Dolar 32,4687
%0.07
Euro 34,8256
%0.3
Altın 2.479,900
%0.72
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Ali Engin'den TV35'te çarpıcı açıklamalar: Hepimiz Soyer ile birlikteyiz

Başkan Ali Engin'den TV35'te çarpıcı açıklamalar: Hepimiz Soyer ile birlikteyiz

TV 35’te yayınlanan Beyaz Masa programına konuk olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, on bir aylık görev süresini değerlendirdi. Başkan Ali Engin'den TV35'te çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 24.02.2020 - 14:10

EGEPOSTASI- Kısa süre içerisinde birbiri ardına hayata geçirmeye başladığı projelerle dikkat çeken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, beş yıl içinde yapacakları tüm projelerin ekonomik, teknik altyapısının hazır olduğunu belirterek, Narlıdere’nin yeni bir turizm destinasyonu haline geleceğini dile getirdi.

Başkan Ali Engin, “İyi ki Narlıdere’ye belediye başkanı olmuşum. İyi ki partim beni Narlıdere Belediye Başkanı yapmış. Ben il başkanlığı yaparken de 30 ilçede çalıştım. Adım birkaç diğer ilçe için de geçti ama partim beni buraya aday gösterdi. İyi ki böyle güzel bir ilçeye başkan olmuşum. Bu güzel hizmetleri yapmışım. Ben belediye başkanlığını topluma caka satma, güç edinme, kibre dönüştürme yerine, hizmet etme, sorunlarını çözmeye, Tunç Soyer’in de dediği gibi aşkla yapmaya çalışıyoruz. Narlıderelilere İzmirlilere bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Yücel’i kutluyorum, başarılı olacağına inanıyorum

İzmir siyaset gündemine dair değerlendirmelerde de bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yeniden il başkanı seçilen Deniz Yücel’i kutladı, başarılı olacağına inandığını söyledi. Engin, “Deniz Yücel’i kutluyorum. Başarılar diliyorum. İki yıl başkanlık yaptı. Genç. İl başkanlığı yapmak hepimiz için onur. İkinci dönem parti görev verdi. Daha da iyi şeyler yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Hepimiz Soyer ile birlikteyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in vizyonuna katıldığını ve inandığını vurgulayan Başkan Ali Engin, “Soyer yalnız değil. Hepimiz Tunç Soyer ile birlikteyiz. Tunç Soyer’in vizyonunun İzmir’in gelecek vizyonuyla örtüştüğünü düşünüyorum. Bizim Narlıdere’de yapacaklarımızı 30 ilçede yapabilirsek Soyer’in taahhüdüne ulaşmış oluruz” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Narlıdere gibi işlenebilir, geliştirilebilir bir yerde çok güzel çalışmalar yaparak Türkiye’nin en yüksek oyunu aldık. Bu benim için büyük bir sorumluluk ve onur. Onun için bunun karşılığını vermek için seçildiğimden bu yana çalışıyorum gece gündüz. İnşallah hep beraber Narlıdere’yi önümüzdeki yıllarda İzmir’in marka olmuş bir kenti haline getireceğiz.

Beş yılın projelerinin alt yapısı hazır

Yaklaşık 11 ay geride kalmak üzere. Toplantı hazırlığı içindeyiz. Bir yıl boyunca yaptıklarımız ve önümüzdeki yıl yapacaklarımızla alakalı bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Geçen bir yılda her kurum gibi yönetim anlayışımıza göre yeni hedefler kondu. Personel reorganize edildi. Ekonomi sıkıntılı. Yeni tedbirler aldık geleceğe ilişkin. Adımlar attık. Bütçeyle ilgili. Her kurumun gelir giderini dengelemesi lazım. O yönde yoğun tedbirler aldık. Vaatlerimiz ve projelerimizin altlıklarını oluşturduk. İmar planları, projeler. Onlar bayağı bir yol aldı. Şu anda bir yılda inanın 5 yılda yapacağımız projelerin tamamının altlıkları hazır oldu. Gerek hukuken gerek ekonomik olarak gerek teknik yönden hazır durumdayız.

