Dolar 32,4994
%0.27
Euro 34,5638
%0.2
Altın 2.497,500
%0.58
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur'dan TV35 önemli açıklamalar ve Pasaport'a gökdelen çıkışı

Başkan Batur'dan TV35 önemli açıklamalar ve Pasaport'a gökdelen çıkışı

TV 35’te yayınlanan Haber Aktif programında Senem Gökdağ'ın sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bir yıllık görev süresini ve Korona salgınıyla ilgili faaliyetleri değerlendirdi. Başkan Batur Konak’la ilgili en önemli gündem maddelerinden olan ‘Pasaport’a gökdelen projesi’yle ilgili olarak “Kentin tam ortasına, hançer saplanır gibi yapılacak binalara karşıyız. İlk meclis toplantısında ruhsatın iptalinin meclisten geçirilmesini sağlayacağız”

  • Ege Postası
  • 27.04.2020 - 13:48

EGEPOSTASI – Türkiye’yi de etkisine alan Covid-19 pandemisi nedeniyle aldıkları tedbirleri anlatan, şimdilik tüm enerjilerini bu salgınla mücadeleye ayırdıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak sınırları içindeki 2 bin 650 esnaftan işgaliye ücreti almama kararı aldıklarını, ihtiyaç sahibi vatandaşlara da ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. 

‘ESNAFIMIZDAN 3 AY İŞGALİYE ALMAYACAĞIZ’
Başkan Batur, “Ekonomik çarkların döneceği şekilde çalışmalar yapılacak. Bunun bir ayağı belediyeler. Her türlü yatırımımızı erteledik ve öteledik. İşimiz gücümüz her şeyimiz Corona ile mücadele. Bakanlıktan gelen talepler ve vatandaşın isteklerini yerine getiriyoruz. 2 bin 650 esnafımız var. İşgaliye veren. Kordon7da Konak’ın her kesiminde. Böyle bir karar almıştık. En azından işgaliyelerini 3 ay almayacağız. Bunu daha da uzatabiliriz. 2 bin 50 esnafımızın en azından işgaliye problemini çözmüş olduk. Her şey çok güzel olacak. Hiç kimse bundan şüphe duymasın. İleride inşallah böyle felaketlerle karşılaşmayız” dedi.

 

GÜLTEPE DE TAMAM BEŞTEPELER DE
Gültepe’de 15, Beştepeler bölgesinde de 17 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planları çerçevesindeki planları tamamladıkları müjdesini de veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gültepe planlarından sonra Beştepeler dediğimiz 17 mahalleyi ilgilendiren kentsel dönüşüm planlama çalışmalarını tamamladık. Temmuz ayından itibaren mecliste sunumunu yapacağız. Planları bitirdikten sonra diğer etapların çalışmasına başlayacağız. Burada önem verdiğimiz yeşil alan, sosyal donatı alanlarının daha fazla olmasına dikkat ettik. Her iki planda da daha yaşanılır nefes alınacak bir planlama gerçekleştirdik. Hedefimiz bunların uygulamaya geçişini sağlamak. Vatandaşlarımızın kendi  mahallelerinde oturmaya devam ederek yerinde dönüşüm ve değişimi sağlamak. Ayaklarımızın yere basma noktasına gelmemiz gerekiyor belediyeler olarak. Corona felaketinden kurtulup hemen bu işlere başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN BATUR’UN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

REHAVETE KAPILMAYALIM
Bu süreç dayanışma ruhunun özellikle vatandaşlarımızın, zorda kalan esnaf ve vatandaşımıza yardım konusunda hassasiyet yaşanılan bir süreç. Sayın Yavaş tarafından günler önce başlatılmıştı. İzmir’de de Ramazan ayının başlamasından sonra esnafımız ve esnafa borcu olan vatandaşımızın, iki kesimin de sorununun çözümü için projeye başladık. Komşum büyüsün, esnafım yaşasın. Ben iyi ve verimli bir netice alacağımıza inanıyorum. İzmirli vatandaşlarımızın duyarlılığı büyükşehir belediyemizin ve Konak belediyesinin de girişimleriyle koli koli yardım gidiyor. Bugünlerde en önemli şey sağlık.  Sağlığımıza dikkat edelim, rehavete kapılmamalıyız. Bundan sonra hava güzel olacak ama kurallara harfiyen uyarsak sorun olmaz. Dünyadaki hiçbir sağlık çalışanlarıyla kıyaslanmayacak şekilde büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Onlara minnet ve şükranlarımı sunarım. Çocuklarını bile görmeyen, hiç tanımadıkları insanların sağlığına kavuşması için çalışan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.


