Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Çalkaya'dan virüsle mücadele raporu

Başkan Çalkaya'dan virüsle mücadele raporu

Balçova Belediyesi,Koronavirüs salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden bu güne kadar yaptığı programlı çalışma ile ilçedeki her vatandaşa hizmet götürdü. Balçova’da her eve maske giderken, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların evlerine günde beş çeşit sıcak yemek ulaştırıldı. Hayırseverlerin katkısı ile binlerce erzak kolisi vatandaşlara ulaştırıldı.

  • Ege Postası
  • 16.05.2020 - 17:14

Tüm dünyayı etkisi altına alan yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına karşı Balçova Belediyesi aldığı önlemler ile ilçede yaşayan vatandaşların salgından en az şekilde etkilenmesi için yoğun bir çalışma yürüttü. Tüm çalışmalarını bir program çerçevesinde yürüttüklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Öncelikle ilçemizde temizlik ve hijyen çalışmalarını en üst seviyeye çıkardık. Tüm kamu kurumlarını, okulları, camileri, parkları, eczaneleri ve kuaför salonlarını temizledik ve dezenfekte ettik. İlçemizin değişik noktalarına dezenfekte cihazları bıraktık. Bu salgının dar gelirli vatandaşlar ve işyerleri kapanan vatandaşları ciddi bir şekilde etkileyeceğini biliyorduk. Bunun için önlemler aldık. İlk olarak aşevimizin kapasitesini artırdık. Her gün 1000 yaşlı ve kimsesiz büyüğümüze 5 çeşit sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bunun yanında 250 sağlık personelinin öğlen yemeklerini karşılıyoruz. Binlerce aileye sosyal yardım paketlerimizi ulaştırıyoruz. Meclis üyelerimizin girişimleriyle hayırsever insanlarında katkısını birleştirerek, Balçova’da her ailenin evinde yiyecek erzakının olmasını sağladık. Yine sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde vatandaşlarımızın ekmek, süt, çocuk bezi gibi acil ihtiyaçlarını kapılarına kadar ulaştırdık” dedi.

Bu salgının en sıkıntılı konusunun maske olduğunu vurgulayarak Balçova’da her eve maske ulaştırdıklarını belirten Başkan Fatma Çalkaya “Maske dağıtım işi aksayınca halkımız maskeye ulaşamadı. Biz vatandaşımızı maskesiz bırakmamak için ilk başta Semtevi gönüllülerimizin yaptıkları maskeleri ve hazırladığımız dezenfektanları bizden talep eden vatandaşlara ulaştırdık. Pazaryerine gelen her vatandaşımıza ücretsiz maske ve eldiven dağıttık. Sokağa çıkma izni verilen büyüklerimize ve çocuklara maske dağıttık. Ancak gelen talep çok fazlaydı. Biz de maske dağıtım ağını geliştirdik. Son olarak geçen hafta Balçova’daki tüm evlere yani 40 bin konuta dörder adet maske ulaştırdık. Salgın döneminde 80 bin nüfuslu ilçemizde 350 bin maske dağıttık. Bu sayı bizim nüfuzumuzun 4 katından fazla” diye konuştu.

Balçova’da salgın döneminde sosyal anlamda çalışmalar yaptıklarının da altını çizen Fatma Çalkaya “Öncelikle bizim için çok önemli olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık. Masal kahramaı giymiş animatör arkadaşlar ve süslediğimiz araçlar Balçova’nın her sokağına gitti. Tüm çocuklarımıza ulusal bayramımızın coşkusunu yaşattık. Belediye Tiyatro Gurubumuzun hazırladığı oyunu 23 Nisan’da internetten yayınladık. Bizlere internet aracılığıyla yolladıkları fotoğrafları da 100. Yıl anısına bir kitapta toplayacağız. Bunun dışında spor kurslarımıza gelen kadınlar ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için belediyemizin web sayfası üzerinden spor aktiviteleri hazırladık. Spor eğitmenlerimiz her gün canlı yayınlarla kadınların evde spor yapmasına yardımcı oluyor.  Yazılım ile ilgilenen çocuklarımız için evdeki bilgisayarlarından ulaşacakları yazılım dersleri hazırladık. Şimdi de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.