Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aksoy'dan TV35 ekranlarında  çarpıcı açıklamalar

Başkan Aksoy'dan TV35 ekranlarında çarpıcı açıklamalar

TV 35 ekranlarına konuk olan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 8-9 aylık görev süresini değerlendirdi. Başkan Aksoy, partisinin iktidara ilk kez bu kadar yakın olduğunu da vurgulayarak, şöyle konuştu: “İtibarsızlaştırılmak isteniyor belediye başkanları. Bir de üstüne partinin içerisindeki, kendisine belli rolleri biçmiş insanlar yapmaya kalktığı vakit, ben orada dur derim.Belediye başkanını itibarsızlaştırmaya çalışanın önünde dururum. İlçe başkanı da il başkanı da cevap verme noktasında olmalı" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2020 - 22:03

EGEPOSTASI- Büyük sorunlar ve borçlarla devir aldıkları belediyede sorumluluktan kaçmadıklarını ve verdikleri sözleri teker teker yerine getireceklerini belirten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Sekizinci Gün programında TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın yönelttiği soruları yanıtladı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, CHP’li belediye başkanlarının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını, burada yapılmak istenenlere güçlü ilçe örgüt ve yönetimlerinin yanıt vermesinin yerinde olacağını dile getirerek, parti içi tartışma yerine enerjinin dışarı harcanmasının doğru olacağı mesajını verdi.

Başkan Aksoy, partisinin iktidara ilk kez bu kadar yakın olduğunu da vurgulayarak, şöyle konuştu: “İtibarsızlaştırılmak isteniyor belediye başkanları. Bir de üstüne partinin içerisindeki, kendisine belli rolleri biçmiş insanlar yapmaya kalktığı vakit, ben orada dur derim. Belediye başkanını itibarsızlaştırmaya çalışanın önünde dururum. İlçe başkanı da il başkanı da cevap verme noktasında olmalı. Bırakın cevap vermeyi, buraya su taşımaya kalkarsanız dur derim. 8-9 aylık başkanları itibarsızlaştıramazsınız. Enerjimizi içeriye harcamamız gerekiyor. İlk kez iktidara bu kadar yakınız. Artık blok siyasetleri var. Hiç kimse yenilmez armada değil. Psikolojik üstünlük Millet İttifakı’nda. Bunu da yaptığımız işlerle hissettiriyoruz. Bir panik var. Bunu görmemek mümkün değil. Kendi iç çatışmamız içine girip, kim il başkanı kim meclis üyesi olacak yerine bakanımız kim olacak diye bakmalıyız. Kendi içimize gömülüyoruz. Bu dönem o dönem değil. İktidarın yolu gözüktü bize. O yol açıldı. Kamuoyu anketleri de bunu gösteriyor. Makas açılıyor. Enerjimizi içeriye harcamayalım, dışarı harcayalım” diye konuştu.

Mevcut il başkanımız başarılı

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 3 adayın olduğu ilçe başkanlığı kongresinde seçilen kim olursa olsun sorunsuz çalışmak istediğini de sözlerine ekleyerek, “İlçe başkalığında üç arkadaşım da benim yoldaşımdır. Hangisi seçilirse ben onunla çalışacağım, o da benimle çalışacak. Belediyeyi tartıştırmayın sadece. İl başkanlığında esas olan, iktidar yolunda genel başkanın takınacağı tavırdır. Mevcut il başkanımız var. Başarılı bir il başkanı. İmza süreci yaşanmıştı, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde, il başkanı o süreci soğukkanlı bir şekilde atlattı. İl başkanı Tunç Soyer başkanımız ve genel başkanımızla çalışacak. Birlikte çalışabilecek figürlerin olması gerekiyor. Senkronizasyonu doğru kurmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ülkücü Fırat Çakıroğlu Parkı'nı açacağız

Devrimci Deniz Gezmiş’in de Ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun da kendileri için aynı önemde olduğunu söyleyen Başkan Serdar Aksoy, “Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisiyle yurttaş kimliği oluşturmalıyız. Birleştireceğiz ayrıştırmayacağız. Deniz Gezmiş ile Fırat Çakıroğlu’nun isminin yaşadığı tek yer Menemen. 29 ya da 30 Ocak’ta Fırat Çakıroğlu Parkı’nı açacağız. 22 yaşında gencecik bir çocuktur niye sahiplenmeyeli? Deniz Gezmiş ha keza, genç yaşta idam edilmiş bir çocuğumuzdur, niye sahiplenmeyelim'” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adım adım güzelleştiriyoruz

