Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Engin'den TV35'te çarpıcı açıklamalar: Lidere destek, İnce'ye eleştiri

Başkan Engin'den TV35'te çarpıcı açıklamalar: Lidere destek, İnce'ye eleştiri

TV 35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programının konuğu olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere’yi Slow Food kenti yapacaklarını belirtti. Engin, tartışmaların odağındaki CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı da olan Muharrem İnce’yi sert bir dille eleştirirken, "İç çatışmamız yok. Muharrem İnce dediğiniz bir kişi. Koca bir partiyi İnce yüzünden tahrip mi edeceği? Meczup insanların uydurduğu dedikodu yüzünden genel başkanı suçlamak olmaz." dedi. İl başkanlığı koltuğu için partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun referansının önemli olduğuna işaret eden Başkan Engin, mevcut il başkanı Deniz Yücel’e verdiği desteği de sürdürdü. Engin'den TV35'te çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 26.11.2019 - 15:48

EGEPOSTASI- Programda yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan CHP’li Narlıdere Belediye Başkanı  Ali Engin, partisinde yaşanan Saraya giden CHP’li kim tartışmasının partisine zarar vermeyeceğini kaydederek, “Bence zarar vermez. Bizim gibi ülkelerde gündem hızlı değişir. Halen demokrasi kültürü oluşmayan ülkelerde her an bir konu, kriz çıkabiliyor. Yüz yıllık bir partiyiz. Daha derin krizleri atlattık biz. Tam tersine hepimize öğretici olacak. Ne yapmamamız gerektiğini öğretecek. Birkaç gün sonra geride kalır yolumuza devam ederiz. Cumhuriyet tarihi boyunca partimiz bu kadar güçlü olmamıştı. Asıl krizde olan panikte olan iktidar” dedi.

CHP’de böyle yükselinmez, böyle genel başkan olunmaz

Tartışmaların odağındaki CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı da olan Muharrem İnce’yi sert bir dille eleştiren CHP İzmir İl eski Başkanı da olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İç çatışmamız yok. Muharrem İnce dediğiniz bir kişi. Koca bir partiyi İnce yüzünden tahrip mi edeceği? Meczup insanların uydurduğu dedikodu yüzünden genel başkanı suçlamak olmaz. Parti yerinde duruyor.  Cumhurbaşkanı adayı olarak parti onu yaptı. Hepimiz yollara düştük. O mertebeye gelen bir insanın havuz medyasını toplayarak genel başkana, partimize şey yapmasını doğru bulmuyoruz. CHP’de böyle yükselinmez, genel başkan olunmaz” diye konuştu.

İl Başkanı Yücel’e desteğini sürdürdü

Mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından başlayacak ilçe kongreleri ve akabinde gerçekleşecek olan il kongresinde belirlenmesi beklenen il başkanlığı koltuğu için partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referansının önemli olduğuna işaret eden Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, mevcut il başkanı Deniz Yücel’e verdiği desteği sürdürdü. Engin, “Ben de kongreyle il başkanı oldum. Siyasette sonuç önemlidir. Başarı önemlidir. Büyükşehir başkanı, başkanlarımız yüksek oy aldı. Biz Narlıdere’de rekor bir oy aldık. Hepimiz başarılı oldu. Başarı ödüllendirilmeli, teşekkür edilmeli. Seçimi  yöneten il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza teşekkür etmemiz lazım. Başarı var, başarının tepesinde de onlar var. Genel başkanın iradesinin önemli olduğuna inanıyorum. Uzlaşma, ortak akılla gidilsin diyor genel başkanımız. Bizim de ona uymamız lazım. Genel başkanın referansını dinlemek lazım il başkanının kim olacağını belirlerken” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Batıdaki birçok metropol kent var ama yaşanabilir kentler daha sakin şehirler. İmar planlarımızın öngördüğü nüfus projeksiyonu önümüzdeki 20-30 yılda bile 20-30 bini geçmeyecek. 100 bin ama uzaklarda taşrada küçük ilçelerimiz var. Ama Narlıdere tam kentin içinde. Tarihi yapıları var. Restore edeceğiz. Narlıdere’mizi yeme içme, günübirlik ihtiyaçları karşılayan bir alan haline getirmek istiyoruz. Planımızı hazırlığımızı buna göre yapıyoruz. Kültür, sanat, sokağa önem veriyoruz.

