Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aksoy'dan TV35'te virüsle mücadele açıklamaları: Tüm yatırımlarımızı durdurduk

Başkan Aksoy'dan TV35'te virüsle mücadele açıklamaları: Tüm yatırımlarımızı durdurduk

TV 35 Haber 15'e telefonla bağlanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Covid 19 pandemisine karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, tüm yatırım ve projelerini de durdurduklarını açıkladı. Aksoy, "Menemen tarım bölgesi. Üreticilerimizin elini rahatlatmak için ova yollarına kadar dezenfekte ediyoruz. Pamuk alımı yapacağız. Kuru üzüm dağıtmaya devam edeceğiz alımlar yaparak. Kooperatifimiz üzerinden de aynı şeyleri yapacağız. Tunç Soyer başkanımızın da talimatıyla tüm yatırımlarımızı durdurduk. Tamamıyla virüs ile mücadele ediyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2020 - 18:16

EGEPOSTASI-Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen’de tüm ana arterlerin akşam saatlerinde dahi dezenfekte edildiğini, kent içinde 12 noktada dezenfekte merkezi oluşturduklarını, 60 yaş üstü, engelli, ihtiyacı olan tüm vatandaşlara ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını, gıda kolileri dağıttıklarını belirtti.

Hangi parti veya görüşten olursa olsun toplumsal birliktelik ve dayanışma günü olduğuna dikkat çeken Başkan Serdar Aksoy, “Belediye başkanları by pass edilerek bu virüsü yenmemiz çok zor. Belediye başkanlıkları by pass edilmemeli. Halka dokunan, ihtiyaçları bilen seçilmiş insanlardır. Biz de Menemen Belediyesi olarak halka koliler de dağıtıyoruz. Şu süre zarfında 30 bin maske dağıttık. Toplu taşıma alanlarında, Pazar yerlerinde. Şu anda ayrışma dönemi değil. Bunu hissettirecek söylemlerden eylemlerden uzak durmamız gerekiyor” çağrısında bulundu.

“Hızlı davrandık belediye olarak. Hijyen çalışmalarına hızla başladık ve devam ediyoruz. Burada esas olan şey, şu anda bizim toplumsal dayanışmaya ihtiyacımız var. Yani şu anda siyaset yok. Bir mücadele söz konusu değil. Biz toplumun sağlığını koruma noktasında hareket etmeliyiz” diyen Başkan Serdar Aksoy, “Sokakta olacaksınız, STK’larla kanaat önderleriyle bir araya gelmeniz gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz. Elbette virüs çok önemli bir tehdit, tehlike. Herkesin kendisini izole etmesi gereken noktada bizlerin izole etmemiz gerçekten zor. Biz dışarıda olmalıyız. İnsanların sorunlarıyla bir arada olmalıyız. Burada nabız tutmaktır esas nokta” dedi.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Hızlı davrandık belediye olarak. Hijyen çalışmalarına hızla başladık ve devam ediyoruz. Burada esas olan şey, şu anda bizim toplumsal dayanışmaya ihtiyacımız var. yani şu anda siyaset yok. Bir mücadele söz konusu değil. Biz toplumun sağlığını koruma noktasında hareket etmeliyiz. Bu noktada hem garaj hem Pazar esnafımız çok ciddi anlamda mağdur idi. Karları düştü, sıkıntı var. Hizmet vermek de gerekiyor. Biz de her iki esnafımızdan üç ay boyunca para almayacağımızı belirttik. Süre uzarsa, ki inşallah uzamaz, yeniden bu tarihleri güncelleyeceğiz. Amacımız esnafımızı biraz rahatlatmak.

Sokaktayız

Yönetim tarzımızda stk’larla özellikle muhtarlarla sık sık bir araya gelme, görüş alışverişinde bulunma noktasından hareket ettik. Buradaki esas nokta şudur, eğer makamda oturup da talepleri sadece dinlerseniz burada sıkıntı vardır. Sokakta olacaksınız, stk’larla kanaat önderleriyle bir araya gelmeniz gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz. Elbette virüs çok önemli bir tehdit, tehlike. Herkesin kendisini izole etmesi gereken noktada bizlerin izole etmemiz gerçekten zor. Biz dışarıda olmalıyız. İnsanların sorunlarıyla bir arada olmalıyız. Burada nabız tutmaktır esas nokta. Esnafın pazarcı esnafının ya da garaj esnafının sıkıntıda olduğunu fark etmemiz için dışarıda olmamız gerekiyor. Esas nokta muhatabınız kimse onu dinlemeniz. Yaptığımız şey budur.

Çocuklarıma sarılmıyorum

Biz aslında kendimizi de izole ettik. Sosyal mesafemize dikkat ediyoruz ama bu süre zarfında çünkü olağanüstü bir dönem. İlla ki eninde sonunda kendimizden de fedakarlıkta bulunmak zorundayız. Ben de evde kendimi izole ettim. Dışarıda çalışmak zorunda olan kadın erkek kim olursa olsun kendisini izole etmesi gerekiyor. İzole ederek yani çevremizdeki insanları tehlikeye sokacak davranışlardan uzak durmalıyız. Eve girdiğim vakit çocuklarla sarılma söz konusu olmuyor maalesef artık.