Son iki yıl çalışılıyordu. Biz seçildiğimiz andan itibaren çalışmaya başladık. Projelerimiz sağlamdı, hazırdı, bunları adım adım yerine getiriyoruz. Eksiklerimiz olabilir. Buna rağmen biz projelerimizi adım adım yapıyoruz. Kadın dayanışma merkezini, kreşi açtık. Sevgi yolu, şiir sokak yaptık. 4 sokak kütüphanesini açtık. Emiralem engelsiz yaşam merkezini gerçekleştirdik. 22 tane araç kiraladık şehrimizi güzelleştirelim, çöplerimizi toplayalım diye. Çöp konteynırlarının giydirmelerini yaptık. Şehrin her yerine her şekilde dokunmaya çalışıyoruz. 3 4 tane açılış yaptık. Engelsiz yaşam merkezi güzel oldu, çok ses getirdi. Menemen’i adım adım güzelleştiriyoruz. Adımlarımızı da hızlı atıyoruz.

3-4 yeni açılış da arka arkaya gelecek

Bizim ciddi anlamda bir yıkım aldık. Ama biz buraya dayanarak, böyle kötü belediye aldık, nasıl iş yapacağız da demedik. Açılışlarımızı yaptık. Açılışlar yapıldıkça ilçede evet belediye başkanı çalışıyor, bir şey yapıyor algısı oluşmaya başladı. Esas olan nokta şu, borçsuz belediye yoktur. Belediye başkanı şu kadar borcum var deyip, 280 küsur milyar borcumuz var, ben bu borcu ödeyeyim derseniz hiçbir şey yapamazsınız. Ama burada tahakkukumu, tahsilatımı arttırayım, parayı içeri sokup borçlarımı yapılandırayım ve icraat da yapayım derseniz olur. Sözlerimizi yerine getirmekle yükümlüyüz. 3 4 yeni açılış da arka arkaya gelecek.

Kent müzesi bitmek üzere

Menemen dün kurulmuş bir şehir değil. Bir hafızası var. Menemenos’tan gelen ciddi bir kültüre sahip bir ilçe. Bu kültürel algıyı ön plana çıkarabilmek için, tarihsel figürleri görebilmesi için kent müzesine ihtiyaç var. Kent müzesi yapıyoruz, belediye hizmet alanına. Burada insanlarımız şunu görecek, geçmişte atalarımız nasıl yaşamış, bu kimliği ve kültürü bugüne nasıl getirmişiz. Bunların var olduğu bir kent müzesine ihtiyacımız var. Cumhuriyete damgasını vuran bir Kubilay’ımız var her şeyden önce. Dikkat ederseniz Kubilay etkinliklerini bu yıl çok farklı yaptık. Bitmek üzere kent müzesi. Öyle bir algı yaratılıyor ki, burası şu aileye verildi, burası rant kapısı oldu diye. Hayır değil. Burası kent müzesi oluyor. Herhangi birisine kiraya verilmiş falan değil.

Çocuklarımızı terörden-tinerden kurtarmak için…

Biz 8 9 aylık sürede tüm etkinliklerimizde, (Çilek festivali, köylü şenliği, 9 Eylül şenlikleri) buradaki amacımız Menemen’i kültürel bir merkez haline getirebilmek. 680 gitar ve bağlama kursu alan öğrencimiz var. 2 bin öğrencimiz de kültür merkezlerinde ders alıyor. Bizim çocuklarımız gitar, bağlama, piyano, keman çalsın, başka bir şey çalmasın. Sosyal belediyecilik faaliyetidir bu. Çocuklarımızı tinerden ve terörden korumanın yolu bu faaliyetlerdir.