Bisiklet yolu ve iki alışveriş sokağı yapacağız

İki sokağı alışveriş sokağı yapacağız. Trafikten arındırılmış olacak. Önümüzdeki yaz 4 km’lik bisiklet ve yürüyüş yolu yapıyoruz. Denizden başlayıp Sahilevleri’nden başlayıp ormana kadar uzanacak. İnsanlar hem yürüyerek hem bisikletle gidebilecek. Yaz aylarında deniz ve ormanı buluşturacağımız bu proje hayata geçirecek. Önümüzdeki yıl da bu bisiklet yolunu denize paralel yapmayı düşünüyoruz. Denizden ormana kadar şehrin içine uzatacağız. 1,5 yıl sonra, orası bittiktensonra 6-7 km’ye kadar Güzelbahçe sınırına kadar bir bisiklet yolu daha yapacağız. Yani Narlıderemizi her yerden ulaşılabilecek bir yer yapacağız.

Yukarıköy projemize başlıyoruz

Yukarıköy projemiz var. İki katlı eski rum evlerinden oluşan alanı önümüzdeki günlerde Valilikle anlaşarak, protokol yapacağız, 80 evi restore ederek ayağa kaldıracağız. O binalar şu anda atıl durumda. Bu hafta imzaları atıyoruz, bahar aylarında da başlayacağız. Büyük işletmeler, AVM istemiyoruz.  Kadın kooperatifi kurduk  yüzlerce kadınımız orada meslek eğitimi alıyor. O kadınlarımıza yer ayıracağız. Bugün de ilk toplantımızı bu konuyla alakalı yapıyoruz. Narlıdere’yi Slow Food şehri yapacağız. Sayılı kentlerden biri haline getireceğiz. Birimimizi kurduk. Narlıdere ekonomisini buradan ayağa kaldıracağız. İki yıl sonra insanların Narlıdere7ye gelmesi için nedeni olacak. Küçük ölçekte küçük esnafların işlettiği, kadınlarında içinde olduğu yerler olacak.

Narlıdere Türkiye’nin en temiz şehri şu anda. 30’a yakın kadınımızla başardık. Kadınlar herşeyi yapabilir. Onlara teşekkür ediyorum, minnettarım. Temizlik görevlisi kadınlarımızdan ilçe halkımız da çok memnun.  Sokaklarımız kaldırımlarımız tertemiz.

Ülkenin en büyük tenis kortlarını yapacağız

Kültür merkezimizi yeniledik nikah salonu yaptık. İçerisine resim galerisi yapıyoruz. Ocak ayında İzmir’de ses getirecek bir sergimiz olacak. Bin 100 kursiyerimiz kültür merkezinde başladı. Türkiye’nin ilk çocuk senfoni orkestrasını kurduk. 120 kişi başvurdu. Eğitimlere başladık. Enstrümanları tedarik ettik. Salonumuz bitti. Türkiye’nin ilk çocuk senfoni orkestrası olacak. Yelken kulübü de kuracağız. Her gün her hafta yelken sporları yapılsın istiyoruz. Ayrıca Sahilevleri’nde İzmir’in en büyük ulusal ve uluslararası turnuvaların düzenlendiği tenis kortları yapacağız yazın. Günübirlik turizm ve butik otellerle yatılı turizm alanları da yapacağız.

