Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aksoy pazarcılarla olan tartışmaya nokta koydu

Başkan Aksoy pazarcılarla olan tartışmaya nokta koydu

Menemen'de, kapalı pazar yerinin tamamlanmaması ve belediyenin tezgah yeri için fazla ücret istemesi nedeniyle pazarcı esnafının tepkisine yol açmıştı. Menemen Belediyesi ile Menemen Esnaflar Odası ve Menemen Pazarcılar Derneği arasında bugün Perşembe Pazaryeri ile ilgili protokol imzalandı. Başkan Aksoy pazarcılarla olan tartışmaya nokta koydu

  • Ege Postası
  • 02.09.2019 - 16:51

Menemen'de, sokak arasına kurulan pazar yerinin kapalı modern yeni yeri için geçen dönem inşaata başlandı. Ancak kaynak yetersizliği nedeniyle inşaat tamamlanamadı. İnşaatın kısa sürede bitirilmesi için belediye pazarcı esnafından tezgah yeri için yüksek ücret istemesi krize yol açmış ve esnaf durumu protesto etmişti.

Konu ile ilgili olarak taraflar bugün bir araya geldi ve anlaşma sağlandı. Menemen Belediyesi ile Menemen Esnaflar Odası ve Menemen Pazarcılar Derneği arasında bugün Perşembe pazar yeri ile ilgili protokol imzalandı.

İmzalanan protokole göre,

"Menemen Belediyesine ait pazar yerlerinin Belediye tarafından işletilmesi süresince; Perşembe Pazaryeri tezgah tahsislerinde mevcut hak sahiplerinin eski tahsis yerleri korunacak olup, diğer işlemler pazar yerleri hakkındaki yönetmelik esaslarına uygun olarak gerçekleştirilecek. 

Yapılacak katlı Perşembe Pazaryerindeki sebze ve giyim bölümündeki satış tezgahlarının alanı minimum 3mx4m olacak. 

Perşembe pazar yeri için herhangi bir toplu ödeme talep edilmeyecek olup, işgaliye bedelleri aylık olarak tahakkuk ettirilip, izleyen ayın ilk haftası belediye veznelerine ödenecek. 

Bu hükümler dernek üyesi olmayan ancak hak sahibi olan pazarcılara da uygulanacak olup, dernek hak sahibi olan ancak derneğe üye olmayan pazarcıya yapılan tahsisler için belediyeden herhangi bir talepte bulunamayacak."

Protokol Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Esnaflar Odası Başkanı Ziya Demir ve Menemen Pazarcılar Derneği Başkanı Mahir Kodaş arasında imzalanarak yürürlüğe girdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.