Fırat Çakıroğlu’nu niye sahiplenmeyelim'

9 Eylül İzmir’in kurtuluş tarihidir. Her dilden müziği koyabilirsiniz. Bu etkinlikler toplumun tamamını kucaklayabileceğiniz bir noktadadır. Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisiyle yurttaş kimliği oluşturmalıyız. Birleştireceğiz ayrıştırmayacağız. Deniz Gezmiş ile Fırat Çakıroğlu’nun isminin yaşadığı tek yer Menemen. 29 ya da 30 Ocak’ta Fırat Çakıroğlu Parkı’nı açacağız. 22 yaşında gencecik bir çocuktur niye sahiplenmeyeli? Deniz Gezmiş ha keza, genç yaşta idam edilmiş bir çocuğumuzdur, niye sahiplenmeyeli? Belediye başkanları toplumun farklı kesimlerine hitap eden insanları bir araya getirebilirse, orada ortak paydaları güçlendirebiliriz. Çakıroğlu’nun öldürülmesinde, vicdanen, gencecik çocuk gitti demeyen var m? Hepimiz dedik. Biz toplum olarak bundan yıllarca çektik. Darbeler, muhtıralar, 28 Şubat’lar. Demokrasiye hep müdahale edildi, hepsinde de geri gittik, toplum olarak kaybettik. Hepimiz kaybettik. Bu saatten sonra belediye başkanlarının toplumun tüm kesimlerine hitap edecek şekilde davranması gerekiyor.

Üretici pazarımız da eleştirildi ama….

Bir belediye başkanı aman hiçbir medyada hakkımda kötü yazı çıkmasın diyorsanız hiçbir iş yapmamalısınız. Hiçbir iş yapmamanın karşılığı hiç eleştirilmemektir. Üretici pazarı dedik mesela. Tinerci yatağı bir yerdir burası. Ticaretin yoğun işlediği bir yerdir, eski Menemen’in de merkezidir. Burada yerimiz var, atıldır. Adaylığımız sırasında da biz köylü pazarı açacağız demiştik. Orayı yapıyoruz, eleştirildik. Önemli değil. Üretici yok oluyor, aracı kazanıyor, tüketici ve üretici kaybediyor. Köylüyü, üreticiyi var etmenin yolu aracısız şekilde malını tüketiciye sunabilmesidir. Siz de köylü de kazançlı olacak. Bir üretici pazarı kuruyoruz. Tamamıyla üreticilerimiz ve kadınlarımıza yönelik. 74 tezgah var, tamamını üreticimize, köylümüze teslim edeceğiz. O üreticimizin o malı ürettiğine dair belge isteyeceğiz. Gidip de aracıdan mal alıp burada satma durumu olmayacak yani. Direkt üreticiden tüketiciye satış   olacak.

Çat kapı ziyaretler yapıyorum çünkü…

Çat kapı ziyaretler yapıyorum. Haber vermeden gittiğiniz vakit çok daha samimi oluyor. Öteki türlü gittiğinizde, siyah plakalı arabanızla gittiğinizde dostlar görsün, medyatik olsun, halkçı başkan geliyor densin diye değil. O zaten inandırıcı da olmuyor. Çok göze batıyor o iş. Böylesi çok daha güzel. Yani hizmet ederken, projeleri hayata geçirirken boş vaktinizi köylerde, kahvelerde, halkın arasında değerlendirdiğiniz vakit toplumda karşılığınızı görebilirsiniz. Şöyle bir sıkıntı var diyor birisi, hemen ilgili müdürü arıyor ve sorunu anında da çözebiliyorsunuz. Makamda görüşmeyelim, dışarıda görüşelim. Toplumda ben makamda belediye başkanını ziyaret edeceğim algısı da var ama. Seçim sürecinde tespit ettiğimiz sorunlar aynı, bir de gündemde olan şeyler vardır. Bu sizin portrenizin dışında kalır. En son hayvanlarla alakalı Menemen üzerinden pek çok şey söylendi.

Giderayak 9 bin 500 verecektin de niye vermiyordun'

Kesintimiz yüzde 41. İller Bankası’ndan gelen paramızda. Katı atıkla ilgili bir blokemiz söz konusu. Buna rağmen hem açılış yapıyoruz hem gecikmeli de olsa maaşlarımızı ödüyoruz. Mart ayından itibaren 2 bin 500 lira olacak asgari ücretimiz. Belediye ve şirket çalışanları var. Şirket çalışanlarımızla ilgili durum budur. Bizim seçilmeden önce imzalanmış toplu iş sözleşmemiz var. Buna göre bizim dışarıda çalışan bir emekçi arkadaşıma, faraşçı arkadaşımın bize maliyeti 9 bin 500 lira. O sözleşmeye göre. Sormazlar mı adama, 9 bin 500 verecektin de niye vermiyordun ve giderayak yaptı? Biz de yetkisiz imza olduğu için, yok hükmünde dedik ve sendikayı mahkemeye verdik. İşçi arkadaşlarımızla yeni sözleşme yapıyoruz,  taban rakamı 3 bin 500 lira dedik. Ekonomik kriz var. 9 bin 500 dediğiniz vakit, doktor veya mühendis olmanıza gerek yok yani.

