Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Atila'nın makamı 23 Nisan’da çocukların oldu

Başkan Atila'nın makamı 23 Nisan’da çocukların oldu

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, makamını 23 Nisan’da temsili olarak çocuklara devretti. 23 Nisan’da asıl vurgulanması gerekenin ulusal egemenlik olduğunu söyleyen Atila, Yeşilova’daki Halil Atila İlkokulu’nda yapılan resmi törende çocuklara seslendi. Başkan Atila minik konuklarını ağırladı

  • Ege Postası
  • 24.04.2017 - 12:09

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova’da coşkuyla kutlanırken, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, makamını bu özel günde temsili olarak çocuklara devretti. Başkan Atila’nın misafirlerini aynı koltuklarda oturarak ağırladığı makam odasında ilkokul 4. sınıf öğrencisi Özge Deridüzen ile anaokulu öğrencisi kardeşi Güneş vardı. İki kardeş, Büyük Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği günde büyük mutluluk ve heyecan yaşadı.

Resmi törenler, Bornova Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da yerini aldığı törene, Bornova protokolü, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Resmi kutlamalar Yeşilova’daki Halil Atila İlkokulu’ndaydı

Bornova’da 23 Nisan resmi kutlamaları Yeşilova Halil Atila İlkokulu’nda devam etti. Renkli anlara sahne olan törende günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, şarkılar söylendi, dans gösterileri sunuldu. İlgiyle izlenen minik öğrenciler ayakta alkışlandı.

Başkan Atila’dan Egemenlik vurgusu

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu’n da katıldığı törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise 23 Nisan’da asıl vurgulanması gerekenin ulusal egemenlik olduğunu söyledi. 23 Nisan’ın Türk milletinin kendini kaderini eline aldığı, varolma savaşını yolunda TBMM’yi kurduğu ve bütün dünyaya duyurduğu tarih olduğuna dikkat çeken Atila, “Bu tarihten itibaren egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur” dedi. Çocuklara seslenen Başkan Olgun Atila, “Geleceğimizin, hayallerimizin ve umutlarımızın teminatı sizlersiniz. Bu yüzden Atatürk bu Bayramı sizlere armağan etti. 23 Nisan mevsim gibi bahardır. Çocuk gibi genç ve tazedir. 23 Nisan yağmursa çocuklarımız sevgi damlalarıdır.

Geleceğimizin teminatı olan sizlerin Atamızın ülke ve ilkeleri doğrultusunda kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir. Bu vatan, millet ve Cumhuriyet sizlere emanet. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bugünü yaşamamızı sağlayan Türk Ulusumuzun lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü, 1. Meclisimizin kahraman üyelerini ve vatan uğruna canları veren tüm şehitlerimiz saygıyla ve rahmetle anıyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

'Barış abi'lerinin şarkılarını söylediler

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.