MİLLİ BAYRAMLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ
4 günlük tatil müddetinde de 23 Nisan’ı da belki insanlar sokağa çıkamadı ama balkonlardan büyük coşkuyla kutlama fırsatını bulduk. Temizlik araçlarımıza müzik sistemi kurarak İzmir marşımızla vatandaşlarımıza ulaştık. Milli bayramlarımız çok önemli. Ulu önder Atatürk’ün bize hediye ettiği en önemli bayramlardan bir tanesi. Hem İzmir’de hem Türkiye’nin her tarafında marşımızı birlikte söyledik ve kutladık.

 

BELEDİYELERİMİZİN EN ÖNEMLİ İŞİ TEMİZLİK OLMALI
Corona nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlara Allah’tan rahmet hastanelerde olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Sokak dezenfeksiyonları, asfalt ve yama çalışmaları, sokak hayvanlarımızın hayata tutunabilme çalışmalarını sürdürüyoruz. Belediyelerin yapabileceği en önemli çalışma temizlik işi. Sokakların ve çöp konteynırlarının temizliği. Ne kadar temiz tutarsak Corona virüsünden o kadar çabuk kurtuluruz.

 

BİRAZ DAHA SABIR DİLİYORUZ
Ülkemiz ve yerel yönetimler, hem merkezi idare hem de yerel yönetimler çok farklı çalışıyor. Bütün yönetici kadrolar gerek merkezi gerek yerel yönetimler, hepimiz olayın bir köşesinden tuttuk. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların evlere kapandıktan sonraki istekleri hakkında kendilerine ulaşıyoruz. Biraz daha sabır diliyoruz. Bilim Kurulu’nun bundan sonra önerdiği yaşam tarzına uyarak yaşamaya alışmamız lazım. İkinci bir aşaması gelirse çok daha büyük sıkıntı yaşarız. Bu işler bittikten sonra bizden ne dilerlerse dilesinler. Onların her zaman emrindeyiz. Ramazan’da oruç tutan değerli vatandaşlarımızın da Ramazanlarını kutluyorum. Hali vakti yerinde olmayan vatandaşlarımıza gerekli yardımları yapıyoruz. Bir elin diğer ele verdiğini görmeyecek şekilde yapıyoruz. Bu işlerin reklamı olmaz. Hiç kimse aç uyumayacak. Kim bize ulaşırsa anında onların yanında oluruz.

SEMT MERKEZİMİZDE 10 BİN MASKE ÜRETTİK
Metro istasyonunda maske var. Ama biz de belediye olarak üretimimize devam ediyoruz. Semt merkezimizde kursiyer kadınlarımız şu ana kadar 10 bin  civarında maske üretti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde de plastik siperlik üretiyoruz. Tabip odası ile de görüştük. Bir kısmını hekim arkadaşlara gönderiyoruz hemen.  Zaten sağlık kurumlarından gelen talepleri hemen karşılıyoruz. Pazar yerlerinde de gerekli önlemleri alıyoruz. Sosyal mesafenin en fazla ihlal ettiği yerler maalesef. Giriş ve çıkışlarda maske dağıtımı yapıyoruz. Gerekli denetimleri yapıyoruz.

 

HAVRA SOKAĞI’NDA TEDBİRLER ARTTIRILACAK
Havra Sokağı’nda maalesef vatandaşlarımız ve bazı esnafımız kuralları ihlal ediyor. Bu hafta tedbirleri daha iyi bir noktaya getirmeyi planlıyoruz. Bariyer olmasına rağmen maskesiz yan sokaklardan giren vatandaşlar var. Biz onların iyiliği ve sağlığı için çalışıyoruz. Kurallara uyması kendi sağlığı açısından önemli. Süreç lehimize iyileşiyor. Pik noktasından aşağı doğru iniyoruz demek. Ama 11 Mart’tan önceki yaşam biçimine dönmeyeceğiz hemen.