Toplantı çok verimli oldu

Toplantıya biz de katıldık. Toplantıya ev sahipliği yaptık. Tüm başkanlarımız oradaydı. Birlikte iş yapma kültürü, kaynakların doğru kullanılması yeni kaynak yaratılması ile ilgili konferanslar oldu. 250 belediye işbirliği yapacak birbiriyle. Güzel görüşmeler ve fikir alışverişleri oldu. Hükümetin getirmek istediği Yerel Yönetimler Yasası hakkında görüşlerimiz alındı. Mesela uyuşturucu ölümünde ilk üçe girmişiz. Bu felaket bir durum. Belediyeler ne yapabilir acab? Kaynak ve finans yaratma, çevreci ve yeşil projeler yapma gibi çağdaş yerel yönetimler anlayışı hakkında bilgiler aldık. Çok verimli oldu toplantı. Sık sık tekrarlanacak. Sekiz ayda ikincisi yapıldı. Bahar aylarında başka bir kentte yapılacak. Yeni konular ve yeni ihtiyaçlar hakkında yeni toplantılar yapılacak.

Asıl krizde olan iktidar

Bence zarar vermez. Bizim gibi ülkelerde gündem hızlı değişir. Halen demokrasi kültürü oluşmayan ülkelerde her an bir konu, kriz çıkabiliyor. Yüz yıllık bir partiyiz. Daha derin krizleri atlattık biz. Tam tersine hepimize öğretici olacak. Ne yapmamamız gerektiğini öğretecek. Birkaç gün sonra geride kalır yolumuza devam ederiz. Cumhuriyet tarihi boyunca partimiz bu kadar güçlü olmamıştı. Asıl krizde olan panikte olan iktidar. İktidarını kaybedecek bu ortada. Sağlıklı işleyen demokrasilerde 20 yıl iktidarda kalması sağlıklı ve doğru değil. Bir dinlenme, es verme, hadi rakip yapsın görelim dönemi olmalı demokrasilerde. Yeni bir anlayış şart. Ben olaya AK Parti her şeyi  yanlış yaptı demiyorum. Tarımın esnafın durumu ortada, işsizlik çok yüksek. İktidar değişikliğini ekonomi sağlayacak.

O mertebeye gelen bir insanın…

İç çatışmamız yok. Muharrem İnce dediğiniz bir kişi. Koca bir partiyi İnce yüzünden tahrip mi edeceği? Meczup insanların uydurduğu dedikodu yüzünden genel başkanı suçlamak olmaz. Parti yerinde duruyor.  Cumhurbaşkanı adayı olarak parti onu yaptı. Hepimiz yollara düştük. O mertebeye gelen bir insanın havuz medyasını toplayarak genel başkana, partimize şey yapmasını doğru bulmuyoruz.

Neden bölünelim ki'

Neden bölünme olsu? Tam tersine. Bölünme parti başarısız olursa olur. SHP dönemlerinde hükümetten düşmüştü ve parti bölünmüştü. Bugün ülkenin yüzde 65’ini biz yönetiyoruz. Genel başkanımız da hepimize teşekkür etti. Kaynak yetersizliğine karşın yaptıklarımız nedeniyle. Demokrasi, barış, hukuk, Cumhuriyet, Atatürk, laiklik özlemcilerine önderlik yapıyoruz. Neden bölüneli? Tek umut CHP ve CHP’nin lideri. Bölünme zayıf, güçsüz, başarısız iken olur. Partimiz güçlü ve başarılı şu anda. Paniklemesi gereken, bölünmesi gereken, -iki üç parti çıkacak AK Parti’den-iktidar. Bölünmüşler. Muharrem Bey, bu soruyu yazan gazetecilere sen neden yazıyorsun diye sorması lazım. Dedikodu da olabilir. Tuncay Bey cevap verdi, dava edeceğim diye. Tuncay Özkan mevzuu da dedikodudan ibaret. Yüz yıllık bir parti bir dedikodu nedeniyle suçlanabilir m? Suçlanması gereken bu iki gazeteci. Onları suçlayacak Muharrem İnce. İsim verecek olan da bu iki gazeteci.  

