Dolar 32,4516
%-0.11
Euro 34,8149
%-0.45
Altın 2.446,040
%0.4
Bist-100 9.921,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Anık’tan TV35’e önemli açıklamalar: Bir alo desin kendisini gezdireyim

Başkan Anık’tan TV35’e önemli açıklamalar: Bir alo desin kendisini gezdireyim

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, TV35 ekranlarında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Başkan Anık, İzmir’de VIP taksi döneminin başlayacağını ve engellilere yönelik taksi hizmetinin çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Kamera tartışmalarına cevap veren Anık, kamera sisteminin yeni bir düzenleme ile takılacağını belirtti. Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Anık, “Sattığımı söyledikleri yere gidip baksınlar. Ortaya koyduğumuz eseri görsünler. Bana bir alo desin kendisini gezdireyim. Benden memnun değilse seçimde çıkar karşıma aday olur, ben taksici esnafının hakkını korumak için başkan oldum” dedi. Başkan Anık’tan TV35’e önemli açıklamalar

  • Ege Postası
  • 14.09.2019 - 13:15

EGEPOSTASI-İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, TV35 ekranlarında ‘Fuar Özel’ programında Alper Baran Esin’in sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Başkan Anık, kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Başkan Anık, İzmir’de VIP taksi araçlarının en kısa zamanda trafiğe çıkacağını açıklarken, engellilere yönelik taksi hizmetinin altyapı çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Başkan Anık, elektrikli ve hibrit araçlar için araştırma yaptıklarını ÖTV’nin sıfırlanması halinde taksicilerin hibrit taşıt alabileceklerini ifade etti. Kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Başkan Anık, “Sattığımı söyledikleri yere gidip baksınlar. Ortaya koyduğumuzu eseri görsünler. Benden memnun değilse seçimde çıkar karşıma aday olur, ben taksici esnafının hakkını korumak için başkan oldum” dedi. 

“YENİ DÜZENLEME İLE KAMERA TAKILACAK”

Taksilere takılan kamera sistemi ve mahkemenin verdiği iptal kararını değerlendiren Başkan Anık, “Şu binanın içinde de kamera var bu da özel hayatı ihlal eder. Her yerde kamera var her yerde özel hayat ihlal ediliyor demektir. Bu genelge ilk çıktığında ben itiraz ettim özel hayatı ihlal sebebiyle mahkemelik olur dedim. Ben kameraya karşıydım ancak faydasını gördüm. Gerçekten takılması gerek. Emniyet kameralar sayesinde adli vakaları tespit etti. Özel hayatı ihlal edilmeyecek şekilde yeni bir düzenleme olacak ve önümüzdeki hafta içinde çıkacak” dedi. 

“TAKSİM İZMİR UYGULAMASI ÇAĞIN GEREKLİLİĞİ”

‘TAKSİMİZMİR’mobil uygulaması hakkında bilgi veren Başkan Anık, “İçinde bulunduğumuz çağda teknolojinin ne kadar önemli olduğu aşikâr. Bizim anlaştığımız şirketle bizi suçlayan insanlar çalışıyor. Biz bu sisteme daha önce başlamıştık. Bu sistem çağımızın bir gerçeği, Avrupa’da taksilerde bu sistem hepsinde vardır. Sistemin açılması için 700-800 araca ulaşmamız gerek yılbaşından önce bu sistemi açarız, esnafımızda çok memnun olacak”  dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİR AN ÖNCE AÇILMASINI İSTİYOR”

UBER gibi küresel firmaların İzmir’e girme çabalarını değerlendiren Anık, “Bu firma çok garip bir firma, İstanbul’da 2 bin taksiciyi bünyelerine transfer etti. Yasal boşluk vardı ondan faydalandılar.Yasada yapılan değişiklikle sadece D2 belgesiyle bu taşımacılığın yapılamayacağı kesinleşti. Aplikasyonla yapılan işte her zaman açık var. Firma, büyük araçları bıraktığını ve küçük araçlarla hizmet vereceğini ifade etti. İzmir’e geldiler, bizimle görüştüler ancak biz ortak iş yapamayacağımızı ilettik. İzmir’de başarılı olabilmeleri mümkün değil. İzmir’de esnaf bizimle hareket eder. Büyükşehir Belediyesi de bize destek verdi. Büyükşehir Belediyesi sistemimizin en kısa sürede açılmasını istiyor. Birileri çıktı dedi ki biz, bir liraya takıyoruz. Bizim verdiğimiz tablet değil, taksi çağırma sistemi takıyoruz. Senin arabanda bir taksimetre var zaten neden ikinci bir taksimetre takılsın. İstanbul’dan buraya gelerek istifamı isteyenlerle sonuna kadar mücadele ederim. Meslektaşlarımdan bu sisteme sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu. 

