Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Atila’dan 4,5 yıl değerlendirmesi: Türkiye Bornova gibi olsa

Başkan Atila’dan 4,5 yıl değerlendirmesi: Türkiye Bornova gibi olsa

Seçime Doğru programında Refik Pak’ın sorularını yanıtlayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, görev süresini değerlendirdi. Hayata geçirdikleri projeleri de planladıklarını anlatan Başkan Atilla, sosyal belediyecilik anlayışıyla insana dokunan projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Atila’dan 4,5 yıl değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 14.12.2018 - 12:28

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Radyo Egepostası ve TV 35’in ortak yayınına katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dost Kart projelerinden Bornova’nın hiçbir sokağında sokak pazarı olmaması için verdikleri mücadeleye, kentsel tasarım müdürlüğü ile kent estetiğine yönelik çalışmalar yapmaktan kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için yaptıklarına kadar bir dizi projeyi anlattı.

Başkan Olgun Atila, sosyal belediyecilik anlayışını dört yıl önce hayata geçirdikleri Dost Market ve Dost Kart ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını ve onları rencide etmeden ücretsiz alışveriş yapmalarını sağladıklarını, bu projelerinin diğer belediyelere de örnek olduğunu söyledi.

DOST KART’TAN BORNOVA’DA 6 BİN HANE, 24 BİN İNSANIMIZ YARARLANIYOR

Dost Kart ve Dost Market projesinden bugüne kadar 5 bin hane ve 24 bin Bornovalının yararlandığını kaydeden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Sosyal belediyecilik anlamında marka haline gelen bazı projeler oluşturduk. Bu projeleri diğer belediyelere de örnek oluyor. Bu bizim çok anlamlı.  4 yıl önce başlattığımız Dost Market projesini Kemal beyin ‘komşusu aç iken tok yatılmaz’ sözünden işaretle ve sağ elin verdiğini sol el görmeden, hiçbir vatandaşımızı rencide etmeden uyguluyoruz. Dağıttığımız kartlar sayesinde vatandaşlarımız 6 bin hane ve 24 bin insanımız ücretsiz olarak dost kartlardan yararlanmakta. Paranın geçmediği tek yer. İyilik geçiyor burada. İyiliksever hemşehrilerimizin hepsine teşekkür ediyoruz. Ülke olarak en fazla ekonomik sıkıntının içinde olduğumuz bugünlerde böyle sosyal destekler çok önemli. Tabi burada önemli olan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak. Bunu da arkadaşlarımız titizlikle belirliyor. Ciddi başvuru var. Üzerinde evi ve arabası olan da başvurabiliyor. Biz tapu ve trafik kayıtlarına bakıyoruz, sosyal çalışmacı arkadaşlarımız evlerine gidip araştırma yapıyor. Limitlerini de arttırdık. Neye ihtiyacı varsa onu alarak alışverişlerini tamamlıyorlar” diye konuştu.

BORNOVA’DAKİ ANITA İKİ YILDA 36 BİN ZİYARETÇİ GELDİ

Belkahve’de yaptırdıkları Atatürk Anıtı’na iki yıl içinde 36 bin ziyaretçinin geldiğini anlatan Başkan Olgun Atila, “9 Eylül Bornova’nın da kurtuluşu. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günü. Büyük Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda gerçekleştirdiği büyük hayallerinin ve ülküsünün gerçekleştiği bir alan. Atatürk’ün hayatı boyunca en mutlu olduğu an Belkahve’ye gelip güzel İzmir’mizi izlediği andır. Çünkü artık mücadelesinin sonlandığını görmek ve ortaya koyduğu savaşın stratejilerinin istediği gibi sonuçlandığı gün. Biz de büyük Atatürk’ümüzü bu anıtta yad ediyoruz. 9 Eylül 2016’da hizmete açtık. Burayı hiç unutmayalım, her günü 9 Eylül coşkusuyla yaşayalım diye burada rekreasyon alanı düzenleyip içini de müze ve kütüphaneye dönüştürüp ziyaretçilere açtık. Okullarımızdan da ziyaretler yapılıyor. 2016 yılından bu yana 36 bin ziyaretçimiz geldi. Bu çok önemli bir rakam. Çok kısa sürede Bornova Marşı adı altında Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bir marş yaptı sanatçı Ege. Kısa sürede bu marş 1 milyonu aşkın kez izlendi” dedi.

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ OLUŞTURDUK VE…

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediye bünyesinde oluşturdukları kentsel tasarım müdürlüğü bünyesinde hazırladıkları projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Kentsel tasarım müdürlüğü oluşturduk. Ben mimarım. Belediyelerde kentin estetiğiyle ilgili çalışan gruplar yok. bu müdürlüğü kurarak, burada çalışan mimar ve tasarımcı arkadaşlarımız proje üretiyor. Ortak akılla diğer kurumlarla, üniversitelerle çalışıyorlar. Konya Selçuk Üniversitesi’nden de bizim proje grubumuza katılan öğrenci arkadaşlarımız var. Yıl sonunda bir sergi açıyoruz, Bornova için fikirler diye. Tasarım ve inovasyon kapsamında bir takım projeler gerçekleştirdik. İnstagram fotoğraf yarışmaları düzenliyoruz. Bornova’nın güzel fotoğraflarını çekip takvimler hazırlıyoruz. Homeros Sulu Boya Resim Yarışması düzenledik. Vatandaşlarımız gelip geziyor. Bunları hediyelik eşya haline getiriyoruz. Binaların kör cephelerini boyuyoruz. Konuşan duvarlar diye yapıyoruz. İnsanlar önünde fotoğraflar çekiyor artık bu duvarların önünde. Yine kentteki önemli alanlarda heykeller yapıyoruz. Futbolun ilk oynandığı yere heykelimizi diktik. Süleyman Seba, Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan, ismini büyük parkta ölümsüz hale getirdik. İzmirli sanatçımız Avni Anıl adına bir konser yapacağız 13 Şubat’ta. Çınarevinin önünde heykelini dikip ölümsüz hale getirmek istiyoruz. Hocalı katliamını anmak için bir parka adını verdik. Bulgaristan’dan göç eden vatandaşlarımızın olduğu İnönü Mahallesi’ned 17 aylık Türkan bebeğin katledilişinin anısına heykel yapıyoruz. Parklarımızı temalı parklar haline getiriyoruz böylelikle. Bunun dışında muhtarlık binalarımızın hepsini tek tip hale getirdik. Ayakkabıcı esnafımız için lostralar yaptık.”

