Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Bilgen’den bakanlığa ‘Kıyı projesi’ sitemi: Proje hazır 24 aydır onaylanmıyor

Başkan Bilgen’den bakanlığa ‘Kıyı projesi’ sitemi: Proje hazır 24 aydır onaylanmıyor

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe’de kente yeni bir soluk kazandıracak kıyı şeridi projesi hazırlandığını söyledi. Projenin hazır olduğunu ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 24 aydır projeyi onaylamadığını belirten Bilgen, Go-kart pisti üzerinden Bakanlığa sitem etti ve “İki yıldır bakanlığın projeyi onaylaması bekleniyor. Go-Kart pistini 1 ayda onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ne hikmetse 24 aydır halkımızın büyük bölümünü ilgilendiren ve nereden baksanız 40-50 bin kişinin yararlanacağı projeyi hala onaylamadı.

  • Ege Postası
  • 11.12.2020 - 12:40

EGEPOSTASI- CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, TV35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programında Ertuğrul Turan’ın gündeme ve Güzelbahçe’ye ilişkin sorularını yanıtladı.

Güzelbahçe’ye yeni bir sahil şeridi projesinin müjdesini veren Bilgen, projenin 24 aydır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay beklediğini söyledi. Go-kart pisti için bir ayda onay veren bakanlığın İzmir’in yararına olacak bir projeyi aylardır beklettiğini söyleyen Bilgen, “Günahı onların boynuna” dedi.

SPONSOR FİRMALAR HALKIN KARŞISINDA DURAMAZ

Geçtiğimiz ay İzmir gündemine düşen ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olan güzelbahçe’de yapılması planlana Go-Kart Pisti ile ilgili konuşan Bilgen, “Olay karting pisti gibi basit bir olay değil. Oraya yapılmak istenen Go-Kart pisti adı altında ama yarış araçları burada yarışacak. Özellikle gürültü çıkartan ve karbon salınımı fazla olan araçlar kullanılacak. Ayrıca burası bir tarım bölgesi, alandaki doğal yaşam da fazla. Bunların yanında çevresinde okullar, yaşlı bakım evleri ve konutlar var. Böyle bir durumda o bölgede oturulmaz. Bu nedenle Güzelbahçeliler böyle bir oluşuma ve doğanın katledilmesine karşı çıktılar. Nitekim bu konuda CHP ilçe örgütümüz, il başkanlığı ve başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere belediye başkanlarımız bize destek verdi. Genel Merkez’den de tam destek alındı. Şu anda yapılmak istenen go-kart pisti yargı sürecinde. Şu ana kadar iki dava sonuçlandı ve ikisinde de kaybettiler. Önümüzdeki süreçte ne olacağınız göreceğiz ama sponsor firmaların da sözlerini geri çektiklerini duyduk. Zaten sponsor firmalar halkın karşısında duramazlar. Halk kaşrı çıkıyorsa sponsor firmalar itibarlarını düşünmek zorundalar. İtibarlarını kaybetmemek için çekildiklerini duyduk” diye konuştu.

AKUT İÇİN LOJİSTİK MERKEZ AÇILACAK

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirten Bilgen, konuya pandemi üzerinden örnek verdi ve “Pandemi sürecinde belediyemiz halkan yardım topladı. Parti örgütümüz de partiye yardımlarda bulundu. Biz bu yarıdmlarıu belediyeye aktararak özellikle depremde Bayraklı’da evleri yıkılan vatandaşlarımıza yardımcı olmak için kullandık. Orada zaten belediye olarak de bir çadır kurduk. İlk giden belediyelerden biri de Güzelbahçe Belediyesi’ydi. AKUT’a araç temin ettik ki AKUT ile birlikte çalışan belediyelerden biriyiz. Nitekim geçtiğimiz mecliste AKUT’a bir lojistik merkezi yapılması için yer tahsis ettik. Önümüzdeki günlerde bütün yarımadaya hitap edecek bir lojistik merkezini kazandıracağız” dedi.