HAVALİMANI TARTIŞMASI

Havalimanlarına kayıtlı olan taksilerin dışında diğer taksilerin yolcu almasını yasaklayan genelge hakkında bilgi veren Başkan Anık, “Bu işin merkezinde beni gösteriyorlar. Yılbaşında korsan araçlarla ilgili yeni bir yasa çıktı, küresel firmaları, kaçak yolcu taşıyanları kapsayan bir genelge, havalimanlarıyla ilgili de bir genelge çıktı. Bu genelgeler çıkana kadar kimse ‘ben havalimanına geldim yolcumu alamadım‘ diyemez. Genelgenin içinde bir madde var, havalimanı ile anlaşması olmayan taksiler yolcu alamaz. Bu maddeyi ben koymadım.  30 yıldır havalimanında yolcunu alıyorsun, son 3 aydır genelge sebebiyle alamıyorsun sonra beni suçluyorsun böyle bir şey olamaz. Biz girişimlerimizi yaptık, konu yargıya taşındı, neticesini bekliyoruz”  dedi. 

VIP TAKSİLER TRAFİĞE ÇIKACAK, HİBRİT ARAÇLAR İÇİN ÖTV BEKLENTİSİ

Başkan Anık, elektrikli ve hibrit araçlarla ilgili çalışmalarını anlatırken, ÖTV’nin sıfırlanmasını talep etti. Başkan Anık, VIP taksilerin de en kısa sürede İzmir trafiğinde yerini alacağını belirtirken, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, elektrikli araçlarla ilgili gerekli çalışmamızı yaptık. İstanbul’a gittik, araştırmamızı yaptık. Ancak araçların şarj süreleri çok kısa ve araçlar çok pahalı. Avrupa’da her noktada şarj yeri var biz de böyle noktalar pek yok. Hibritaraçlarla ilgili araştırma yaptık. Bu araçlarda da gaz salımı düşük esnafımıza araba alacağız ancak buna rağmen yüksek ÖTV ödeyeceğiz. Aracın fiyatı 170 bin lira yüzde 50 ÖTV girişimlerimizi yaptık ÖTV sıfırlanırsa alabiliriz. Yeni nesil VIP araç istiyor. Biz bu işe talip olduğumuzu 7+1 araçlarımızı yapalım dedik. Önümüzdeki günlerde karar çıkacak. T plakalı esnafımız bu araçları alabilecek. Renkleri de sarı değil siyah olacak. Biz bu işi yapmaya talibiz” dedi. 

“BANA BİR ALO DESİN KENDİSİ GEZDİREYİM”

Başkan Anık, kendisine yönelik eleştirilere cevap verirken, “Benimle ilgili polemiklerin takdirini meslektaşlarıma bırakıyorum. Ben kimseye benim üzerimden prim yapmasına müsaade etmem. Günü geldiğinde ne söyleyeceksem söylerim. Onlar çıksınlar evrak sallasınlar ben günün beklerim. Karşılıklı didişmek iş değil. Ben çok yanlış işler yapıyorsam seçimde çıkarsın karşıma kazanırsan ben de gelir elini sıkarım. Seçim öncesi ellerine bir kağıt aldılar ve ‘Başkan kampı sattı’ dediler. Gitsinler ortaya çıkardığımız eseri görsünler. Temel atmaya çağırdım gelmedi. Ama bana bir gün alo desin ben kendisini gezdireyim. Bu esnaf her şeyi biliyor” dedi. 

ENGELSİZ TAKSİ 

İzmir’de engellilere yönelik taksi hizmeti çalışmalarına başladıklarını dile getiren Başkan Anık, “İzmir’de engellilere yönelik taksi hizmetini getirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. İlk defa burada açıklıyorum oluşturacağımız araçlarla alo denildiği zaman hem taksilerdeki sistemin içine koyacağız, birkaç ay içinde altyapısını oluşturacağız ve engelli vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Bir ücreti olacak ama taksilerden farkı olmayacak. Valilik ve İzmir ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda desteği var” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.