Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan kongrede sert çıktı: Neyin rövanşını alıyorsunuz'

Başkan Arslan kongrede sert çıktı: Neyin rövanşını alıyorsunuz'

CHP Çiğli İlçe Kongresi’nde kürsüye çıkan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, örgüte önemli mesajlar verdi. Zincirleri kıra kıra geliyoruz sloganını eleştiren Başkan Hasan Arslan, “Zincirleri kıra kıra geliyoruz. Nerey? Kime karş? AKP’ye karşı zincirleri kıra kıra arkadaşlar. Yoksa parti içinde slogan atıp, zincirleri kıra kıra, nereye geliyorsun kardeşi? Kime geliyorsu? Bu yanlışlardan kurtulalım” dedi. Başkan Arslan kongrede sert çıktı

  • Ege Postası
  • 18.12.2017 - 13:52

EGEPOSTASI- Beyaz listenin adaylarından Erkan Akar ile daha önce de ilçe başkanlığı görevini yürütmüş olan CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü’nün yeniden aday olduğu ve Gümrükçü’nün kazandığı kongrede konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, örgüt ve belediye uyumunun seçim sonuçlarına yansıdığına vurgu yaparak, parti içi kavga, tartışma, çekişmelerden uzak durulması talebinde bulundu.

ZİNCİRLERİ KIRA KIRA, NEREYE GELİYORSUN KARDEŞİM, KİME GELİYORSUN'

“Zincirleri kıra kıra geliyoruz. Nerey? Kime karşı'” diye soran CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan,

“AKP’ye karşı zincirleri kıra kıra arkadaşlar. Yoksa parti içinde slogan atıp, zincirleri kıra kıra, nereye geliyorsun kardeşi? Kime geliyorsu? Bu yanlışlardan kurtulalım. İnanın ki bu ilçe başkanlıklarında, ilçe yönetimlerinde, kadın kolu başkanlığında, kadın kollarında, gençlik kollarında görev yapan arkadaşlarımız gönül bağıyla görev yapıyorlar, gönül bağıyla. Kimse zoraki görevlendirmiyor onları. Hizmet veriyorlar hizmet” dedi.

GELELİM, RÖVANŞ ALALIM, YANLIŞ. NEYİN RÖVANŞINI ALIYORSUNUZ'

Kimsenin kavga ve partiyi yıpratmak için ya da rövanş almak için bu görevlere talip olmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Arslan, önemli olan tek şeyin uyum olduğunu söyledi:

“Önemli olan uyum. Kimse kavga için, partiyi yıpratmak için bu görevlere talip olmasın. Gelelim rövanş alalım. Yanlış bir şey. Neyin rövanşını alıyorsunu? Kimin rövanşını alıyorsunu? Ya bu bir görev değişimi. Bak talip olmadılar göreve. Dediler ki biz bırakıyoruz. Yeni arkadaşlar gelsin. Şimdi beyaz listeden iki tane arkadaşımız mücadele vererek, ben onlar ıkutluyorum. Dediler ki biz aday olacağız dediler. Demokrasinin gereği. Kutluyorum. 417 delege bu arkadaşlarımızı oylayacak. Kazanan arkadaşları şimdiden kutluyorum. Onlarla birlikte bir bütün halinde, örgütsel disiplin içinde çalışacağımın vaadini veriyorum. İyi ki varsınız. Kongremizin Çiğlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

BUGÜN BAYRAM GÜNÜ, BİZDE AK PARTİ GİBİ YUKARIDAN ATAMA YOK

Partisinin yukarıdan atama değil seçimle demokrasinin tüm kurallarını işlettiğini kaydeden Başkan Hasan Arslan, “Bugün bayram günü. Zaten partimiz sosyal demokrat bir parti. AK Parti’de olduğu gibi yukarıdan atamalarla sen sen delege olacaksın,  sen ilçe başkanı olacaksın, sen de il başkanı olacaksın, hadi bakalım değil. Biz  demokrasiyi tabandan inşa ediyoruz. Genel başkanımızı da seçiyoruz. Demokrasi gereği çok mütevazi bir şekilde Zeynel Mertoğlu ve arkadaşları görevlerini yeni bir yönetime bırakmak için aday olmayacaklarını söylediler. Demokrasi bu. Onları kutluyorum. İki arkadaşımız var. İkisi de partilimiz. Biri daha önce ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaşımız Utku Gümrükçü. Bir de yeni bir yüz. Erkan Akar. Onu da kutluyorum. Birileri görev yaptı sıra bende diyor. Demokrasi gereği oylayacağız. Burada kazananı da omuzlarımıza alacağız ve kollarını havaya kaldırıp hayırlı uğurlu olsun diyeceğiz. Kazanan kim olursa olsun. Birileri yatağında uyurken, ya işim var tatile, pikniğe gideceğim derken, onlar bir sürü faaliyetlerde bulunmuşlar. Kendilerini görevli kılmışlar. Çalışmışlar gayret göstermişler. Bundan sonra bu kongreden sonra seçilecek arkadaşlarımız da yine aynı özveriyle, kalkıp hizmet verecekler. Ve partimizi, Cumhuriyet Halk Partimizi Çiğli’de temsil edecekler” diye konuştu.

BELEDİYE VE ÖRGÜT İŞBİRLİĞİNİN FAYDALARINI GÖRELİM

Başkan Hasan Arslan, belediye ve örgüt uyumunun seçim sonuçlarına yansımasını seçimler ve aldıkları sonuçları tek tek açıklayarak anlattı:

“Belediye ve örgüt işbirliğinin faydalarını görelim. Biz 2014 seçimlerinde 9 bin oyla aldığımız belediyeyi, benim başkanlığım döneminde örgütün de desteğiyle 25 bin oy farkına çıkardık. Evet en son seçim referandum seçimi. 63 bin oy almıştım 2014 seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi 35 bin oy almıştı. Referandum seçimlerinde hayır oylarımız 96 bine çıktı. Adalet ve Kalkınma Partisi de 35 bin oydan 32 bine düştü. MHP’nin 14 bin oyu var Çiğli’de. Yarısı evet verdi, yarısı hayır verdi. Bu yedişer bin oyu düştüğümüz zaman CHP 89 bin oya yükselirken, Adalet ve Kalkınma Partisi de 25 bin oya düşüyor. Bölün bakalım 3,5 kata çıkarmışız. Niye çıkardı? Çünkü örgüt çalıştı. Gayret gösterdi. Partililerimiz çalıştı. Ev ev dolaştık. Demokrasiyi, Cumhuriyeti anlattık. Cumhuriyete pranga vuruluyor dedik. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temellerine dinamit atılıyor dedik. Ve gerçekten de hedeflerimizi yüzde 79 oranında tutturduk. Bundan sonraki süreçte de yeni gelen ilçe başkanım ve ilçe yönetimimle beraber uyumlu çalışmamız halinde inanın ki burada meclis üye sayımızı da 25-28’e çıkaracağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.