GÜZELBAHÇE’YE KIYI PROJESİ MÜJDESİ

Güzelbahçe’nin sahil şeridinde büyük bir dönüşümün başlatılmak istendiğini belirten Bilgen, sahil şeridi projesinin 24 aydır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmadığını belirtti ve “Güzelbahçe’de yaklaşık 7,5 kilometrelik bir sahil şeridi var. Bu şerit, şu anda yaklaşık 20 yıl önce yapılan bir kıyı düzenlemesiyle kullanılıyor. Ama burada yeni bir proje yapılmak isteniyor. O da  İnciraltı ve Bostanlı’daki gibi bir sahil bandı tarzında olacak. Plajı, yürüyüş yolları ve bisiklet yolları olan bir sahil şeridi olacak. Projeler hazır. Fakat bu projenin onaylanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir başvura bulunuldu. İki yıldır bakanlığın projeyi onaylaması bekleniyor. Bakanlık onayladıktan sonra Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına başlayacak. Ama Go-Kart pistini 1 ayda onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ne hikmetse 24 aydır halkımızın büyük bölümünü ilgilendiren ve nereden baksanız 40-50 bin kişinin yararlanacağı projeyi hala onaylamadı. Böyle güzel projelerin yapılmasını istemiyorlar mı bilemiyorum ama bunun günahı onlarda” diyerek Bakanlığın tutumunu eleştirdi.

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Kamu yatırımlarından da bahseden Bilgen, yapılan balıkçı barınağıyla ilgili bakanlığa belediyeyle iş protokol imzalama çağrısında bulundu ve “Güzelbahçe’de Yalı Balıkçı Barınağı adı altında 3. balıkçı barınağı yapıldı. 250 tekne kapasiteli. Bölgemizin en büyük barınaklarından biri. Ama bu barınağın sahibi henüz belli değil. Bakanlık yaptı daha sonra Gıda ve Tarım Bakanlığı’na devretti. Ama henüz bir üst yapı çalışması yok. Geçtiğimiz gün bir ÇED toplantısı yapıldı fakat bütün tekneler orada bağlı ve yaklaşık 40 bin metrekarelik alan orada boş duruyor. O alan daha fizibıl değerlendirilebilir. Burasının daha iyi olması isteniyorsa belediyeyle bir protokol yapılarak belediyeye devredilebilir. Belediye burada hem balıkçıların ihtiyacını karşılayacak çalışmalar yapar hem de İzmirliler için farklı bir cazibe merkezi oluşturabilir” dedi.

“DEVLET HALKINA YALAN SÖYLEMEMELİ”

Pandemi döneminde devletin yanlış bir politika izlediğini ifade eden Bilgen şunları söyledi; “Esnafın durumu çok kötü. Esnafa maalesef pek sahip çıkan yok. Belediye bu konuda şunu yaptı. Belediye kiracısı olan esnafımızın 3 aylık kirasını almama kararını almıştı. Sanırım bu süreçte de yeniden aynı kararın alınması söz konusu. Belediye bunu yanında şöyle bir çalışma da yaptı: Güzelbahçe halkını yerel esnaftan alışveriş yapmaya teşvik etme konusunda bilboardlar hazırladı. Zaten esnaf konusunda Genel Başkanımız 17 maddelik bir çözüm önerisi sunmuştu. Esnaf şu anda iş yapmadığı halde her türlü vergisini ödüyor. Çalışmayan insanlar bunları nasıl ödeyece? Gerçekten pandemi sürecinde her şey ayrı dert. Ölüm vaka sayıları ayrı bir dert. Ama hala iktidar mensupları şunu söyleyebiliyorlar: ‘Biz bu işi en iyi yapan ülkeler arasındayız’ İnsanın aklıyla alay mı ediyorlar ne yapıyorlar ben anlamıyorum. Bu olay ilk patlak verdiğinde ölüm oranları günlük 10-20-30-40 oluyordu. Ama bugün bakıyoruz 200’lerin üzerinde. Kaldı ki bu gerçek rakam mı değil mi belli değil. Niye deği? Daha önce vaka sayıları bildiriliyordu, daha sonra hastaya dönüldü şimdi yine vakaya dönüldü ve vaka sayıları her gün 30 binin üzerinde. Ben devletin halkına yalan söylememesi görüşündeyim. Eğer bir şey varsa devlet

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.