Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aksoy tutuklandı: Şimdi ne olacak'

Başkan Aksoy tutuklandı: Şimdi ne olacak'

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’ın hakkında yürütülen “Zimmet ve irtikap soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından gözler Menemen Belediyesi’ne çevrildi. Aksoy’un yargılanması sürecinde nasıl bir yol haritası izleneceği merak edilirken Meclise, Menemen Belediyesi Birinci Başkanvekili Mehmet Karabiniş’in başkanlık edeceği öğrenildi. Öte yandan henüz mahkumiyet kararı ve İçişleri Bakanlığınca bir görevden alma kararı ortada yokken, başkanlık için aday isimler konuşulmaya başlandı.

  • Ege Postası
  • 24.11.2020 - 12:46

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında “Zimmet ve irtikap” iddialarıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 zanlıdan 23’ü dün tutuklama istemiyle Menemen Adliye’sine sevk edilmişti.

“Zimmet ve irtikap” suçlarından gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve aralarında Başkan Aksoy'un da olduğu 18 kişi ise Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma talebiyle Menemen Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.

Gece boyunca şüphelilerin ifadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen 18 şüpheliden aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.  7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ŞİMDİ NE OLACAK'

Belediye Başkanı Aksoy’un tutuklanmasının ardından gözler Menemen Belediyesi’ne çevrildi. Tutuklanan Aksoy’un yerine kimin başkanlık edeceği ve nasıl bir yol haritası izleneceği merak konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre; bundan sonra savcılık dava açacak ve tutuklamaya itiraz süreçleri yaşanacak. Şu anda kaymakamlık tarafından belediyeye bir yol haritası çizilecek. Olayın adli boyutunda ise; Savcılık, Ağır Ceza’ya bir dava açacak, yargılanması sürecek. Şu anda bir mahkumiyet kararı yok.

Ancak Aksoy’un yerine vekaleten başkanlık edecek ismin belirlenmesi için kesin mahkumiyet kararı beklenmeyecek. Aksoy’un yargılanma sürecinde Belediye Meclisine Menemen Belediyesi Birinci Başkanvekili Mehmet Karabiniş başkanlık edecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan açığa alınma ya da görevden alınma kararı çıktığı takdirde yeni başkan için Meclis’te bir seçim yapılacağı belirtildi.

ADAYLIK İÇİN KİMLERİN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR'

İçişleri Bakanlığı'nın olası bir görevden uzaklaştırma ve el çektirme durumunda meclis başkanı kendi içinden seçecek.

Menemen Belediye Meclisi'nde CHP’li 15, AK Partili 10, İYİ Partili 3, MHP’li 2 ve bağımsız 1 üye olmak üzere toplamda 31 üye var. Tüm üyelerin yasal olarak başkanlığa aday olma hakları var.

Aksoy’un CHP'den istifa etmesiyle birlikte Noyan Özkan da partiden istifa ederek bağımsız olmuştu. 

Belediye Meclisi içindeki en fazla üyeye sahip olan CHP’de başkanvekiliği için Hasan Ünal, Deniz Karakurt, İhsan Perçin ve Özgül Metin'in isimleri öne çıkıyor.  

CUMHUR İTTİFAKI ADAY ÇIKARMAYI PLANLIYOR

Mecliste 10’u AK Partili 2’si MHP’li 12 üyeyle temsil edilen Cumhur İttifakı, AK Parti, genel merkezden gelecek onay sonrasında aday çıkarmayı planlıyor. Büyükşehir Belediyesi Üyesi Aydın Pehlivan, Yusuf Demircioğlu ve Hanifi Can'ın isimleri adaylık için konuşuluyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.