Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan: Kuş Cenneti'nin ölümünü hazırladılar

Başkan Arslan: Kuş Cenneti'nin ölümünü hazırladılar

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Egepostası'na 4 yılını değerlendirdi. Önceki dönemlerde adımları atılmış fakat bitmemiş önemli projeleri tamamlamak ve belediyeyi borç batağından kurtararak maaşları zamanında öder bir mali yapıya kavuşturmak için çalıştığını belirten Arslan, “Bana cimri dediler, ama ben ayağımı yorganıma göre uzatıyorum" dedi. Arslan’dan en çarpıcı yorum ise Çiğli’de bulunan Kuş Cenneti konusunda geldi. Bölgenin İzmir Büyükşehir Belediyesi denetiminden Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredilmesiyle Kuş Cenneti’nin sonunun hazırlandığını söyleyen Arslan “Cennetin ölümünü hazırladılar. Maalesef siyasete alet edildi" dedi. Başkan Arslan’dan çarpıcı Kuş Cenneti açıklaması

  • Ege Postası
  • 17.01.2018 - 11:53

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI – Çiğli’de 2014 yerel seçimlerinde devraldığı belediyeyi kuzeyin yıldızı haline getirme hedefiyle yola çıkan Belediye Başkanı Hasan Arslan 4 yılını değerlendirdi. Öncelikle borçları ödeyerek sistemi çalışır hale getirdiklerini ve daha sonra fiziki yatırımlar için atılan adımları tamamladıklarını dile getiren Arslan, Egepostası’na samimi açıklamalarda bulundu.

Görevde olduğu 4 yılda kısıtlı mali imkan ile önceki belediye başkanı  tarafından çalışmalarına başlanan Pelikan Cafe, Uçaklı Park'ı tamamladıklarını söyleyen Başkan Arslan, 15 yeni park açtıklarını, bir spor kompleksi tamamladıklarını dile getirdi. Başkan Arslan Güzeltepe, Evka-5 spor kompleksi, Egekent’te yarı olimpik havuz inşa etmeye hazırlanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütecekleri bir de trafik düzenlenmesine katkı sağlayacak Maltepe Kavşağı’na hemzemin geçit ve tünel yapacaklarını ifade etti.

“MACERA PEŞİNDE OLMADIK”

Projelerde ‘macera peşinde’ olmadıklarını ve belediyenin imkanlarını azami şekilde vatandaşın kullanabileceği yatırımlara yönlendirdiklerini belirten Başkan Arslan “Projelerimizi tamamlayıp hizmete açmak önemli. Ben de bilirim kültür evleri vesaire yapıp tüm parayı oraya harcamayı ya da boy boy ilan verip kendimi tanıtmayı. Ancak devraldığımız birçok proje vardı. Belediye işçileri eskiden kapıdan ayrılmazlardı. Bu sorunları çözmek için imkanları doğru kullanmamız gerekiyordu. Biz de öyle yaptık ve yarım projelerimizi tamamladık. Şimdi İşçilerimiz de maaşlarını zamanında alıyor. Bu sadece bizden önceki dönem başkanımızla ilgili bir durum değil. Ondan önceki dönemlerde biriken bir sorundu. Çözmek için çalıştık. Maceraperest olmadık” dedi.

“OYLARIMIZ ÇOĞALACAK”

Göreve geldiği günden beri CHP İlçe Başkanları Nihat Gültekin, Utku Gümrükçü ve Zeynel Mertoğlu ile çalıştığını söyleyen Başkan Arslan yeni seçilen Utku Gümrükçü ile ikinci dönemlerini geçireceklerini ifade etti. Başkan Arslan “Kavgasız bir dönem geçireceğiz. Utku Başkan'la bu dönemimiz iyi olacak. Oylarımızı ilk dönemde çoğaltmıştık. Bu dönem hep birlikte daha da çoğaltacağız. 2009 seçiminde CHP Çiğli’de seçimi 9 bin oyla  almıştı. Biz 2014’te bu farkı 25 bin oya çıkardık. 2014 seçiminde AKP’nin oyu 35 bindi, bizim oyumuz 63 bin idi. Arada 25 bin kadar fark vardı. Referandumda AKP’nin oyu 32 bine düştü, biz 96 bin oya çıktık. MHP’nin oylarını düştüğümüzde 25 bine, 85 bin oluyoruz. CHP Çiğli’de oyunu 3.5’e katladı. Çiğli’de AKP’ye an az 35 bin fark atarız. Oyum çok arttı. Çiğli’de yüzde 53 ile seçilmiştim, şimdi yüzde 60’ları geçeriz. Ben bugüne kadar CHP’ye hiç oy atmamış kişilerden oy aldım" diye konuştu.

“KÖY İÇİ BENİM HAYALİM”

Çiğli’yi kuzeyin yıldızı yapma hayaliyle göreve geldiğini ve bu süreçte birçok projeyi hayata geçirmek için harekete geçtiklerini de belirten Başkan Arslan kentsel dönüşüm projesi olan 'Köyiçi' hayaliyle ilgili de konuştu, bu projenin gerçekleşmesi için plan düzenlemeleri ile ilgili el birliği ile çalıştıklarını vurguladı. Arslan bu projenin Çiğli'yi uçuracağını da söyledi. Göreve geldiklerinde bir arazide kontak kapatmış bir hafriyat makinası olduğunu ve kimsenin duruma anlam veremediğini anlatan Başkan Arslan, bu bölgeyi Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı yaptıklarını kaydetti, şimdiki çalışma temposuyla Çiğli'yi hızla geliştirdiklerini de vurguladı.

