Dolar 32,5437
%-0.01
Euro 34,8875
%0.06
Altın 2.435,110
%0.21
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Engin’den  kongre sürecine dair flaş mesajlar

Başkan Engin’den kongre sürecine dair flaş mesajlar

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin TV 35 ekranlarında yayınlanan ‘Fuar Özel’ programında Alper Baran Esin’in sorularını yanıtladı. Başkan Engin, kongre sürecine dair önemli mesajlar verirken İzmir’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Uzlaşı’ adayının hayat bulması gerektiğini ifade etti. Başkan Engin, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yeni dönemin mimarlarından olduğunu vurgularken, “Partinin Deniz Yücel’e vefa göstermesi gerek” dedi. Başkan Engin’den kongre sürecine dair flaş mesajlar

  • Ege Postası
  • 11.09.2019 - 10:48

EGEPOSTASI-Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, TV35’in ‘Fuar Özel’ programına konuk oldu. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Başkan Engin, Alper Baran Esin’in sorularını yanıtladı. Yaklaşan kongre sürecine dair düşüncelerini paylaşan Başkan Engin, CHP’de kongrelerin demokrasi yarışı içinde geçtiğini, partinin genetik kodlarında özgürlüğün olduğunu ifade etti. Başkan Engin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzlaşı adayı söylemini çok önemsediğini dile getirirken, partinin CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e vefa göstereceğine inandığını belirtti. 

“UZLAŞMA KÜLTÜRÜ TÜRKİYE’YE YENİ UFUKLAR AÇACAK“

CHP’nin geleneğinde demokrasi olduğunu vurgulayan Başkan Engin,  “Tartışma kültürü, çoğulcu anlayış Türkiye’nin çoklu partili hayata geçmesini sağlamıştır. Partimiz geçmiş iki yılda büyük başarılar elde etti. Toplumu uzlaştırdı. Türkiye’deki gençlerin başka ülkelere gitmeyi düşündüğü dönemde CHP, gençlere umut oldu. İki yılda başarılı işler yapıldı. Yeni kongrelere gidiyoruz. Genel Başkanımız bu dönemin ruhuna uygun olarak uzlaşmamız istedi. Uzlaşma da bir seçim biçimi, seçim yapmayalım aday çıkarmayalım. Önce oturup konuşalım, partide farklı görüşler bir araya gelsin, uzlaşma sayesinde bütün farklı fikirler yönetime yansır. Bu uzlaşma kültürü, ilerleyen süreçte Türkiye’nin önüne yeni bir ufuk açacaktır” diye konuştu. 

“İZMİR’DE ‘UZLAŞMAK’ LAZIM” 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun uzlaşma söylemini önemsediğini dile getiren Başkan Engin, “İzmir’de uzlaşmak lazım, seçmen bizi artık hizmetlerimizle hatırlamalı. Ben il başkanlığı yaptım ancak siyasetle çok anılmak istemiyorum belediye başkanı olarak görevimi yerine getirmek istiyorum. Narlıdere’de yine uzlaşmayla bir arkadaşımız görev yapacak. Şu an mevcut arkadaşımızda olur yeni bir arkadaşımızda olur. İl kongresi de aynı şekilde. Deniz Yücel’de olabilir başka birisi de olabilir. Uzlaşmayı ve Genel Başkan’ın düşüncelerini önemsiyorum” dedi. 

“DENİZ YÜCEL YENİ DÖNEMİN MİMARLARINDAN VEFA GÖSTERİLMELİ” 

Başkan Engin, Deniz Yücel’in yeni dönemin mimarlarından olduğunu ve partinin vefa göstermesi gerektiğini vurgularken, “Deniz Yücel yeni dönemin mimarlarından biri, imza sürecini hatırlayın senaryonun diğer hali gerçekleşseydi, Türkiye’nin ve CHP’nin hali ne olurd? Yeni dönemin mimarlarında İzmir’de hatta Türkiye’de kimi sayarsanız ilk sıralarda yer alıyor. Deniz Yücel’i en başa koyarsınız. İl Başkanı olarak Genel Başkan’ın arkasında durdu. Deniz Yücel bu görevi sürdürmek istiyorsa, haksızlık yapılmaması lazım. Vefa gösterilmesi lazım, en kötü gününde baraj altında kaldığında Karşıyaka’da partinin kapısını açtım, herkes başka yere gidiyordu. Partililer bana vefa duydu İl Başkanı yaptı. Yine partim bana vefa duydu, Karşıyaka olmaz, seni Narlıdere’ye aday gösterelim dedi bu ne demek parti bana vefa duydu demek, ben de vefa duyacağım. Liyakat çok önemli, iyi ahlak, çalışkanlık bunların hepsini üst üste koyabilirsiniz. Ancak kendi evlatlarına vefa göstermeyen bir parti başarılı olamaz. O yüzden parti evlatlarına er geç sahip çıkacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.