Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur'dan AK Partili Başkan'a belgeli yanıt

Başkan Batur'dan AK Partili Başkan'a belgeli yanıt

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi’nin Narlıdere ilçe sınırları içerisindeki beş buçuk dönümlük bir arazinin imar planında eğitim alanından çıkarılıp özel eğitim alanı yapılmasına tepki göstererek, söz konusu alana devlet okulu yapılması gerektiğini ve bu konuda gerekli tüm girişimleri yapacakları açıklamasına belgelerle yanıt verdi. Başkan Abdül Batur, “Bir yerde Bakanlık izni, planlamayla ilgili büyükşehir belediyesinin oybirliğiyle geçmiş bir kararı varsa yapmak zorundayız. Bunu saat üçte hemen Bakanlığa götürsün. Belge konuşur. İşte belgesi. Baltayı taşa vurdu” dedi.  Başkan Batur'dan AK Partili Başkan'a belgeli yanıt

  • Ege Postası
  • 06.11.2017 - 15:28

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Narlıdere’de 27 adet özel mülkiyetli okul alanı olduğunu ve kamulaştırma yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğunu belirten Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Partili İlçe Başkanı Aslan Bilgi’ye, “Narlıdere’de 27 tane özel mülkiyetli okul alanı var. Bunun kamulaştırılması konusunda yetkili merci Milli Eğitim Bakanlığı’dır. İmar düzenlemesi yapılmadı burada. Zaten eğitim tesisi orası resmi olarak. Yıllardır çözmediğin şeyi, biz buraya devlet okulu yapacaktık, aklın neredeydi diye sorarlar” dedi. 

BUNU HEMEN, SAAT ÜÇTE, DOĞRU BAKANLIĞA GÖTÜRSÜN 

AK Partili İlçe Başkanı Aslan Bilgi’ye belgelerle seslenen Başkan Abdül Batur, “Hemen bunu, saat üçte doğru bakanlığa götürsün. Dersine iyi çalışmıyor. Belge konuşur. Baltayı taşa vurdu. Kendisine başarılar diliyoruz. Bir yerde Bakanlık izni planlamayla ilgili ve büyükşehir belediyesinin oybirliğiyle kararı varsa, Narlıdere Belediyesi yapmak zorunda. Yapmazsan mahkeme kararıyla yaptırılır. Yine okul yapılacak. Kim yaparsa yapsın” diye konuştu. 

AK Partili Bilgi'den imar değişikliği tepkisi

MEB ONAYI OLMADAN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAMAZ ZATEN 

“Devlet okulu yapmak belediyenin görevi m? Belediye devlet okullarında, MEB yapıyor devlet okullarını. Narlıdere’de şu anda 27 tane okul alanı var plan olarak. Bu alanlar da 80-93 arasında planlama gereği bırakılan, biz o imar planına uyuyoruz. O imar planı ilçenin çekim merkezi olmasını sağlayan bir plan. Eğitim tesisi, belediye hizmet alanı, yeşil alan parkı, sosyal tesis alanı ayrılır. İleride kaç kişi yaşayacak diye planlama yapılır. Nüfus planlamasıyla saydığım alanlar ayrılır. O tarihten bu yana orada bir planlama yapıldıktan sonra, o alan içerisindeki tüm mülkiyet sahipleri bu saydığımız sosyal tesislerine, eğitim alanlarına tapu olarak düzenleme ortak payı olarak girerler” diyen Başkan Batur, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onayı olmadan plan değişikliği yapılamayacağını söyledi. 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ‘OYBİRLİĞİYLE’ GEÇMİŞ 

Başkan Batur, söz konusu arazinin 1/5000’lik planının büyükşehir belediye meclisinden AK Partili meclis üyelerinin de onayıyla ‘oybirliğiyle’ geçtikten sonra kendilerine geldiğini söyledi. 

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, MEB Bakanı İsmet Yılmaz imzalı belgeyi göstererek, açıklamalarını, 

“Bu plan notu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Özel öğretim, İnşaat ve Emlak’tan izin alınmadan böyle bir plan değişikliği yapılamaz. İşte belgeleri burada. Özel eğitim tesis alanı olarak uygun olup olunmadığı sorulmuş. Sayın Bakanın imzası var bakın işte. Biz imzalamadık burayı. Daha sonra büyükşehir belediyesine bir bölü beş binlik tadilatı yapılıyor. Bu belgeyle. Büyükşehirden de oy birliğiyle geçiyor. Narlıdere Belediyesi daha sonra 1-1000’liğini yapıyor. 1-5000’lik planı büyükşehirden oy birliğiyle geçiyor. Kendi partilileri onay vermiş. Gelen belge İsmet Yılmaz bakanın imzası. İtirazı varsa, Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla Bakanlığa müracaat etmesi lazım. Derslerini iyi çalışmamışlar. İşte belgesi. Gelse sorsa biz bunları anlatırız. Anlatma kabiliyetimiz iyidir. Belgelere dayalı konuşuruz. Hiç saat üçte basın açıklaması yapmasın. Uçakla Bakanlığa gitsin, Bakanlığa itiraz etsin. Ben olsam bunu yapardım” şeklinde sürdürdü. 

2015’TEN BU YANA HER YERDE PITRAK DİKENİ, MANTAR GİBİ ÖZEL OKULLAR AÇILIYOR 

AK Partili İlçe Başkanı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015’ten bu yana apartman altları ve villalarda izin verdiği özel eğitim kurumu onaylarını sorgulaması gerektiğinin altını çizen Başkan Abdül Batur, 

“İlçe başkanının ve MEB’in düzeltmesi gereken bir konu var. 2015’ten bu yana bakın her yerde pıtrak dikeni gibi deriz, mantar gibi her yerde yerel yönetimlerin denetiminden kaçmış vaziyette okullar açılıyor. Özel okullar açılıyor. Özel eğitim kurumu. Özel eğitim şube müdürlüğü her gelene onay veriyor. Apartmanlar okul oldu. Villalar okul oldu. Soğutucu binaları okul oldu. Böyle bir anlayış olabilir m? Bir planlama gereği yapan okul yerleri var. Buralara okul yapılmıyor. Bahçe arasında, yeşillikler içerisinde herkes özel okul açılıyor. Ben buna karşıyım. Bunu düzelteceksek bunu düzeltelim. Servis aracının konacağı yer bile yok. Çocukların yeterli yeşil alanı, spor alanı var m? Yok. Yazık. Düzelteceksek bunları düzeltelim. Biz çok rahatsızız. Çocukların güvenlik ve sosyal yaşantısı açısından ileride sıkıntılı şeyler yaşanabilir. Belediye olarak sorumluluktan kaçmak yok. Bu konuyu hukuksal olarak da belli bir noktaya getirmeye kararlıyız. Kendi sınırları içinde eğitim kurumu açılacaksa, ruhsatını da belediye vermeli. Yangın merdiveni ruhsatı alarak okullar açılıyor. Sayın başkan bunları düzeltmeli. Yasal boyutta bu işleri çözsünler biz de onlara yardımcı olalım” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.