Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda’dan bisikletli mesai

Başkan Arda’dan bisikletli mesai

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, hafta boyunca ulaşım aracı olarak bisikletini kullandı. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Arda, ilçeye yeni bisiklet yolları kazandıracaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 19.09.2020 - 09:55

Bu yılki teması “Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik” olan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ulaşım aracı olarak makam aracı yerine bisikletini kullandı. Hafta boyunca bisiklet kullanan Başkan Arda, evinden belediye binasına ve belediye binası dışındaki programlarına bisiklet kullanarak gitti.

Gaziemir’e yeni bisiklet yolları

Belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarıyla alternatif ulaşım metotlarının da oluşturulması amacıyla Türkiye Belediyeler Birliği koordinasyonunda 2002 yılından bu yana 16 - 22 Eylül tarihleri arasında etkinlikler düzenlendiğini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Avrupa Hareketlilik Haftası’nda düzenlenen etkinliklerle daha az trafik, daha çok hareket etmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve trafikten uzaklaşmak amaçlanıyor. Bu kapsamda ben de farkındalık yaratmak için bu hafta ulaşım aracı olarak bisiklet kullanıyorum. İlçemizde bisiklet kullanımı artırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gaziemir’e bisiklet yolları kazandırmak için proje çalışmalarımız sürüyor. Herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.