Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur Başkonsolos Papoulia'yı ağırladı

Başkan Batur Başkonsolos Papoulia'yı ağırladı

Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u ziyaret etti. Ege’nin iki yakasını birbirine bağlayan dostluk köprüsünün güçlendirilmesi için atılması gerekli ortak adımların değerlendirildiği görüşme sırasında, karşılıklı ziyaretçi sayısının artırılmasının ilişkileri de kuvvetlendireceği vurgulandı. Başkan Batur Başkonsolos Papoulia'yı ağırladı

  • Ege Postası
  • 26.09.2019 - 10:47

Başkonsolos Argyro Papoulia’yı makamında ağırlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iki yaka arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına hem Konak Belediyesi hem de 4 dönemdir başkanlık görevini yürüttüğü Kıyı Ege Belediyeler Birliği adına gerekli adımları atmaya hazır olduğunu vurguladı. Ege’nin iki yakasının güçlü tarihsel bağlarla birbirine tutunduğunu ifade eden Başkan Batur, “Biz her zeminde dostluk ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye hazırız. Özellikle ortak düzenleyeceğimiz kültürel faaliyetlerle ilişkilerimizin daha da güçleneceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Batur ziyaret sırasında, Türkiye Şampiyonlar Ligi’nde üst üste şampiyon olan Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı ile Midilli Kadın Futbol Takımı’nın İzmir’de dostluk maçı oynayacağını da açıkladı. Maçın ekim ayında yapılmasının planlandığını belirten Batur, her iki tarafta da gerekli hazırlıkların yapıldığını vurguladı.

Konak’ın tarihi Yunan turisti çekiyor

Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia da Başkan Batur’a yeni hizmet döneminde başarılar diledi. Batur’un uzun dönemdir sürdürdüğü Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı’nın iki yaka arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayan Papoulia, Konak’ın tarihsel zenginliğine dikkat çekti. Sakız’dan bu yılın ocak ile ağustos ayları arasında yaklaşık 20 bin kişinin İzmir’i ziyarete geldiğini belirten Papoulia, 2019’un ilk altı ayında Türk vatandaşlarına verilen vizelerde yüzde 5 artış kaydedildiğini de söyledi. İki yaka arasındaki ziyaretlerin, karşılıklı işbirliğiyle daha da artırılabileceğini vurgulayan Papoulia, Yunanistan’dan İzmir’e gelen ziyaretçilerin özellikle Konak’taki tarihi dokuyu merak ettiğini, Kemeraltı, Basmane ve Agora’yı kapsayan Altın Üçgen’i gezdiğini vurguladı.

İki özel tablo

Başkonsolos Papoulia, ziyaret sırasında Başkan Batur’a, 2017 yılında Atina Nea Smyrni Belediyesi’nin İzmir’i ziyareti sırasında, Ahmed Adnan Saygun’da açılan Eski İzmir Fotoğrafları Sergisi’nde yer alan iki fotoğrafı hediye etti. Başkan Batur da Papoulia’ya, Konak’ta yer alan İzmir’in simgesi tarihi Saat Kulesi’nin heykelciğini sundu. Batur, İzmir’in mutfağını çok sevdiğini dile getiren Papoulia’ya, Türk kahvesi ve fincan takımı da armağan etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.