da gerekli desteği verdik. Sakinlerinden ölümler oldu. ilçemizde ileri yaş grubu sakini yüksek. Onların ihtiyaçlarını karşıladık. Maaşlarının çekilmesinden ekmeklerine kadar. İnşallah bir daha tekrarlanmaz. Geçen cumartesi de broşür ve maske dağıttık bilinçlendirme çalışmaları için. Maske ve hijyen konularında. Şükür Narlıdere’de hemen hemen yok gibi vaka.

Projelerimiz durmadı

Salgın geçecek sonuçta. Bizi teslim almaması lazım. Kronik hastalarımız hariç tüm personelimiz görev başındaydı. Sokaklarımız tertemizdi. Sokak sağlıklaştırma, bisiklet yolumuz ve çay bahçesi, sosyal tesislerimiz hepsi yapıldı. Kimini hemen açtık. Kimini önümüzdeki aylarda açacağız. İş durmaz. Ben de hemen hemen her gün belediyeye gittim. Tüm personelimize ve sağlık personeline çok teşekkür ediyorum. Belediyeler, devlet ve kamu böyle zamanlarda var.

Belediyelerin gelir ve yetkilerinin arttırılması lazım

O tartışılıyor sonuçta. Sayın genel başkanımızın, il başkanımızın, milletvekillerimizin açıklamaları var. Artısı var eksikleri var. Biraz da artık geleceğe bakmak lazım. Varsa eksiğimiz tekrarlamamız lazım. Biz belediyeler aslında zor durumda. Dönemsel olarak. Hükümetten daha çok destek bekliyoruz. Belediyelerin gelirlerinin ve yetkilerinin arttırılması lazım. İnşallah önümüzdeki süreçte belediyeleri mali olarak da güçlendiren yasalar çıkar. İller bankasından kesintiler yapıldı. Ama bizde şikayet yok, iş yapacağız. Her türlü tüketimden alınan vergi azalınca kesinti de oluyor. Ama biz hizmetlerimizi aksatmadan, yoksulları aç bırakmadan buraya kadar getirdik. Tunç başkan otuz belediye başkanına da aynı desteği ve hizmeti veriyor. Kesinlikle.

Projelerimizin tamamına ilçe sakinleri sahip çıktı

Ben bir iş insanı olarak da siyasetçi olarak da söylüyorum, belediye başkanlığı bir icra görevi. Göreve başladıktan sonra siyasetten ziyade hizmete ve işe odaklandım. Siyasete atılma nedenim ülkeme, yaşadığım şehre hizmet etmek. Partim de bana sağ olsun önemli bir ilçede görev verdi. Vatandaşımız da en yüksek oyu alarak bana bu görevi verdi. Hızla Narlıdere’nin ihtiyaçlarını, kaynaklarını inceledik. Dört beş parametreyi koyup hızla proje oluşturmaya başladık. Bir yılı aşkın bir süredir projelerin tamamına ilçe sakinleri sahip çıktı. Çünkü ihtiyaçlar doğru belirlendi. Projelerimizle ilgili ödeme güçlüğü çekmiyoruz. Ucuza mal ediyoruz.

Sevgi yolunu bir kilometreye uzatıp…

400 metre uzunluğunda Sevgi Yolu yaptık. Bir kilometreye çıkaracağız. Yüzde 80’e yakınını belediye kaynaklarıyla yaptık. İzmir’in en uzun bisiklet parkurlarından birini yapıyoruz. Büyükşehirle beraber dayanışmayla. Eylül ayında tamamlıyoruz. Ormanda bisiklet kampı yapıyoruz. Tesis yapıyoruz şimdi Park Orman Narlıdere diye. Yeme içme, dinlenme alanları oluşturuyoruz. İmar plan çalışmalarını bitirdik, inşaat ihalesine çıkacağız. Pir Sultan Abdal Parkımız var, 25 bin metrekare. Burada büyük bir meydan çay salonları, nikah salonları gibi yerler olacak.

Ormana, denize, yeşil alana sahip çıkacağız demiştik…

Narlıdere’ye değer katan ormana, denize, yeşil alanına sahip çıkacağız demiştik. Ve tarihi binalarına. Yüze yakın tarihi binamızı restorasyon projesi bitti. Valilikle protokolümüzü yaptık. Giden valimize desteği nedeniyle teşekkür ediyoruz. İki yıl içinde o binalar meydanı ayağa kaldıracağız yeniden. İlçemizin mevcut kapasitesini arttırmak istiyoruz. Sosyal imkanlarımız artsın ve çevredeki bir milyon insan bu güzelliklerden faydalansın istiyoruz.