İyi bir hazırlık süreci geçirdik

Ne yaptığımızı, ihtiyaçları biliyoruz. Beş yıl içinde Narlıdere’nin ekonomisi, sosyal yaşamı nasıl kalkınır, mevcut tarihi dokumuz kültürel varlıklarımız nasıl korunur, bunu denge içinde korunma ve kalkınma dengesi içinde nasıl geleceğe taşıyabilirize baktık. Kentsel dönüşüm ile ilgili bakanlığımız ve belediyemiz çalışma içerisinde. Binlerce son kalan sağlıksız ve riskli yapıyı nasıl yenileyebilir, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, çocuk oyun alanları ile birlikte nasıl o mahalleler gelişir, aşırı betonlaşmadan nasıl yapabiliriz, bütün bunların hazırlıklarını yaptık. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim bütün Narlıderelilere, önemli çalışmalar yaptık. İyi bir hazırlık süreci oldu. Nisan itibariyle bu defa icraat dönemimiz. Bu projeleri hayata geçireceğiz. Fiziken dönüştürme önemli.

Narlıdere ekonomisini yüzde yüz büyüteceğiz

Beşinci yılda Narlıdere ekonomisini yüzde yüz reel olarak büyüteceğiz diye vaadim vardı. Narlıdere metromuz bağlanacak. İlçemizin sokaklarını daha yaşanabilir hale getireceğiz. Bütün İzmirlilerin gelebileceği bir yer olacak. Ekonomimiz hem korunarak hem kalkınarak yüzde yüz büyüyecek. Sözümüzü tutacağız.

Narlıdere Slow Food merkezi olacak

Narlıdere orta büyüklükte bir ilçe. 70 bin kişi, geleceğe ilişkin 120 bin kişi olacak. Ormanı, denizi, tarihi yerleri, havası temiz. Kalabalık nüfusu yok. Aşırı otopark ihtiyacı yok. Günübirlik insanların ziyaret edeceği, yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabileceği, hem de Narlıdere halkımızın ve İzmirlilerin metroyla rahat ulaşabileceği bir şehir. Slow Food da fast fooda karşı oluşturulmuş, sağlıksız hijyen ve yerel olmayan gıdalara karşı geliştirilmiş adil, sağlıklı ve güvenilir gıda demek. Yani yavaş gıda demek. Nedim Atilla ile işbirliği yaparak, geçen hafta Slof food kurucuları ile birlikte birliğimizi kurduk. İtalya’ya ziyaretler yapacağız. Seminerler, aşçılık yarışmaları, teşvikler, yeni bir anlayışla bu sağlıklı gıdayı Narlıdere’de örgütleyecekler. Belediyemiz bunun destekçisi olacak. Dolayısıyla Narlıdere’ye gelenler bilecek ki aldığımız tüm ürünler sağlıklı ve adil olacak. Küçük işletmeleri destekleyeceğiz. Bir yıl içerisinde hızlı çalışmalar yaptık. Kuruluşumuzu gerçekleştirdik. Bundan sonra slof foodu yaygınlaştırma. Ekonomimizin temel dinamiklerinden birisi olacak.

Kadın kooperatifimiz çok başarılı gidiyor

Amacımız sosyal ve huzurlu bir kent için kadın kooperatifi aracılığıyla yüzlerce kadını girişimci yapacağız. Bu ay kadın girişimcilere finansal okur yazarlık sertifikası vereceğiz, kurslar düzenleyerek. Kadın kooperatifimiz çok başarılı gidiyor. Biz de destek vereceğiz. Türkiye’nin belediye tarafından kurulmuş en organize ve büyük çocuk senfoni orkestrasını kurduk. Konserlerini verdiler. Narlıdere’nin ve İzmir’in adını tüm Türkiye’ye duyuracak bu orkestra. Gençlerin cemaatlerle, kötü alışkanlıklarla aşırı uçlara gitmesini önlemek istiyoruz. Kültür, sanat ve sporla buluşmalarını sağlayacağız.

Beş yılda beş kreş hedefliyoruz

Hiç kreş yoktu Narlıdere’de. İlkini açtık. İkincisini de haziran ayında açacağız. Partimizin de sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun koyduğu hedefler vardı bu konuyla ilgili. Beş yıl içerisinde beş kreş açacağız. Kreş işini çok önemsiyoruz. Dört yaşına kadar çocuk bütün zihinsel gelişimini tamamlıyor. Devlet buralarda yetersiz kalıyor. Okullaşma iyi ama okul öncesinde ciddi sıkıntılar var. Bunu belediyeler kapatmalı. Önümüzdeki haziran ayında büyükşehir belediyesinin meslek fabrikasıyla meslek kursları düzenleyeceğiz. Gençlerimize iş olanakları yaratmak için. İhtiyaç olan sektörleri tespit ediyoruz önce, sonra bunun kurslarını düzenleyeceğiz, gençler iyi ücretlerle iş bulabilecekler.

Yelken yarışmaları ve kursları düzenleyerek….

