Dolar 32,5078
%0.19
Euro 34,8164
%0.27
Altın 2.487,380
%1.02
Bist-100 9.558,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan tercihini açıkladı

Başkan Arslan tercihini açıkladı

Kongre atmosferine giren CHP İzmir İl Örgütü’nde, belediye başkanlarının sandığa müdahil olup olmayacağı merak uyandırırken, ilk çarpıcı açıklama Çiğli Belediye başkanı Hasan Arslan’dan geldi. CHP'de kongre hareketliliği; O başkandan flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 26.07.2017 - 16:07

EGEPOSTASI – Can Radyo’da Gökhan Kafalı'nın sunduğu "Sesli Gazete" programına konuk olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, kongre sürecine girilirken, tercihini açıkça ortaya koydu.Arslan, İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu için “Böyle bir ilçe başkanına, benim bir oyum var, veririm” dedi.  

Kongre atmosferine giren CHP’de, belediye başkanlarının sürece müdahil olup olmayacağı tartışılırken, ilk çarpıcı açıklama Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan geldi. Partisinin demokratik değerlere gösterdiği saygıdan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Arslan, mahalle, il, kurultay delege seçimleri, ilçe ve il kongrelerin yarış içinde geçtiğini vurguladı. AK Parti’nin delegelerini üç günde seçtiğini söyleyen Arslan, “Bizde bu bir ay sürüyor. 3-4 ayı bulan kongreler süreci söz konusu. CHP’nin beni ilgilendiren tarafı Çiğli… Biz Çiğli’de başarılıyız. Ben bu başarılı hizmetleri yaptıkça burada oyumuz sürekli artıyor. En son 16 Nisan referandumunda burada AKP’yi üçe katladık. 64 bin oy farkı atmışız. Benim belediye başkanı seçilmemden önce 10-12 bin oy farkı vardı. Benim adaylığımda 25 bin oy fark attık şimdi sayı ortada.  Demek ki Çiğli’de bizim hizmetlerimiz kabul görmeye başladı” dedi.

Belediyenin başarısının, ilçe başkanı ve ilçe yönetimiyle uyumlarından kaynaklandığını belirten Başkan Arslan,  İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çiğli İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü’yü üstü kapalı eleştirerek,  “Zeynel Başkan’dan önceki ilçe başkanı döneminde sahte imzayla 600 tane üyenin üyelikleri siliniyor. Sahte imzalar atılıyor ve birileri de onu genel merkeze gönderiyor. Çiğli’de partisine sevdalı 600 üyenin üyeliği siliniyor. Bunlar hokkabazlık oyunları. Böyle bir şey olabilir m? Bunu duyduğumda infiale kapıldım. Ne zamana kadar böyle oyunlar oynanaca? Bunlar istifa etmiştir diyorsun. Parti sevdalısı olan üyeler bunları biliyor. Bunu yapanlar biz tekrar ilçe yönetimine gelmek istiyoruz diyorlar. Ya insan utanır. Bu 600 üyeye ne diyeceksi? Sen beni niye sildirdin demeyecek m? İlçe başkanı olduğunda ne olaca? Bir 600 kişiyi daha mı sileceksi? Bu suçta ortaklığı olan herkes vebal altında… 600 kişi soruyor; ‘benim üyeliğimi kim, nasıl sildi'’ diyor Bunu yapanların bir daha görev isteme hakları var m? İnsanın yüzü kızarır. Siz ilçe başkanı olursanız bu tür abidik gubidik işlemler sonucu ne yapacaksını? Partinin güçlenmesi için mi zayıflaması için mi başkan olacaksınız'” dedi.

ARAYA SİMSARLAR GİRMİŞ

Arslan mahalle delege seçimlerine yönelik konuşurken “Araya bazı simsarlar girmiş. Biz size büyükşehir belediyesi şirketlerinden iş bulacağız kandırmacası içindeler. Yalan söylüyorlar. Belediye şirketleri kimsenin siyasi aracı değildir. Kimse İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerini kullanmasın. Madem öyle önce iş versinler. Siz bize oy verin diyerek Başkanımız Kocaoğlu’nu da şaibe altına sokacak olaylara girmemesi lazım. İzmir büyükşehir belediye başkanımızı kullanmasınlar. Kendisi bu konuda çok hassas. Görev isteyen çıksın kendisini anlatsın. Bak Zeynel Mertoğlu’nun kendisini anlatmasına gerek yok. İlçe başkanlığına görevi döneminde kocaman bir minibüs aldırdı.Partiye tescil ettirdi. Ben partili belediye başkanı olarak onunla gurur duyuyorum. Aslanlar gibi tüm eylemlerde en önde. Görevini de yapıyor. Halkının yanında. Böyle bir ilçe başkanına benim bir oyum var, veririm. Çirkin siyaset yapanların siyaset arenasından yok olması lazım” diye konuştu.

Çiğli CHP’de ilk aday

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.