Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aksoy: Hakkımdaki soruşturmayı gazeteden okudum

Başkan Aksoy: Hakkımdaki soruşturmayı gazeteden okudum

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, soruşturmaya konu olduğu iddia edilen konuşmasında toplumun tüm kesimlerine dokunduğunu ifade etti.

  • Ege Postası
  • 27.06.2020 - 09:24

Hakkında “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatılan Menemen Belediye Başkanı CHP'li Serdar Aksoy Halk TV'de açıklamalarda bulundu.

Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programına konuk olan Aksoy, kendisine tebligat ulaşmadığını, gazeteden haberleri okuduğunu söyledi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un açıklamaları şöyle oldu:

"Bu bilgiyi okudum. Gazetede okudum. Yani sonuç itibariyle beni herhangi bir şekilde savcılığa falan davet etmediler. Böyle bir davet almadım. Açıkçası şaşırdım da tabii ki. 

Konuşmanın içeriği de şu: Aslında tüm toplumsal kesimleri, tamamını bir arada tutan Başbağlar katliamından tutun Sivas katliamına kadar ve orada Deniz'e kadar,Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yörük Ali Efesi'ne kadar tüm bu kimlikleri orada ben bir şekilde dillendirdim.

Başbağlar katliamını da anlattım orada. Sivas katliamından sonra olmuştur. Oraya da dokundum. Konuşma bu minvaldeydi. 

Hiçbir şekilde bana yapılmış bir tebligat yok."

MAHİR POLAT'TAN TEPKİ: BU SUÇA BEN DE ORTAK OLUYORUM!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma açılması ile ilgili olarak CHP Milletvekili Mahir Polat’tan sert tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ise ilk tepki Milletvekili Mahir Polat’tan geldi. Polat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yürütülen soruşturmaya tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan vekil Polat, “Menemen Belediye Başkanımız Serdar Aksoy’un partimize yöneltilen ‘kimsiniz'’ sorusuna verdiği yanıt suç sayıldığı gerekçesiyle soruşturma açılmış. Açıklamanın noktasına karışmadan Türkiye’nin demokrasisi için mücadele etmiş insanları saygı ile anarak bu suça ortak oluyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.