Geçen hafta sonu bir protokol yaptık yelken federasyonuyla. İzmir Özel Türk Koleji ve Narlıdere Belediyesi olarak kız çocuklarına dört yıl boyunca yelken kursu vereceğiz. Deniz kentimizde farkındalık yaratmak, gençlerimizi ve toplumu denizle buluşturmak istiyoruz. Yelken yarışmaları düzenledik. Nisan ayında fedarasyonla birlikte bütün okulların katıldığı yelken yarışmaları düzenleyeceğiz. Dar gelirli ailelerin kız çocuklarına yelken kursları vereceğiz. Aynı zamanda yetenekli çocukları keşfedeceğiz. Dünya çapında yetenekli çocuklarımız çıkıyor ülkenin her yerinden. Biz sosyal demokrat Atatürkçü yöneticiler olarak her kesime en iyi hizmeti verme gayreti içinde olacağız.

Tenis kulübü yapacağız

Sahilevleri İzmir’in en güzel yeri.  Buraya tenis kulübü yapacağız, dört kortu olacak. Burada tenis sporunu yaygınlaştıracağız. Ulusal yarışmalar düzenleyeceğiz. Dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz kurslar verip oradan da iyi sporcular çıkmasını sağlayacağız. Bu tür erişilemez denilen sporların dar ve orta gelirli ailelerin de erişimini sağlayacağız.

İnsanlar artık sokağa çıksın istiyoruz

Tunç Soyer’in ve bizlerin seçim öncesi bisikletin yaygınlaştırılması sözümüz var. Maalesef sokaklar araçlara göre organize edilmiş durumda. Biz ilçemizde bu yıl içerisine bir kilometrelik sokağı alışveriş sokağı haline getireceğiz. Restaurantlar, kafeler olacak. 400 metresini mayısa kadar bitireceğiz. 600 metresine ise yazın başlayacağız. 4,5 kilometre uzunluğunda, orman ve denizi birbirine bağlayan bisiklet yolu yapıyoruz. Bir kısmında yürüyüş yolu da olacak. Narlıdere’de artık sokağa çıksın insanlar diyoruz.

Pir Sultan Abdal Meydanı yapacağız

Pir Sultan Abdal Meydanı yapacağız. Projeleri bitti. 20 bin metrekarelik bir alan olacak. Çay bahçesi, yürüyüş, dinlenme alanları olacak. İnsanları meydanlarda, sokaklarda, çay bahçelerinde buluşturmamız lazım. Şimdiye kadar fiziki altyapı oluşturulmadığı için olmadı bunlar. Ormanda bir tesis yapıyoruz. Çok ucuz çay, kahve ve yeme-içme ihtiyaçlarını giderecekler burada. Yine Sahilevleri’nde bir kafeterya, çay bahçesi açıyoruz. Bisikletle 4,5 kilometre sahilden ormana kadar her iki ucunda dinlenme tesisi olan projemiz var. Haziran ayında inşallah tamamını hayata geçireceğiz.

Yukarıköy ayağa kalkacak, yeni bir turizm destinasyonu olacak

Narlıdere’mizin meydanını kısmen düzenledik. Bizden önceki başkanımız müze haline getirmiş. Onun etrafında yüze yakın ev var. Nisan ayında inşaat ihalesine çıkıyoruz. Yukarıköy’de inşallah iki yıl içinde yepyeni bir yer olacak. Tarihi alan ayağa kalkacak. Günübirlik turizme ilişkin ayağa kalkması söz konusu olacak. İzmir’de artık yeni bir turizm destinasyonu oluşacak. İnsanlar hem yerli hem yabancı turistler ilçemize gelerek burada gününü geçirecek. Bunun için bütün altyapı hazırlıklarını, kültür sanat  yeme içme alanında tamamladık. Bütün projeler birbiriyle bağlantılı aslında zaten. hedefimiz yeni bir Narlıdere markası yaratmak. Bütün bunlarla ekonomi yüzde yüz büyüyecek ilçemizde.

Spor, kültür ve sanatın yaşandığı bir Narlıdere

Onlarca, yüzlerce duvarı boyadık. Narlıdere’de sokağa çıktığınızda temiz sokaklar olacak. 30 tane kadın temizlik görevlimiz var. 11 mahallemizi temizliyorlar. Narlıdereliler de çok memnun. Onları kutluyorum. Temiz bir Narlıdere, insanların sokakta rahat yürüdüğü bir Narlıdere, spor kültür ve sanatın yaşandığı bir Narlıdere olacak. Gelip geçici bir heves olmayacak. Bunu bir kültüre dönüştüreceğiz.

