Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda Gaziemir'deki son durumu anlattı

Başkan Arda Gaziemir'deki son durumu anlattı

Haber 15’e konuk olan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye olarak aldıkları tedbirleri anlattı, evde kal çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 08.04.2020 - 16:36

EGEPOSTASI-Gaziemirlilerin büyük ölçüde evde kal çağrısına uyduğunu belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  çalışmaların kaymakamlık ve büyükşehir belediyesi ile işbirliği içinde vatandaşlara ulaştıklarını söyledi.

Başkan Halil Arda, “Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Asli görevlerimizi yapıyoruz ama diğer taraftan virüs nedeniyle kaymakamlık ve büyükşehir belediyemizle koordinasyon halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

BAŞKAN ARDA'NIN KORONA AÇIKLAMALARI:

Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Asli görevlerimizi yapıyoruz ama diğer taraftan virüs nedeniyle kaymakamlık ve büyükşehir belediyemizle koordinasyon halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pazar denetimlerinden maske, dezenfeksiyon işlemlerinden hepsini uyguluyoruz. Pazar yerlerinde tek çift uygulaması yapıyoruz, maske dağıtıyoruz, vatandaşlarımızı pazarcılarımızı uyarıyoruz.

Vefa destek grubuna destek oluyoruz

Vefa destek grubuna destek oluyoruz, altı araç ve altı şoför ile. Bugün gelen talepleri oldu. Devlet hastanesinin araç ve şoför talebi oldu. Onlara da destek oluyoruz. İlçe tarım müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin desteğiyle unlu mamuller satan işyerlerinde hijyen denetimi yapıyoruz. Hastane, otobüs durakları, eczaneler hepsinde gün aşırı dezenfeksiyon çalışmalarımız devam ediyor. Temizlik anlamında bir sıkıntımız yok.

65 yaş üstüne yardımlarımız devam ediyor

65 yaş üstüne zaten yardımlarımız vardı. Virüs nedeniyle birçok yeni ailenin sıkıntıda olduğu durum var. Onlara da yardımlarımız devam ediyor. 232 999 02 51’den Yalnızlıkla Mücadele Hattına başvurabilirler.

Psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarımız arayıp…

Vatandaşlarımız özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağından sonra evde kendilerini yalnız hissetmeye başladılar. Psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarımız onları arayıp dostça sohbet ediyorlar. Onların her zaman yanındayız vatandaşlarımızın.

Gönüllü kadınlarımız da destek veriyor

O da iyi gidiyor. Kadınların kendisini güvende hissetmedikleri alanları tespit ediyoruz onların şikayetleri doğrultusunda. Kendilerini güvende hissetmedikleri her alanı bize ilettiklerinde orda gerekli önlemleri alıyoruz. Belediye meclis üyelerimizin çoğu, müdürlerimizin üçte ikisi kadın arkadaşlarımızdan oluşuyor. Türk kadını bulunduğu yeri Ataya borçlu. Kadınlar gününde 500 kadınla Anıtkabir’e Atayı ziyarete gittik. Yeni kurulan Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği var. Virüs öncesi kurulmuştu. Gönüllü kadınlarla birlikte hayırseverlerle birlikte vatandaşlara ulaşıyorlar. Gaziemirli vatandaşların desteği de muhteşem. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum.

Evde ekmek yaptım, tepki de geldi ancak…

Evde oturmaya alışık değiliz. En önemli kuralımız uymamız gereken kural dışarıdaki hayattan tecrit olmamız ve evde oturmamız gerekiyor. Alışkın olmayanlar için sıkıcı olabilir ama eşler açısından eşlerinin halini daha iyi anlayabilirler. Kitap okuyabilirler, ekmek yapabilirler. Hadi biz de canımız sıkılıyor ekmek yapalım dedik. Gerçekten yapımı da çok basitmiş, çok lezzetli oldu. Paylaştık. Bu arada fırıncıların tepkisini aldık. Erkek arkadaşlarımız da rahatsız oldu. Bak başkan ekmek yapıyor yarın sen de ekmek yapacaksın demiş. Ev hanımlarını iyi anlamak gerekiyor. Zamanın büyük çoğunluğunu evde geçirdikleri için. Kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor eşlerimizin. Kurallara azami şekilde uyuyorlar. Gaziemirli hemşehrilerimize ve bizi izleyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ne olur evinizde kalın. Sağlığınız önemli.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.