Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda, belediyenin esnafa olan borcunu 'sıfır'ladı!

Başkan Arda, belediyenin esnafa olan borcunu 'sıfır'ladı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda göreve geldiği günden bu yana uyguladığı ekonomik tedbirler ve gelir getirici projelerle belediyenin esnafa olan borcunu sıfırladı. Başkan Arda, 2020 yılının Gaziemir için tüm olumsuzluklara karşın çok iyi geçtiğini belirterek “Mali açıdan çok umutluyum. Uyguladığımız ekonomik tedbirlerle şimdiye kadar çalışanlarımızın maaşını hiç aksatmadık. Hatta maaşları gününden önce ödemeye başladık. Şimdi de esnafımıza da vadesi gelmiş bir kuruş borcumuz kalmadı” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2021 - 11:41

Dün gerçekleştirilen Gaziemir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Arda, hedeflerinin vergi sigorta affıyla birlikte başta Gaziemir Belediyesinin vergi ve sigorta borçlarını kapatmak olduğunu, bunu gerçekleştirdikleri takdirde Avrupa Birliği’nin de gelir getirici projelerinden faydalanabileceklerini dile getirdi.

En düşük ücret 4 bin 757 lira

DİSK ile imzaladıkları toplu sözleşmenin belediye çalışanları için “çok iyi” bir sözleşme olduğunu da belirten Başkan Arda, “Kanun Hükmünde Kararname ile belediyemize geçen çalışanların maaşlarını da 1 Temmuz itibariyle diğer çalışanlarımız ile eşit duruma getirdik. Sadece asgari ücretle çalışan bu arkadaşlarımızın yevmiyeleri yükseldi, ikramiye ve bayram paraları almaya hak kazandılar. Benzer işi yapıp farklı ücret alan işçileri de bulundukları yerden iki kademe yukarı çıkartarak terfilerini sağladık. Bugün Gaziemir Belediye işçisi en az 4 bin 757 lira maaş alıyor. Asgari ücretin 2 bin 825 liraya yükseldiği ülkemizde Gaziemir Belediyesi işçisinin asgari ücretin iki katına yakın ücret aldığını görüyoruz. Helali hoş olsun. Tüm emekçi kardeşlerime çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.