Narlıdere AKM baştan aşağı yenilenecek

Cem evi kültür müzesi. Daha önce cem evi olan eski bir binayı eski başkanımız müzeye dönüştürmüş. Oraya birkaç müze daha ekleyeceğiz. Müzeler şehri olsun istiyoruz Narlıdere. Atatürk Kültür Merkezi’ni yenilemeye başladık. Haziran ayına kadar tamamlanacak. Şu anda büyük bölümü bitti. En son tiyatro salonumuzu yenileyeceğiz. Binlerce insanın girip çıktığı bir yer olacak Narlıdere AKM. Tiyatroların, konserlerin verildiği. Narlıdere AKM’de büyük bir resim galerisi yapıyoruz, bitmek üzere. Mart ayında önemli bir koleksiyonerin resimlerini sergileyeceğiz. 12 ay boyunca resim sergileri de olacak bundan sonra. Kültür sanat çok önemli. Her daldan bin 100 sanat kursumuz var. Binlerce insan kültür sanat ve spor kurslarına devam ediyor. Bu bizim gurur.

Pir Sultan Abdal Parkı’na 400 kişilik nikah salonu

Pir Sultan Abdal Parkımızda 400 kişilik bir nikah salonu yapacağız inşallah. Proje ihalesine yazdan sonra çıkacağız. 20 milyonluk bir proje. Büyükşehir belediyemizle yapacağız. Burada bir konser alanı olacak, yaz konserlerinin düzenleneceği. Çok amaçlı meydan ve proje çünkü. Metro duraklarına yakın, ilçenin merkezinde olacak. Yaz aylarında sürekli konserler olacak. Bir de 45 bin metrekarelik kapalı yüzme havuzu, spor salonu, bisiklet yolu, halı sahalar, futbol antrenman sahaları olan bir yer yapacağız. O projemizi 2021’de inşaatına başlayacağız.

İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanını….

Proje çok. 70 hektar kentsel dönüşüm alanı var. İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanlarından biri. Orada yaşayan insanlarımızı deprem riskinden de kurtaracağız. Nüfusumuz on bin artacak, son kalan gecekondular da yenilenmiş ve kente entegre olmuş olacak. 3-4 yılda bu sorunu halledeceğiz. Bakanlıkla sıkı bir işbirliği halindeyiz. Bu konuda AK Partili milletvekillerimiz de bize destek oluyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum buradan. Hükümet nezdinde bakanlığın riskli ilan ettiği alanlar var. Biz projelerimizi hazırladık. Bakanlığımız da bunları onaylayacak önümüzdeki günlerde. Uzun süreceğini sanmıyorum. İmar planlarımız onaylanarak ilçemize gelecek. Vatandaşlarımızla uzlaşmalara başlayacağız. İnşaat hızla başlayacak.

Halkın yüzde 93’ü memnun

Ben bir siyasetçi olarak hayal etmeden olmaz zaten. Hayalperest değilim realist bir insanım ben. Önemli olan bu hayallerin gerçeklerle, ihtiyaçlarla, beklentilerle örtüşmesi. Yaptığımız çalışmalar Narlıdere’nin ortak ihtiyaçlarıymış. Yaptığımız anketlerde nüfusun yüzde 93’ü bu projelerden çok memnun ve haberdar, destekliyor. Demek ki hayal ettiğimiz Narlıdere’yi Narlıdereliler de istiyor. Bunu yapacak kaynağımız var, gücümüz var, kapasite buna uygun, ihtiyaç olan şeyler bunlar, ekonomi büyüyecek. Hayalperest olmak başka hayal etmek başka. Biz devleti temsil ediyoruz, seçim bildirgemizde vatandaşlara taahhütte bulunduk. Bunu bilmiyordum, param yoktu, bunda yasal engeller varmış diyemeyiz. Siyaset ciddi bir iş. Devlette çalışmak ciddi bir iş. Beş yıl içerisinde hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Ben buna inanıyorum.

CHP’de kavga olmaz

Deniz Yücel’i kutluyorum. Başarılar diliyorum. İki yıl başkanlık yaptı. Genç. İl başkanlığı yapmak hepimiz için onur. İkinci dönem parti görev verdi. Daha da iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Yeni bir binaya ihtiyaç vardı, alındı. Beş katlı bina satın aldı. Onun yenilenmesiyle meşguller. İnşallah Deniz Yücel döneminde CHP örgütü hedefe kitlenir. Yüzde 60’lar oranında oy alır. CHP’deki yarışı, rekabeti zafiyet olarak göstermeye çalışan yayın organları var. Bunlar her zaman avucunu yalamıştır. CHP’de kavga olmaz, yarış ve rekabet olur. Daha iyisini arama yarışı olur. En iyisini bulma yarışı olur ancak. Herkesin cesurca yarışmasına imkan verilir.