 

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ CORONA İLE MÜCADELE
Ekonomik çarkların döneceği şekilde çalışmalar yapılacak. Bunun bir ayağı belediyeler. Her türlü yatırımımızı erteledik ve öteledik. İşimiz gücümüz her şeyimiz Corona ile mücadele. Bakanlıktan gelen talepler ve vatandaşın isteklerini yerine getiriyoruz. Her şey çok güzel olacak. Hiç kimse bundan şüphe duymasın. İleride inşallah böyle felaketlerle karşılaşmayız.

 

2 BİN 650 ESNAFIMIZDAN İŞGALİYE ALMAYACAĞIZ
2 bin 650 esnafımız var. İşgaliye veren. Kordon7da Konak’ın her kesiminde. Böyle bir karar almıştık. En azından işgaliyelerini 3 ay almayacağız. Bunu daha da uzatabiliriz. 2 bin 50 esnafımızın en azından işgaliye problemini çözmüş olduk. Kemeraltı insanla yaşayan bir çarşı. Sosyal mesafe kuralları nedeniyle çarşıya inilmiyor. Sadece gıda ile ilgili bölümlere iniliyor. Tekstil bölümü kapalı. Devletimiz bazı tedbirler aldı. Vergilerin ötelenmesi,, diğer teşviklerin yapılması gibi öneriler. Esnafımızı biraz rahatlattı. Herkese sabır telakki ediyorum. Zaman içinde bunlar çözülecek. Esnafın yanında çalışan garson, tezgahtar, tekstilcinin yanında çalışanların problemi çok. 8 milyon yeni işsizden bahsediliyor. Vatandaşlarımızın biraz daha sabretmesini diliyorum. Mayıs sonuna doğru her şeyin kademeli olarak düzeleceğine  inanıyorum.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLARIMIZ TEKER TEKER BİTİYOR
Göreve başlamadan önce kampanya süreci ve sonrasında gördüğümüz kararıyla özellikle amfi tiyatronun üstündeki çeperlerdeki mahallelerde kentsel dönüşümle ilgili büyük bir özlem olduğunu gördük. Yeşil alanı, sosyal donat alanı olmayan, yaşam kalitesinin düşük olduğu bir alan. Oralarda hemen çalışmaya başladık. Narlıdere’deki tecrübelerimizi aktaracağımıza söz vermiştik. 15 mahalleyi ilgilendiren 300 hektarlık alanı 6 ay içinde tamamladık. Büyükşehir belediyemizin onayına sunduk. Nisan ayında meclis kapalı. İlk meclis toplantısında o bölgelerin planları tamamlanmış olacak. Biz de o bölgelerde vatandaşlarla sözleşme noktasına geleceğiz.

GÜLTEPE VE BEŞTEPELER PLANLARINI TAMAMLADIK
Gültepe planlarından sonra Beştepeler dediğimiz 17 mahalleyi ilgilendiren kentsel dönüşüm planlama çalışmalarını tamamladık. Temmuz ayından itibaren mecliste sunumunu yapacağız. Planları bitirdikten sonra diğer etapların çalışmasına başlayacağız. Burada önem verdiğimiz yeşil alan, sosyal donatı alanlarının daha fazla olmasına dikkat ettik. Her iki planda da daha yaşanılır nefes alınacak bir planlama gerçekleştirdik. Hedefimiz bunların uygulamaya geçişini sağlamak. Vatandaşlarımızın kendi  mahallelerinde oturmaya devam ederek yerinde dönüşüm ve değişimi sağlamak. Ayaklarımızın yere basma noktasına gelmemiz gerekiyor belediyeler olarak. Corona felaketinden kurtulup hemen bu işlere başlayacağız.