AK Parti Grup başkan vekili Menemenli de değil Menemen’de de yaşamıyor

Menemen belediyesinde ikna odaları kuruldu diyor bazı gazeteciler. Başka bir şey var burada. Menemen’de siyaset yapan ister AK Partili, ister MHP’li olsun, başkanı ne oluyor burada der. Bu tabirleri kullanan kişi grup başkan vekili. Ama Menemen’de yaşamıyor, Menemenli de değil. 183 BİN nüfuslu kentte bir tane Menemen’de yaşayan AK Parti’nin grup  başkan vekili olmaz m? Kenti germenin alemi var m? Bu grup başkanvekili arkadaşımız Menemenli değil. Buca, Bornova, Balçova’dan başlıyorlar meclis üyesi yapmak için, olmuyor Menemen’e getiriyorlar. Senin yaşın kadar bilgim var.

El insaf, biraz vicdan sahibi olun

Bu kızımızın adı Rojin. Çocuk. Çanakkale asfaltı üzerinde yürürken sahipli bir köpek havlayınca kız yola atlıyor ve maalesef kardeşimizi kaybettik. Buradan belediye başkanını vurmaya kalktılar. El insaf. Biraz vicdan sahibi olun. Ben özgür hayvan barınağı yapan insanım. Bunca parasızlığa rağmen. 5 tane araba kiraladık sokak hayvanlarını toplamak için. Bunlardan biri de köpek ambulansı. Hayvanat bahçesini kaldırdım. Sokaktaki hayvan toplanmaz normalde yasa gereği. Ben topluyorum, çünkü hayvan popülasyonu öyle bir noktaya geldi ki artık bunu önlemek mümkün değil. Kısırlaştırsanız da çözüm olmaz. Rehabilite etmek için alıyoruz. İlk önce ama ilk önce çocuklarımızın hayatı önemli. Okula, parka güvenle gidip gelebilmeliler. Kendi evimde kedi ve köpeğim var. Sokak hayvanlarını tehlike olarak karşımıza çıktığı ilçemizde bunun önünü kesmek için yapılan hareketler var. Hayvan severlere gelin destek olun diyorum. Özgür hayvan barınağı devam ediyor, edecek. Esas nokta çocuklarımızdır.

Büyükşehirden Perşembe pazarı ve dere ıslahı için destek istiyorum

Tunç Soyer başkanımız, genel sekreterimiz ve ilçe belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptık. Bizden projeler istendi. Ben iki şey istiyorum, birincisi Perşembe pazarının bitirilmesiyle ilgili bize destek olun. İkincisi, dere ıslahları. Menemen’in en büyük sorunlarından biri dere ıslahlarıdır. Büyükşehir rutin işlemlerini zaten yapıyor. Ben tutup da başka bir şey istemedim.

Senaryo vardı, o arkadaşların iş akdine son verdik

Bakanlık burada hızlı hareket etmemiştir aslında. Aşağı yukarı dört beş ay önce, olmuş bir olay bu. Bu dönemde Gediz’e atılmış herhangi bir şey de yok. Seçimler öncesinde bir şekilde bizim karşımızdaki cephede çalışmış birkaç arkadaşımın yaptığı bir senaryo. Çok güzel fotoğraflamış. Kamyon belediyeye ait. Kamyon yanaşıyor, şoför ve fotoğrafçı çok güzel senaryo yazmış. O arkadaşların işine de son verdik. Burada bir ihanet söz konusu. Çok güzel organize edilmiş bir durum. Gediz’e akan bir şey yoktu. Bu arkadaşların iş akdine son verildi. 4-5 ay sonra gazeteye haber oldu. Ben A Haber’e ve Sabah Gazetesi’ne çıkartabildikleri kadar çıkartsınlar. Tamamıyla ideolojik çerçeveden ve linç anlamında bakılıyor. 31 Mart seçimlerini hazmedemediler. Hazmedin artık. Üst geçidi yıktık, yerine yepyeni bir üst geçit yaptık. Bunu haber yapın. 4 katlı kreş yapıyoruz, bunun haberini yapın, kız yurdu yapıyoruz bunun haberini yapın. Deve güreşini önümüzdeki yıl daha ihtişamlı yapacağız.

