Dolar 32,5190
%-0.09
Euro 34,7930
%-0.21
Altın 2.421,330
%-0.36
Bist-100 9.748,00
%1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Doğruer’den koronavirüs için uçak benzetmesi!

Başkan Doğruer’den koronavirüs için uçak benzetmesi!

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, sosyal medyadan canlı yayınla hemşehrilerine seslenirken, koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğruer, “Bu pandemi bütün dünyayı etkilemiştir, Türkiye’yi, İzmir’i ve Kınık’ı da etkilemiştir. Maalesef bunun birçok sosyal, ekonomik ve sağlık boyutu vardır. Bu pandemi bir gün geçecek. Bu zor günler geçecek. Ben bunu havada bulunan bir uçağa benzetiyorum. Bu uçak bir şekilde yere inecek. Türbülans, biraz sallamış olabilir, zorunlu iniş de yapsa bu uçak bir şekilde yere inecek. Ama indiği dönemde az hasarla, yolcularımızın tamamına zarar vermeden sağlıklı bir şekilde bu uçağı yere indirelim” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.04.2020 - 16:27

EGEPOSTASI- Kınık Belediye Başkanı doktor Sadık Doğruer sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tedbirli olunması uyarılar yapan yapan Doğruer , “Virüs çok hızlı yayılıyor. İyi yanı öldürücülüğü çok az. Yüzde 1 buçuk 2 oranında vefata sebep oluyor. Bir yandan yaşımıza güvenmeyelim. 40 yaşında üzerinde nüfusun 3’te 1’i kronik hastalığa sahip. Bir doktor kardeşiniz olarak söylüyorum; inanın tablo çok ağır olabilir. Sağlık personelleri yoğun bakımdaki hastalarla uğraşmaktan evlerine gidemiyor” dedi.  

İZMİR’DE 29’UNCU RİSKLİ SIRADAYIZ

Doğruer, “Türkiye’de 30 bin üzerinde hastamız var. İzmir de ikinci sırada. Risk haritasında İzmir’in 29’uncu sırasındayız. Ama bu demek değil ki hiç olmayacak. Pozitif çıkan vakamız henüz yok. Hastanede takip edilen birden fazla hastamız var. Ne panik olalım ne de rehavee kapılalım. Kuvvetli şüpheli hastalarımız Bergama Devlet Hastanesi’nde yatıyor. 14 günlük karantina sürecini bekliyorlar” dedi.

Doğruer sözlerini şöyle sürdürü;

“İl dışından girişler çıkışlar yasaklanmıştı. Özellikle İstanbul’dan kapalı olmayan bir haftalık süreçte otobandan Dikili’ye yazlıklara geçildi. Dikili’ye gelmesi Kınık’a gelmesi demektir. Bu insanlar Bergama Devlet Hastanesini kullanıyor, biz de orayı kullanıyoruz. Kınıklıların Dikili’de yazlığı var. Madem ilçemiz sıfır, riski arttırmak istemiyorsak yazlığa gitmeyeceğiz. Gidiyorsak da Kınık’a dönmeyeceğiz. İl dışından gelen misafirimizi Kınık’ta ağırlayacaksak, evden çıkmayacak. Gelen başımızın üstünde ama 14 gün evinde kalacak. Kontroller ve denetimler yapılacak. Bu genelgede yok ama hıfzıssıhha kurulu olara Kınık’a özel bir karar aldık. Dışarıdan gelenleri sıfıra indirmeliyiz. İndiremiyorsak da gelecek hemşerilerimiz bunu bilsin” dedi.

UÇAK BENZETMESİ!

Doğruer “Bu bir pandemidir. Bütün dünyayı etkilemiştir. Türkiye’yi, İzmir’i ve Kınık’ı da etkilemiştir. Maalesef bunun birçok sosyal, ekonomik ve sağlık boyutu vardır. Bu pandemi bir gün geçecek. Bu zor günler bir gün geçecek. Ben bunu havada bulunan bir uçağa benzetiyorum. Bu uçak bir şekilde yere inecek. Türbülansta olmuş olabilir. Biraz sallamış olabilir, zorunlu iniş de yapsa bu uçak bir şekilde yere inecek. Ama indiği dönemde az hasarla, yolcularımızın tamamına zarar vermeden sağlıklı bir şekilde bu uçağı yere indirelim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.