“KUŞCENNETİ’NİN SONUNU HAZIRLADILAR”

Kuş Cenneti'yle ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Arslan, bölgenin İzmir Büyükşehir Belediyesi denetiminden Orman Bakanlığı'na devredilmesiyle Kuş Cenneti’nin sonunun hazırlandığını söyledi. Başkan Arslan “Kuş Cenneti'nin ölümünü hazırladılar. Maalesef siyasete alet edildi” ifadelerini kullandı.

“ÇÖP TOPLANMAYAN BİR ÇİĞLİ’DEN EN TEMİZ İLÇEYE”

Göreve geldiği süreçten itibaren yenileşmeyi de hedefleyerek çalıştıklarını dile getiren başkan Arslan, İş makinalarının yenilendiğini hatırlattı. Çalışmaya başladıklarında çöpleri toplanmayan bir ilçe olduklarını kaydeden Başkan Arslan, Büyükşehir Belediyesi’nden denetime gelen bürokratların “En temiz ilçe Çiğli” söylemlerinin de altını çizdi.

Öte yandan Çiğli’de çözülemeyen çöp sorununa değinen Başkan Arslan, “Çiğli’nin en büyük sorunu şüphesiz ki çöp sorunu. Harmandalı’ya yakın semtlerimiz kokudan çok rahatsız, çöp kamyonları sularını akıtıyor. Bir taraftan çöpte yangın çıkıyor, sağlık sorunları oluşuyor. Çöp suları hastalık yayıyor. Yazın her hafta yangın çıkıyor.  Bir de heyelan sorunu var. Çöp kayıyor, toprakla örtüyorlar ama kayıyor. Normal toprak dolgu gibi stabil olmuyor" dedi.  

AK PARTİ DESTEK OLMUYOR

Çiğli’de çözüm bekleyen çöp tesisi için AK Parti’nin siyaset yaptığını ifade eden Başkan Arslan sözlerine şöyle devam etti;

“Bu olay siyasete kurban edildi. CHP çöp tesisi yapamazsa oy kaybeder beklentisi varsa, tam tersi oluyor. Bu tesis olayına yardımcı olmadıkları sürece CHP’nin İzmir’de oyu artıyor. Halk bilinçlendi. AKP bu konuya yardım etmeli, şu anda İdari Mahkeme’de görüşülüyor, bilirkişiler atanıyor. Bir müdahale olabilir, bir destek olabilir, kamuoyu desteği oluşturulabilir. Kamuoyu desteği için AK Parti de elini taşın altına koyabilir. Hatta ÇED raporunda bile sorun çıkardılar. Söylemde herkes çöp sorununun çözülmesini istiyor, pratikte bir şey yok. Yeterince sahiplenmiyorlar. Ben hala umutluyum, bu dönem en azından temel atılabilir.

“AYAĞIMI YORGANIMA GÖRE UZATIYORUM”

Parayı disiplinle yönetiyoruz, cimri değiliz. Parayı doğru ve zamanında kullanmak lazım diye düşünüyoruz. Bana her gün bir önceki günün ödeme listesi gelir, her sabah kontrol ederim. Bunu yapmak zorundayız, çünkü parasal sorun en büyük sorundur. Bu ev bütçesinde de böyledir, evin reisi parayı iyi idare etmek zorunda değil midi? Ben göreve geldiğimde mal veren bir esnaf 'Hasan Arslan’ın şahsi kefaletiyle mal veriyorum' diye protokol imzalattı. Yani, Çiğli’nin kefiliyim."

Açılan belediye eğitim merkezi ÇİBEM’de bin 200 öğrencinin eğitim gördüğünü, her yıl 500 öğrenciye sosyal yardım yapıldığını ve her gün 350 kişiye sıcak yemek verildiğini söyleyen Başkan Arslan, “Parti içi çekişmelerde kimi zaman yıpransak da çalıştık. Bana cimri Başkan diyorlar, ben ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Böyle çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

VATANDAŞ BELEDİYEYİ İŞ KUR GİBİ GÖRÜYOR

"Başkanlığın en zor yanı işsizlik" diyen Arslan sözlerini şöyle tamamladı: 

"Vatandaş geliyor, bizi İŞKUR gibi görüyor. Yanıt veremeyince bozuluyor, ne olurdu benim tek çocuğumu işe alsaydı diye düşünüyor. 200 bin nüfuslu Çiğli’de 50 bin aile olsa bunlardan bin ailenin işsizlik sorunu olsa belediyeye bin kişi işe almam gerekir. Böyle bir ortamımız yok, biz göreve geldikten sonra topu topu istihdam ettiğimiz işçi sayısı 70-80’i geçmedi. Ama her hafta Çarşamba günü İŞKUR ile yaptığımız çalışmada geçtiğimiz dört yılda dört binin üzerinde kişiye iş bulduk. İşçi ve işverenin buluşması için ortam yaratıyoruz. Amaç çalışmak ve iş bulmak ise biz o kişilerin iş bulmasına yardımcı oluyoruz. Çiğli Belediyesi’nde her Çarşamba saat 10.00’da işçi işveren görüşmesi var, iş arıyorsan orada muhakkak iş bulursun."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.