Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Atabay'dan TV35'te çağrı: Didim'e gelmeyin!

Başkan Atabay'dan TV35'te çağrı: Didim'e gelmeyin!

TV 35 Gün Ortası programına konuk olan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Covid 19 pandemi sürecinde çok sayıda vatandaşın yazlıklara geldiğini belirterek, vatandaşlara Didim ve diğer sahil yerlerine gitmeme çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 08.04.2020 - 12:38

EGEPOSTASI-Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, yaza hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ancak şu anda kısıtlı sayıda personelle hizmet verdiklerini belirterek,  maske dağıtımı, dezenfeksiyon çalışmaları ve sosyal mesafe kurallarına uyulması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Başkan Atabay, kıyı ilçeleri belediye başkanlarıyla bir süre sahil beldelerine gelinmemesi yönünde çağrı yaptıklarını anımsatarak, bu çağrının bekledikleri oranda başarılı olup olmadığı konusunda endişeleri olduğunu kaydetti.

Başkan Deniz Atabay, “Kıyı ilçeleri bir araya gelerek ortak yayın yapalım diye düşündük. Kuşadası başta olmak üzere Bodrum, Fethiye, Çeşme ve Didim’in de katıldığı bir ortak yayın yayınladık. Ne kadar başarılı olduk bilmiyorum. Ama istediğimiz doğrultuda maalesef olamadı. İlçemize ve yazlıklara gelen çok sayıda vatandaşımız oldu. İlçemde yaşayan tüm yurttaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza evinizde kalın güvenli kalın diyorum” diye konuştu.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Ülkemizi de etkilemeye başladı. Turizm kenti olduğumuz için bütün programlamamız daha çok turist gelmesi üzerineydi. Salgından dolayı bunun tam tersini yapmak durumunda kaldık. Tatillerini burada geçiren ya da yazlık evi olan vatandaşlarımıza gelmeyin demiştik. Virüsün bir şekilde insanlar üzerinden yayılmasından dolayı bu nüfus hareketliliğinin durması gerekiyordu. Nerede yaşıyorsak orada kalmamız gerekiyor. Hijyen de önemli. Biz tabi ki belediye olarak da bu çağrılarımızı yaptık.

Ortak yayın, yayınladık ancak

Kıyı ilçeleri bir araya gelerek ortak yayın yapalım diye düşündük. Kuşadası başta olmak üzere Bodrum, Fethiye, Çeşme ve Didim’in de katıldığı bir ortak yayın yayınladık. Ne kadar başarılı olduk bilmiyorum. Ama istediğimiz doğrultuda maalesef olamadı. İlçemize ve yazlıklara gelen çok sayıda vatandaşımız oldu.

Kısıtlı sayıda personelle çalışıyoruz

Bu mevsimde yüksek nüfus yoğunluğuna alışık değiliz. Çünkü bu dönemler bizim yaza hazırlandığımız dönemlerdir. Görev yapan arkadaşlarımızın çoğunu izinli saydık. Kısıtlı sayıda personelle büyük ihtiyaçları karşılama durumundayız. Yaza hazırlanabilelim ki. Evet şu an bu kadar hazırlıklı değiliz.

Vefa grubumuz da sahada

Mesai saatlerinde değişiklik yaptık. Sabah onda başlıyor personelimiz göreve, 15’te paydos ediyoruz.  Her birimde mümkün olduğunca az sayıda görevli bulunduruyoruz. Bakanlığımızla birlikte kurduğumuz vefa grubu ile kaymakamlığın görevlendirdiği ve belediyeden görevli arkadaşlarımızla hiç ara vermeden o görevi de yerine getiriyoruz.

Dezenfekte- maske- dağıtımı sosyal mesafe önemli

Kurumumuza gelen herkesin ateşini ölçüyoruz. Yüksek ateşi çıkanları sağlık kurumuna yönlendiriyoruz. Maskelerimizi hazır bulunduruyoruz. Sosyal mesafenin korunmasına çok dikkat ediyoruz. Sürekli olarak arkadaşlarımız dezenfekte işlemlerini yapıyor.

Sokak hayvanlarını besleme odaklarında besliyoruz

Didim belediyesi olarak sokak hayvanları konusunda son derece çok hassasız. Yazın gelip burada bir şekilde ya yanlarında getirip ya da burada sahiplenen vatandaşlarımız var. Giderken burada bırakılan hayvanlar bizi son derece üzüyor. Hayvanların psikolojik durumu da etkileniyor. Bu hayvanları bir şekilde alıp kısırlaştırıyoruz. Biz yapılması gereken tüm tıbbi önlemleri alıyoruz hayvanlarımız için. Besleme odaklarına biraz daha fazla mesai harcıyoruz, gönüllülerin dışarı çıkmaması nedeniyle. Saha elamanlarımızla onları besleme odaklarında besliyoruz. Lütfen keyfi olarak bir süreliğine edindiğimiz sahiplendiğimiz hayvanları terk etmeyelim.

Yaza hazırlık çalışmalarımız sürüyor

Normal hizmetlerimize özellikle fen işleri müdürlüğümüzün yaza hazırlık anlamında yaptığı işleri devam ediyor. Park bahçeler müdürlüğümüz çalışmalarına devam ediyor. Belediyemiz mümkün olduğunca insanları belediyeye getirmeden işlemlerini yapmaya çalışıyor.

Evinizde kalın güvenli kalın

İlçemde yaşayan tüm yurttaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza evinizde kalın güvenli kalın diyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.