Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan’dan kadınlara 'İnce’lik

Başkan’dan kadınlara 'İnce’lik

Güzelbahçe Belediyesi kadın çalışanlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Mustafa İnce, karanfil ve günün anısına kupa bardak hediye etti. Başkan’dan kadınlara 'İnce'lik

  • Ege Postası
  • 07.03.2020 - 10:45

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Belediye-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Belediye Memur ve İşçi temsilcileriyle birlikte Güzelbahçe Belediyesi kadın çalışanlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı karanfil ve isimlerinin yazılı olduğu kupa bardak hediye etti.

‘Kadın haklarının kazanıldığı gündür’

8 Mart’ın kadınlar için aslında bir kutlama değil bir direnişin sonucunda kazanılan gün olduğunu söyleyen Başkan İnce, “ Bundan 163 yıl önce Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler sonucu birçok kadın işçinin hayatını kaybetmesiyle kazanılmış bir mücadele günüdür. O yüzden bugünü kutlamanın değil anmanın daha anlamlı ve doğru olacağına inanıyorum. Kadınlarımızı çalışma hayatın daha çok görmek ve üretimin içinde olmaları bizleri çok daha mutlu ediyor. Bir yerden kadın varsa orası daha güzeldir, bir yerde kadın varsa orası daha başarılıdır. Bu yüzden kadının yaşamın içinde olduğu her toplum gelişmeyi ve ilerlemeyi daha hızlı yaşar. Bizim belediyemiz de büro personelimizin çoğu kadınlardan oluşuyor. Belediyemizde üç Başkan Yardımcımızdan biri kadın, on bir müdürlüğümüzün beşini kadınlarımız yönetiyor. Kadınlarımıza daha fazla görev ve yetki vererek kadın-erkek eşitliğini toplumun her yerine yaymamız gerekiyor. Ben bu vesile ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadınlarımızın toplum içinde daha fazla yer alacağı günler diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.