Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan’dan bir iddia, bir çağrı

Başkan Arslan’dan bir iddia, bir çağrı

Can Radyo’nun konuğu olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, görev süresi boyunca yaptığı hizmetleri ve yeni projelerini anlattı. Yayın sırasında yıllardır doğal gaz bekleyen Çiğli sakinlerinin İzmir Gaz Şirketi’nin ‘Doğalgazı bizden alın, altyapıyı yapalım’ tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan,  şirketi EPDK’ya şikayet ettiklerini açıkladı. Programda delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşmesi beklenen ilçe kongresinde seçilecek ilçe başkanının belediyeyle uyum içerisinde çalışmasını beklediklerini de söyledi. Başkan Arslan’dan bir iddia, bir çağrı

  • Ege Postası
  • 08.11.2017 - 12:03

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Gaz şirketinin ilçe sakinlerine kendilerinden hizmet almaları durumunda doğal gaz bağlantı ve altyapısını kuracakları tehdidinde bulunduğunu iddia ederek, şirketi EPDK’ya şikayet etmelerine karşın henüz sonuç alamadıklarını söyledi.

İZMİR GAZ ÇİĞLİ HALKINI TEHDİT EDİYOR

Başkan Arslan, “İzmir Gaz tehdit ediyor. ‘Bizden alın size gaz getirelim’ diyorlar. İzmir Gaz döşeyeceği hattın ne kadar derinlikte gideceğini biliyor, kotlar belli. Halkımıza bu işkenceyi çektirmesinler. Yeni Mahalle’nin bir kısmını yaptılar, Şirintepe, Güzeltepe gibi çok sayıda mahallede doğal gaz çalışması yok. İzmir Gaz çok katlı konutlara hizmet götüreceğim diye az gelişmiş bölgelere hizmet götürmede imtina ediyor. Halka hizmet için ihale aldılar. Fazla para kazanacağım diye hareket ediyorlar. Çiğli’de doğalgazı gitmemiş bölgelere hatları döşesinler. Suç işliyorlar” diye konuştu.

İKİ YIL ÖNCE TÜM KODLARI GÖNDERDİK AMA

EPDK’ya başvurarak şirketi şikayet ettiklerini ancak şirketin oyalama taktiğiyle hareket edip ‘Bize kodları göndermediler’ şeklinde yalan bilgi ve açıklama yaptığını savunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, iki yıl önce tüm kodları İzmir Gaz Şirketi’ne gönderdiklerini açıkladı.

İZMİR GAZ’IN EPDK’YA VERDİĞİ YANITLAR UYDURUK

Duruma, “Biz onları EPDK’ya şikayet ediyoruz. Yalan açıklamayla cevap veriyorlar, kodları vermediler diyorlar. Çiğlinin tüm kodlarını kendilerine yolladık iki yıl önce. Ama bizim ilçede tüm yollar oluşmuş, kırmızı kodları belli. Yazıyla gönderdik tüm kodları. Halkı ve muhtarları kandırmasınlar” diyerek tepki gösteren Başkan Hasan Arslan,

“Doğalgaz ana borusu Harmandalı’dan geçiyor ama birçok mahalleye doğalgaz vermediler. Doğalgaz hatları Çiğli’den geçirildi ama  Çiğli’nin mahallelerine verilmedi. Ataşehir Mahallesi’ne götürmediler. Mahalleli sürekli imza topluyor. İzmir Gaz şanssız bir kuruluş. Fazla para kazanma hırsıyla halka hizmet götürmüyor. İzmir Gaz hakkında EPDK’ya şikayetimiz var. Hizmet götürmediğine dair. Verdikleri yanıtlar oyalama ve uyduruk. Biz de o yazı üzerine tüm kırmızı kodlarımızı yapıp gönderdik. Şirintepe, Güzeltepe, Ataşehir, Yeni Mahalle, Mustafa Kemal, İnönü ve Cumhuriyet mahallelerine de hizmet vermeleri gerekiyor. Torbalı, Ödemiş, Selçuk’lara uzanmalarının gereği var m? İzmir’in Çiğlisini ihmal etmesinler. Güzeltepe’nin belli bölgesinde başlamışlar ama tüm sokaklarının yapılması lazım. Yıllarca  bekleyen Çiğli’ye doğalgazı getirme noktasında artık hareket etsinler” şeklinde açıklama yaptı.

ART NİYETLİ, İLÇEYİ KAOS ORTAMINA ÇEVİRECEK İNSANLARA GEÇİT VERMESİNLER

Delege seçimlerinin ardından yapılacak olan ilçe kongresinde belediyeyle uyumlu ve birlikte hareket edecek bir ilçe yönetimi ve ilçe başkanı arzu ettiklerini dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, kongrede oy kullanacak delegelere şöyle seslendi:

DELEGASYONDAKİ ARKADAŞLARIMDAN RİCA EDİYORUM

“Çiğli Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim 44 ay boyunca ilçede siyasi noktalarda ayrım gayrıma girmedim. Dönemimde 3 ilçe başkanı görev yaptı. Hiçbiriyle sorunum olmadı. Ben hizmet için gelmiş, siyasetten uzak durmaya çalışan bir belediye başkanıyım. Ancak ilçe yönetimine gelecek arkadaşların belediyeyle çok uyumlu çalışması gerekiyor. Hizmetleri anlatacak, ivmemizi arttıracak bir yönetimin oluşması lazım. Halka hizmeti veriyoruz. Bunları halka anlatacak olan siyasi organımızdır. Art niyetli, ilçeyi kaosa çevirmek, ilçede CHP’de göreve gelmek isteyenler için delegasyondaki arkadaşlarımdan rica ediyorum, bu tip insanlara geçit vermesinler.”

YANLIŞ NİTELİKTE İNSANLARIN GÖREVE GELİP İŞİMİZİ SABOTE ETMESİNE KARŞIYIM

Başkan Hasan Arslan, göreve gelecek ilçe başkan ve yönetiminin belediyenin yaptığı icraatları halka yeterince anlatmama çabası içinde olmaması gerektiğini de söyleyerek, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

“Ya boş ver başkanın icraatlarını anlatmayalım, yarın kendimiz aday oluruz ya da bir arkadaşımızı talip ettiririz, başkanımız yıpransın mantığında olan insanların bu göreve gelmemesi lazım. Daha önceki dönemlerde ilçe yönetiminde söz sahibi olan kimselerin başkanla kavgaya girdiğini tüm ilçe halkı biliyor. İsim vermeme gerek yok. Bu tür olayların olmasını istemiyorum, yılların partilisi olarak. Ne partimden  küstün ne uzaklaştım ne de zarar verdim. 2014’te göreve geldiğimde 9 bin oy farkımızı 25 bine çıkardım. CHP’ye hiç oy vermemiş insanlar oy ve destek verdi. Bu destek artarak devam etmekte. Yanlış nitelikte insanların göreve gelip bu işi sabote etmesine karşıyım. Kim gelirse gelsin ilçe başkanlığına, yönetime saygı duyuyorum. Bizim partilimizdir sonuçta. Sorun bende bitmez, gelecek ilçe yönetiminde. Onlar eğer gerçekten olumlu davranırsa daha güzel şeyler olur. Gelecek kişiye de başarılar diliyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.