AKM’yi komple yeniledik ve…

Kültür sanat önemli. AKM’yi komple yeniledik. 90 kişilik çocuk senfoni orkestrası kurduk. Resim sergi alanı açılışı yapacağız. O alanda ilk defa bir nikah salonu yaptık. Önümüzdeki aylarda bisiklet yürüyüş yolu olan, kapalı yüzme havuzu, ikinci bahar merkezi olan 25 bin metrekare alana bunların projelerini hazırladık. Eylülde ikinci bahar merkezini açıyoruz. Sonra kapalı spor salonunu ve yaz aylarına kadar bütün rekreasyon alanı bitecek.

İkinci Bahar Merkezini yapıyoruz

İkinci bahar merkezi yapıyoruz. Emekli vatandaşların yoğun  oturduğu bir ilçeyiz. 3-4bin metrekarelik bir alan. Bilardo, internet, kütüphanesi olan, resim kurslarının olduğu, tavla satranç gibi faaliyetlerini yapabileceği, ücretsiz çay içebileceği bir yer olacak. İster bisiklet ister yürüyüşle ulaşabilecekler. Barış Sokağı’nın yayalaştırması bitti. Gece ışıl ışıl. Esnaf, kadınlar, gençler çok rahat artık. Eylül itibariyle Güngören caddesine de başlayacağız.

Temmuz’un ilk haftasında….

Sahilevleri’nde vatandaşın uygun fiyatlarla yeme içme ihtiyacını karşılayabileceği yeme içme yerini temmuz ayında açıyoruz. Temmuzun ilk haftasında. Yine aynı yerde İzmir’in en önemli tenis ihtisas kulüplerinden birini açıyoruz. İçinde spa’sı, kortları olan tesisin temelini yıl sonu atıp, en geç önümüzdeki yaz aylarına kadar açacağız.

Slow Food Birliği sayesinde…

Dünya Slow Food Birliği’ne üye olduk. Buna çok önem veriyoruz. Esnafımızla sıkı işbirliği içindeyiz. 1 Temmuz’da Genç Ahçılar Yarışması düzenliyoruz. İlçemizi bir gastronomi kasabası haline getirmek istiyoruz. Yayalaştırdığımız sokaklarda kadın kooperatifleri için satış yerleri oluşturuyoruz. Narlıdere’ye tasarım ürünleri olan, sanatsal özelliği olan heykelleri de koyacağız. Eylül ve ekim ayında açılışını yapacağız.

Ve kreş. Parti politikalarımız doğrultusunda ikinci kreşimizi eylül ayında açacağız. Beş yılda beş kreş hedefimiz var. Ülkemiz ve eğitim açısından kreşler çok önemli. Kadınlarımız çocuğunu bırakıp işe gidebilecek. Ücretler özel sektörde çok pahalı kreşlerin. Yedi yaşına kadar beyinsel ve kişisel gelişimlerini tamamlıyor. O ana kadar çocuklarımıza ve ailelerine destek olacağız.

120 kadınımız meslek öğreniyor, gelir elde ediyor ve…

Hoş geldin Bebek projemiz de var. Zengin fakir ayırt etmeden belediyemizin hediyesini ve mesajımızı her evi ziyaret ederek mutlaka gerçekleştiriyoruz. Bundan çok olumlu geri dönüşler aldık. Pandemide ara vermiştik, devam edeceğiz. 120 kadınımız meslek öğreniyor, gelir elde ediyor kooperatiflerde. İkinci marketi açtık kadınlarımıza. Ege yemeklerinin yapıldığı lokantayı açacağız. Cumartesi Pazar gece pazarlarını açacağız. Kadınlarımız ürünlerini buralarda pazarlasınlar diye.

Deniz kentiyiz. On kilometre denize kıyımız var. 9 Eylül’de geçen yıl yüz teknenin katıldığı yelken yarışması düzenledik. Şimdi kız çocuklarına yelken kursları düzenliyoruz. Önümüzdeki eylül ayında tekrar Narlıdere sahilleri rengarenk olacak. Her eylül ayında yelken yarışmaları düzenleyeceğiz.

AK Parti ve CHP milletvekillerimiz destek veriyor

Narlıdere gerçekten en önemli projelerimizden biri. Riskli alan edilen dört mahallemizi kapsayan, 6 bin 500 konutun yapılacağı 43 hektar alanı kapsayacak. Bakanlığımızla da işbirliği yapıyoruz. Sağolsun İzmir milletvekillerimiz, AK Parti ve CHP milletvekillerimiz de bize destek veriyorlar.