Ciddi tedbirler aldık

Aslında belediye başkanları genel itibariyle çok hızlı refleks gösterdi virüsle ilgili. Ciddi tedbirler aldık. Altını çizmek gerekiyor ki burada siyaset yok, olmaması gerekiyor. Belediyenin yardım talep etme hakkı vardır. Ama İçişleri Bakanımızın kısıtlaması söz konusu oldu. Biz nakdi değil ama ayni yardım alıyoruz, alacağız da. Ekonomik sıkıntı daha da derinleşti. Nakdi yardım söz konusu değil şu aşamada. Ayni yardımları alıp halkımıza ulaştırıyoruz. Mesela kuru üzüm dağıttık. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için. Psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Toplumsal travma var. Diyetisyenlerimiz gerekli bilgilendirmeleri yapıyor.

Tüm yatırımlarımızı durdurduk

Menemen tarım bölgesi. Üreticilerimizin elini rahatlatmak için ova yollarına kadar dezenfekte ediyoruz. Pamuk alımı yapacağız. Kuru üzüm dağıtmaya devam edeceğiz alımlar yaparak. Kooperatifimiz üzerinden de aynı şeyleri yapacağız. Tunç Soyer başkanımızın da talimatıyla tüm yatırımlarımızı durdurduk. Tamamıyla virüs ile mücadele ediyoruz. Kız yurdu, köylü pazarı vesaire devam ediyor. Tüm projelerimizi durdurduk.

Siyaset yapma noktasında değiliz

Siyaset yapma noktasında değiliz. Hiçbir parti ya da temsilcisi siyaset yapma noktasında değil. Ciddi bir kriz söz konusu. Bunu hep beraber aşacağız. Mahallemizde, binamızda bir kişinin bu virüsten rahatsız olması noktasında bu kişinin Alevi Sünni Kürt Türk, MHP AKP CHP’li olmasının bir önemi yok ki.

Şu anda siyaset yapma zamanı değil

Bunları doğru kabul etmek mümkün değil. Böyle bir kriz ortamında. Tek pencereden bakmıyorum. Kim yaparsa yanlış yapar. Belediyelerin elini rahatlatmak gerekir. Halka dokunan belediyelerdir. Belediye başkanları seçilerek gelmiştir. Hizmet etme noktasında tüm belediyelerin elinin rahatlatılması gerekiyor. Gerekirken siyasi anlamda bakmak doğru değil. Kim yaparsa yapsın doğru değil. AK Partili bir milletvekili de yapsa başka bir milletvekili de yapsa doğru değil. Şu anda siyaset zamanı değil. Siyaseti geri plana itmemiz gerekiyor. Yardım toplama hakkımız varken bu hakkı kullanma bile elimizden alındı. Biz de bunu ayni yardımlarla yapacağız. Demokrasilerde çare tükenmez. Halkımızın buna ihtiyacı var çünkü.

Belediye başkanları By-pass edilmemeli

Belediye başkanları by-pass edilerek bu virüsü yenmemiz çok zor. Belediye başkanlıkları by pass edilmemeli. Halka dokunan, ihtiyaçları bilen seçilmiş insanlardır. Biz de Menemen Belediyesi olarak halka koliler de dağıtıyoruz. Şu süre zarfında 30 bin maske dağıttık. Toplu taşıma alanlarında, Pazar yerlerinde. Şu anda ayrışma dönemi değil. Bunu hissettirecek söylemlerden eylemlerden uzak durmamız gerekiyor. Sosyal medyada bir bilgi kirliliği var. ilçelerdeki vaka sayısıyla ilgili bilgi düştü. Bu kirli bilgidir. Doğru bilgi değil. Vaka ve ölü sayısını açıklayan Sağlık Bakanlığı’dır. Hükümeti ister beğenin ister beğenmeyin belediye başkanını ister beğenin ister beğenmeyin, bugün birlik olma günü. Spekülatif rakamlar doğru değil. Sağlık bakanımızın, kaymakamlığın, valiliğin açıkladığı rakamları esas almak lazım. Hükümetin belediye başkanlarının valilerin kaymakamların yaptığı hata söz konusu ise, virüs geçtikten sonra iç muhasebeyi yaparız. Bu risk geçtikten sonra ama.

12 noktada dezenfekte merkezi oluşturduk

0-232-8321669 numarasından Menemen Belediyesi’nin psikolojik danışma hattına ulaşabilirsiniz. Menemen’in ana artelleri sürekli dezenfekte ediliyor. Bir kere yapılıp bırakılmıyor. Memenen dağınık coğrafyada. Çöp konteynırlarını kireçlendirdik ve dezenfekte ediyoruz. 12 noktada dezenfekte merkezleri oluşturduk. Dışarıda iş yapma zorunda olan insanlarımız buraları kullanabilecek. Koli dağıtımlarımız sürüyor. 60 yaş üstü, ekonomik krizi yaşayan insanlarımıza gıda takviyesi yapıyoruz. Psikolojik danışmanlığımız sürüyor. Akşam bile sokaklar dezenfekte ediliyor. Belediyemiz emekçilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Tüm belediye personellerine. Sağlık emekçileri, polislerimiz, kolluk güçlerimiz gibi risk altındalar. Tek hedefimiz hijyeni sağlamak. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, virüsü atlattıktan sonra da. Sosyal mesafeye, hijyene dikkat etmeliyiz. Can kaybımız var, sıkıntılarımız var. ama aynı zamanda artık hayat tarzımızda da değişiklik olacak.

Tüm belediye emekçilerini alkışlıyorum

Menemenli hemşehrilerime İzmirlilere tüm Türkiye’ye çağrım, mümkün olduğunca evde kalın. Çıkmak zorunda iseniz hijyen ve sosyal mesafeye mutlaka dikkat edelim. Sağlık emekçilerimizi bir süre alkışladık. Menemen belediye ve tüm belediye emekçilerini, parti ayrımı gözetmeksizin, hepsini alkışlıyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.