Deniz Yücel’i kutluyorum, güzel işler yapacağına inanıyorum

İlçe kongrelerimizde herkes yarıştı. İl kongresinde de 65 imza bulan aday olabilirdi ama sadece Deniz Yücel bu imzayı sağlayabildi. Hiçbir engel yoktu. Çarşaf liste ile yaptık. Kutluyorum. Güzel işler yapacağına inanıyorum.

Hepimiz Tunç Soyer ile birlikteyiz

Soyer yalnız değil. Hepimiz Tunç Soyer ile birlikteyiz. Örgütümüz, milletvekillerimiz. Bu algı yanlış bir algı. Onlar muhalefet görevini yapacak zaten. Biz demokrasiye inanmış insanlarız. Muhalefet yapanları suçlamak bize düşmez. Biz ancak eleştirilerin doğru olmadığını ya da iftira olduğunu söyleyebiliriz. Demokrasi bu. AK Parti İzmir’de muhalefet. Muhalefet de muhalefetliğini yapacak, biz de güçlü olan iktidar olan partiyiz. Toplumu bazı şeylerin yalan olduğunu anlatabiliriz. Bunlara yanıt vermek, her gün laf yetiştirmek demek değil. Şimdi icraatla, nezaketle, demokratik olgunluk içinde muhalefete yanıt vereceğiz. İzmir’de yapılan budur. AK Partili arkadaşlar da herhalde bunu anlayacaktır. Zafiyet olarak değil de yapılan her şeye il başkanımız da, milletvekillerimiz de yanıt verir. Mümkünse siyaset yerine projeleri icraatları, hizmetleri, projeleri, İzmir’in ihtiyaçlarını konuşalım belediye başkanları olarak. Siyaseti il başkanı ve milletvekilleri yapacak. Bizim işimiz başka. İl başkanımız, milletvekillerimiz, PM üyelerimiz en iyi şekilde konuşacaktır.

Soyer’in vizyonu uzun yıllar ses getirecek

Tunç Soyer’in vizyonunun İzmir’in gelecek vizyonuyla örtüştüğünü düşünüyorum. Bizim Narlıdere’de yapacaklarımızı 30 ilçede yapabilirsek Soyer’in taahhülüne ulaşmış oluruz. 10 milyona çıkar turist sayısı. Oteller, kafeler, restaurantlar çoğalır. Onun yapmak istediği de bu. Soyer’in koyduğu vizyonu çok başarılı buluyorum. Hepimiz de bu vizyona uygun davranıyoruz. Narlıdere ile ilgili hayallerimizin yüzde yüzünü Tunç Soyer 30 ilçe için düşünüyor. İzmir’de turizm, fuarcılık gelişsin, mutlu bir şehir olsun. Sosyal sınıf ayrımları azalsın. Bütün bu hedeflere ilişkin çabaları var. Vizyonunun uzun yıllar ses getireceğini düşünüyorum. Bunun bir başlangıç olduğunu, çeşitli kesimler bunu anlamak istemiyor gerçi.

İyi ki Narlıdere belediye başkanı olmuşum

İyi ki Narlıdere’ye belediye başkanı olmuşum. İyi ki partim beni Narlıdere belediye başkanı yapmış. Ben il başkanlığı yaparken de 30 ilçede çalıştım. Adım birkaç diğer ilçe için de geçti ama partim beni buraya aday gösterdi. İyi ki böyle güzel bir ilçeye başkan olmuşum. Bu güzel hizmetleri yapmışım. Ben belediye başkanlığını topluma caka satma, güç edinme, kibre dönüştürme yerine, hizmet etme, sorunlarını çözmeye, Tunç Soyer’in de dediği gibi aşkla yapmaya çalışıyoruz. Narlıderelilere İzmirlilere bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Herkesin İzmir’e yerleşmeye çalıştığı bir kent oluyoruz. Köy olsaydı İzmir 81 ilden, İstanbul’dan, Ankara’dan, Mersin’den,doğudan insanlar buraya gelmeye çalışsın, ev alsın. Çünkü İzmir’de uzlaşı var. Her inançtan, kökenden insan mutlu burada. Tüm ibadethanelerimiz güven içerisinde. Cem evleri artık yasal bu kentte. Ekonomi yavaş yavaş düzelecek, daha çok turist gelecek. Bu hedeflerin gerçekleşeceğine inanıyorum. İzmir’de herşey daha güzel olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.