SON 4,5 YILDA 180 BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRDIK

Başkan Olgun Atila, Bornova’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını en fazla arttıran ilçelerden biri olduğuna vurgu yaparak, ilçede bir milyon 876 bin metrekarelik yeşil alanın 180 bin metrekaresini son 4,5 yıl içinde Bornova’ya kazandıklarını söyledi. Atilla, “Bornova’nın yeşil Bornova kimliğini yukarı çektik. 9.2 metrekare kişi başına düşen yeşil alan oranı. Tüm ilçeler içinde merkezde en fazla yeşil alan oranı bizim ilçemizde. Bir milyon 876 bin metrekareyi aşan yeşil alan ve parkımız var. Bunun 180 bin metrekaresi son 4,5 yıl içinde yapılan parklar ve yeşil alanlar sayesinde oluştu. Biz bugüne kadar hiçbir yeşil alanımızı imara açmadık. Aksine birçok alanı park alanına dönüştürerek, çocuklarımız ve kadınlarımızın kullandığı alanlar haline getirdik” şeklinde bilgi verdi.

ORGAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ DURUMUNDAYIZ

Bornova’nın organ bağışında Türkiye birincisi olduğunu dile getiren Olgun Atila, “İnsanlarımız çok hayırsever. Organ bağışında Türkiye birincisi durumundayız. Bu konuda çok teşekkür ediyorum. Canlı organ bağışında dünya birincisiyiz aslında Türkiye olarak. Organ bağışı konusunda eksik bilgiden dolayı dünyanın en geri durumundaki ülkelerden biriyiz. Öldükten sonraki organ bağışında aynı şekilde duyarlı değiliz. Bornova Belediyesi bu konuda Türkiye birincisi. Atık pilde hep birinciyiz. Bu rekabet kentlerin gelişmişliği ve çevreye duyarlılık açısından çok önemli. Okullarımızda bu konuda sürekli eğitimler verdik” diye konuştu.  

KAPALI VE NİTELİKLİ PAZAR YERLERİ İÇİN ÇOK SAYIDA PROJEMİZ VAR

Bornova’da sokakta Pazar yeri olmaması için başlattıkların çalışmaları anlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Bornova’da sokakta hiçbir Pazar yerinin olmaması için mücadele verdik. Bunun için de geçmişteki projelere ek projeler yaptık. İnönü Mahallesi’nde çok kısa sürede tamamlanmak üzere olan güzel bir Pazar yerimiz var. Yine Atatürk Mahallesi’nde yaptığımız pazaryerimiz bir ay içinde tamamlanmak üzere. Onun dışında Yeşilova Mahallesi’nde Pazar sokaktaydı. Yakında bir alan kiralayarak oraya taşıdık. Terk edilecek bir Pazar yeri alanı var. Orayı kalıcı Pazar yeri haline getireceğiz. Naldöken’de de sokaktaydı Pazar yeri. Bir alana taşıdık onu. Orada birtakım projelerimiz var, orayı da kalıcı güzel bir Pazar yeri haline getireceğiz. Bornova’nın bütün sokaklarında Pazar yerlerinin daha nitelikli olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hem vatandaşımızla pazarcı esnafımızı buluşturup daha ekonomik şekilde Pazar alışverişini yapmasını sağlıyoruz diğer taraftan da sağlıklı, denetlenen nitelikli Pazar yerleri oluşturuyoruz. Temiz, gürültü kirliliğinin olmadığı Pazar yerleri önemli. Pazar alışverişi ve Pazar kültürünün de Türkiye’ye örnek olduğu ilçelerden birisiyiz.”

TÜRKİYE’NİN HER YERİNİN İZMİR VE BORNOVA GİBİ OLMASINI GÖNÜLDEN ARZU EDİYORUM

Yerel seçimlerin genel seçim havasına büründüğünü, aslında bunun doğru olmadığını kaydeden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bornova için çalışmayı arzu ettiğini söyledi. Başkan Atilla, “Türkiye çok önemli bir seçime daha gidiyor. Türkiye’deki önümüzdeki yerel seçimler yerel seçim havasından çok genel seçim havasına bürünüyor. Devlet bizim için çok kutsal. Ülkemiz de. Önce devletimiz var. Sonra partimiz var. Sonra bizim gibi yerel yöneticiler ve siyasiler gelir. Önemli olan devlettir. Kimse kimseyi hakir göremez. Bugüne kadar tüm hemşehrilerimizi kucakladık, birlik ve beraberlik içinde davrandık. Bu konuda katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve diğer partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye’nin her yerinin İzmir ve Bornova gibi olmasını gönülden arzu ediyorum. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bornova için çalışmaya devam edeceğim” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.