CHP’de böyle yükselinmez, böyle genel başkan olunmaz

Bunu yaparak CHP’de bir şey olunmaz. Biz CHP’de doğduk. Partimizi hep koruduk, zaman zaman görev verildi zaman zaman verilmedi. Her fırsatta yandaş medyadan her küçük şeyde partiye zarar vermek CHP’lilik değil. Biz de parti içi muhalefet yaptık ama hiçbir zaman partimizin kimliğine ve oy potansiyeline zarar vermedik. Deniz Baykal’a itirazımız vardı ama hiçbir zaman onu kötülemedik. İl başkanı iken de kendisini genel başkan gibi karşıladım. CHP’de böyle yükselinmez, genel başkan olunmaz.

Küçücük bir mahallede tartışma çıkmış olabilir ancak…

Biz yüz yıllık bir partiyiz. Parti içi demokrasi geleneği en güçlü partiyiz. İzmir’de 120 bin üyemiz var. Üyelere önce delegeleri seçtiriyoruz. İlçe başkan, il başkanı, yönetim kurulu ve genel başkanı seçin diyoruz o delegelere. Genel başkanımızın talimatı, belediye başkanları müdahale etmesin delege seçimlerine dedi. Biz de etmiyoruz. Özgür seçimler yapılıyor. 30 ilçeden 400 delegesi olan Karşıyaka’da ufak tefek münakaşa olmuş olabilir. Küçücük bir mahallede bir tartışma olabilir. Evet bu bize ders oldu bundan sonra bir mahallemizde de bir sorun olmamalı dememiz lazım. En demokratik şekilde kongrelerimizi bitireceğiz.  

Kararı delegelerimiz verecek

Olası iktidar değişikliği söz konusu. Bunu yönetecek,, sadece CHP’lileri değil, bir büyük koalisyonu yönetecek liderlere ihtiyacımız var. AK Parti’den ayrılacakların, HDP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’ye oy verenlere de liderlik yapacak yöneticilere ihtiyaç var. Kararı seçilmiş delegelerimizi verecek.

Her ay başkanlarla toplanıp….

Şehrin içinde hani çöplük vardı. Bir milyon ağaç dikilecek oraya. Birikmiş metan gazını yakarak elektrik üreten bir tesis olacak. Harmandalı Çöplüğü yok artık, koku yaymıyor. Oraya milli ve yerli kaynakla elektrik santrali kuruldu ve de… Ayakta alkışlanması lazım. 15 Kasım itibariyle  o tesis faaliyette. Belediye özel sektör eliyle yaptı. Belediye her ay aynı zamanda 2-3 milyon kasasına koyacak. Başkanlarımızla her ay toplantı yapacağız. Tunç Soyer’in liderliğinde 25 belediye başkanımızla birlikte ne yapabiliriz, İzmir’i nasıl dünya kenti yaparızı ele alacağız. Bunlara kafa yoracağız. Bizim buralara odaklanmamız lazım.

Seçimi yöneten il başkanına teşekkür etmemiz lazım

Ben de kongreyle il başkanı oldum. Siyasette sonuç önemlidir. Başarı önemlidir. Büyükşehir başkanı, başkanlarımız yüksek oy aldı. Biz Narlıdere’de rekor bir oy aldık. Hepimiz başarılı oldu. Başarı ödüllendirilmeli, teşekkür edilmeli. Seçimi  yöneten il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza teşekkür etmemiz lazım. Başarı var, başarının tepesinde de onlar var. Genel başkanın iradesinin önemli olduğuna inanıyorum. Uzlaşma, ortak akılla gidilsin diyor genel başkanımız. Bizim de ona uymamız lazım. Genel başkanın referansını dinlemek lazım il başkanının kim olacağını belirlerken.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.