Temiz hava, çevre, sokak önemli

İzmir’de en modern tesislerden biri. Önümüzdeki günlerde açılacak. Atık tesislerimizde her şey ayrıştırılacak. 15 gün içerisinde açılışını hep beraber yapacağız. Temiz hava, temiz çevre, temiz sokaklar önemli. En önemli projemiz temizlik bana göre. 30 kişilik kadın temizlik görevlisiyle Narlıdere sokakları pırıl pırıl. Bayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Park bahçelerin bakımı düzenli olarak  yapılıyor. Sürdürülebilir kalkınma için temizlik, düzen önemli. Bozuk olan bütün bina cephelerini boyuyor, resim yapıyoruz. Görüntü kirliliğini kapatmaya çalışıyoruz. Belediye binamızın dış cephesini belediye meclisini yeniledik. Sonuçta buralar yaşayan alanlar.

Beş yılda yüzde yüzden daha fazla büyüyeceğine inanıyorum

Narlıdere’yi günübirlik turizm destinasyonu yapabilirsek, Narlıdere metrosu bittiğinde binlerce insanı getirebilirsek ilçemizi büyütebiliriz. Şu ana kadar hedeflerimizde sapma yok. Hedeflerimizin ilerisindeyiz. Narlıdere ekonomisi beşinci yılın sonunda yeni meydanları, yeni işyerleri ile, ziyaretçisiyle, butik otelleriyle restaurantlarıyla, yüzde yüzden daha fazla büyüyeceğine inanıyorum.

 

Temizlik en önemli sıkıntı idi. Seçim döneminde söz vermiştim. Seçildikten 45 gün sonra Narlıdere’de temizlik sorunu kalmayacak demiştim. Şükürler olsun bu sorun kalmadı 45 gün sonra. Bir şehir temiz değilse ne yapsanız şehre olmaz.

Projelerimize güven, destek ve memnuniyet yüzde 90’ın üzerinde

4-5 ay önce güvenilir bir kuruma anket yaptırmıştık. Kendimle ilgili değil ama projelerimizle ilgili sorular sormuştuk. Aldığımız oyun üzerinde büyük destek gördük. Yüzde 90’ın üzerinde destek olduğu görüldü. Ali Engin olarak kendimi ölçmüyorum. Ben bunu tek başıma yapmıyorum. Beraber yapıyoruz. Projelere güven, destek ve memnuniyet var.

Turizme, sağlığa, sanayiye, tarıma insan yetiştirmemiz lazım

Büyükşehir belediyemizle meslek fabrikası açacağız. Hepsine iş garantisiyle meslek sahibi yapacağız. Çok önemli bu. İnsanların üniversiteye gidip işsiz kalmasına tahammülümüz yok. Üniversiteye gerek yok artık. İnsanlar hızla meslek sahibi olabilirler. 25-30 yaşına kadar hala meslek sahibi olamıyor gençler. 2050 yılında nüfusumuz yaşlanacak. Şimdiden bu genç nüfusumuzu iyi eğitmemiz lazım. Turizme, sağlığa, tarıma, sanayiye insan yetiştirmemiz lazım. Meslek eğitiminin ülke meselesi olduğuna inanıyorum. Labaratuvarlarımız olacak, o meslekten hocalarımız olacak. Meslek edinmek isteyen insanlarımızı eğiterek özel sektöre personel yetiştireceğiz. Bir çok alanda personelimiz yok. Türkiye’nin en önemli kaynağı genç insan kaynağımız. Anadolu’nun her yerine kasabasına üniversite açıldı. Bitince iş bulamıyor gençler.

O konuda bilgim yok. AK Parti maalesef bunu her zaman yapıyorlar. CHP ülkeyi kuran bir parti. Her türlü teröre karşı olan bir parti. 15 milyon oy almış bir partinin DHKP-C ya da herhangi bir terör örgütüyle ne alakası olabilir. Ben buna cevap vermek bile istemiyorum.

Tunç Soyer Atatürkçü, çağdaş, laik bir insan

Bunlarla uğraşmamız lazım. Bizim konuştuğumuz işlere yoğunlaşmamız lazım. Büyükşehir belediyesi dev bir kurum. Tunç Soyer Atatürkçü, çağdaş, laik bir insan. Babası yıllarca devlete savcı olarak hizmet etmiş bir insan. Büyükşehir belediye başkanının ya da CHP’nin en olabilir. Konuşulmasını doğru bulmuyorum.

Cami provokatörleri bir an önce bulunsun

Parti sözcülerimiz açıkladı, bir an önce bulunsun. O provokasyonu, saygısızlığı kimin yaptığının bulunmasını istiyoruz. Günlük suçlamalarla ve iftiralarla nereye gideceğiz.

Hadi HDP’ye terörist diyorsunuz, CHP’ye de mi diyeceksiniz….

Yüz yıllık partiye demokrasiyi getirmiş bir partiye. Hadi 6 milyon insanın oy verdiği partiye, HDP’ye diyorsunuz. 15 milyonun oy verdiği partiye de mi terörist diyeceksiniz. Biz kimseye demeyiz. Terörist belli. Hiçbir partiye, neden terörist diyelim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.