ENGELSİZ YAŞAM KÖYÜ GÜZEL OLDU
Engelsiz yaşam köyü önemli. Başkan olduktan sonra engelli çocuklarımıza, vatandaşlarımıza dönük çalışmaları hızlandırdık ve yeni bir yön verdik. Bir engelli haritası çıkarıldı. Zihinsel engelli çocuklarımızın tedavilerinin ve eğitimlerinin de yapılabileceği, engelli ebeveynlerin akşamları çocuklarını bırakabileceği yerler oldu. Çok güzel bir kompleks oldu. Tam eğitime başladık, nisan ayı ortasında açılışını gerçekleştirecektik, Corona nedeniyle tatil ettik okulu. Açıldıktan sonra çocuklarımızın eğitimlerini sürdüreceğiz.

 

GÜLTEPE SPOR KOMPLEKSİ İKİ AY İÇİNDE HAZIR
Bunun yanında Gültepe Spor Komplekse iki ay içinde hazırlanmış olacak. Tamamlandıktan sonra o çevredeki çocuk ve gençlerimiz faydalanacak. Toros’taki tesisimiz de tamamlandı. Nikah salonları, gençlik merkezleri, semt merkezleri, kreşin de içinde olduğu bir kompleks. Her şeyiyle hazır. Kısmetse bu süreçten sonra hizmete açacağız. Kadriye mahallesinde de yapacağız. İhalesini yaptık. Müteahhitle sözleşme imzalayıp temelini atacağız. Orası da Toros’taki gibi içinde hem gencin hem çocuğun hem kadınların yararlanacağı bir merkez olacak.  Amacımız kadın, çocuk ve gençlerimize en iyi hizmeti sunabilmek. Krematoryum çalışmamız da olacak. İhale sürecindeyiz. Projemizi hazırladık.

 

KEMERALTI, BASMANE VE KADİFEKALE İÇİN…
Tarihi değerler çok önemli. 3 bin 500’ü aşan tescilli tarihi bina var. Tarihi altın üçgen geliyor akla Konak gelince. Basmane, Kemeraltı ve Kadifekale. İzmir’in turizminin kalkınmasındaki en önemli çalışmalar diye bakıyorum. Büyükşehir belediyemiz, Tarkem, Kemeraltı esnaf derneğinin de büyük katkılarıyla geçtiğimiz haftalarda UNESCO Tarihi Miras ön listesine alındı. Bu ön listenin kesinleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Konak her tarafından tarih fışkıran bir ilçe. Tarihi mekanları ayağa kaldırmak önemli.  Açılışı yapılacak yaklaşık 7 8 mekan var. Bundan sonraki süreçte de aynı ivmeyle Birlikte Konak anlayışıyla hareket edeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sahada çalışan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

 

PASAPORT’A GÖKDELEN PROJESİ İÇİN KARAR ÇIKACAK
Bu yapı ve diğer yapılarla ilgili Konak’ın merkezi olan Basmane’den Alsancak’a kadar olan kesimde yüksek yapı yapılması hiçbir fayda sağlamaz. Tarihi misyona zarar verecek bir çalışma diye bakıyorum ben. Çok güzel bir amfi tiyatro çalışması var. Bunun ortaya çıkarılması için büyükşehir belediyemiz, DEÜ, Konak Belediyesi ile 20 bin kişilik amfi tiyatro. Körfezden baktığınızda harika görünecek. Ama siz bu siluetleri buraya koyduğunuzda bu siluetler kente yarar vermeyecek. Kent silueti açısından. Ne Sultanahmet, ne Ayasofya ne Topkapı sarayının silueti kaldı İstanbul’da. Bunlardan ders alınmalı. Bu tür yapıların kente bir şey katmadığını söylüyoruz. İmar yönetmeliği değiştirildi şu anda. Bu yapılara artık bizim istediğimi şekilde yüksek yapılı hiçbir plana geçit yok artık. Diğer il ve ilçelerde buna uymak zorunda. Zararın neresinden dönsek kardır anlayışıyla her halde düşünüldü. İlgili makamlarca takdir edildi. Bu çalışmayı Bayraklı bölgesinde Alsancak Liman arkası bölgeler zaten yüksek yapılar için ayrılmış bölgeler. Rahmetli Piriştina döneminde ayrılan bölgeler. Burada yapılabilir. Kentin tam ortasına, hançer saplanır gibi yapılacak binalara karşıyız. İlk meclis toplantısında ruhsatın iptalinin meclisten geçirilmesini sağlayacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.