Deve güreşini daha ihtişamlı yapacağım

Şark kurnazlığı var ortada. Ben daha mazbatayı almamışım, seçim kazanılmış. Biz partideyiz. Bazı arkadaşlar geldiler, kimi tanıyorum kimi tanımıyorum. Hayvanat bahçesi kaldırılacak, ben kabul etmiyorum dedim. Deve güreşi dediğiniz şey ise kültürel bir etkinliktir. Siz bir geleneği, göreneği yok sayamazsınız. Bu doğru değil. Bunu yaptığımız vakit, aynı gün 4 tane daha belediye yapıyor. 20 binden fazla insan katıldı o gün. Önümüzdeki yıl daha ihtişamlı yapacağım.

Enerjimizi çok fazla içe harcıyoruz

Her belediye başkanının gönlünden birisi geçer. Şu arkadaş olursa daha iyi olur der. Belediye başkanları uzaydan gelmedi sonuçta. Burada 3 tane aday arkadaşım var, biri çekildi galiba. Bugün 3 aday arkadaşımız da yan yana geldi. Birinci husus enerjimizi çok fazla içe harcıyoruz. Belediye başkanının da örgütün de enerjisini tüketiyor. Burada bir pasta var, bu pastayı biz nasıl büyütebilirizi düşünmeliyiz. CHP’ye hiç oy vermemiş insanları nasıl kazandırırım demeli. İç kavganın anlamı yok.

Üç arkadaşımla da çalışırım

3 arkadaşım da yoldaşım, birlikte yol yürüdüğüm arkadaşlarım. Ömer Güney öyle. Ailecek görüşüyorum. Turan Erdoğan arkadaşım milli sporcudur. 3 yıl boyunca yan yana mücadele ettik biz bu arkadaşımla. Mehmet Çoban. Emekli askerdir. Albaylıktan emekli olmuştur. CHP’lidir, Atatürkçü bir ağabeyimizdir. Ben üçüyle de çalışırım. Gönlümden geçen elbette var. Ama üçüyle de çalışırım. İlçe yönetimiyle belediye arasındaki irtibatı doğru kurmak gerekir. CHP’li belediyelere yönelik saldırılara dikkat ederseniz, hepsi birden belediyelere yükleniyor. Belli kanallarda her gün neredeyse bizim belediyelerimiz ele alınıyor.

8-9 aylık başkanları itibarsızlaştıramazsınız

Biz sorunlarla mücadele ederken, medyadan ciddi atraksiyonlar var. İtibarsızlaştırılmak isteniyor belediye başkanları. Bir de üstüne partinin içerisindeki, kendisine belli rolleri biçmiş insanlar yapmaya kalktığı vakit, ben orada dur derim. Belediye başkanını itibarsızlaştırmaya çalışanın önünde dururum. İlçe başkanı da il başkanı da cevap verme noktasında olmalı. Bırakın cevap vermeyi, buraya su taşımaya kalkarsanız dur derim. 8-9 aylık başkanları itibarsızlaştıramazsınız. Enerjimizi içeriye harcamamız gerekiyor.

Bütün Menemenli bunu yapmadığımı biliyor

Eniştesini başkan yardımcısı yaptı dediler. Yapmadım. Eniştemin de benim de haberim yok. Menemenli bunu yapmadığımı biliyor. Atma bu çamuru. Bir de buna belediye başkanları cevap verecek. Burada devreye girmesi gereken siyasi kanat olarak ilçe başkanlarıdır.

Bu dönem o dönem değil

İlk kez iktidara bu kadar yakınız. Artık blok siyasetleri var. Hiç kimse yenilmez armada değil. Psikolojik üstünlük Millet İttifakı’nda. Bunu da yaptığımız işlerle hissettiriyoruz. Bir panik var. Bunu görmemek mümkün değil. Kendi iç çatışmamız içine girip, kim il başkanı kim meclis üyesi olacak yerine bakanımız kim olacak diye bakmalıyız. Kendi içimize gömülüyoruz. Bu dönem o dönem değil. İktidarın yolu gözüktü bize. O yol açıldı. Kamuoyu anketleri de bunu gösteriyor. Makas açılıyor. Enerjimizi içeriye harcamayalım, dışarı harcayalım.

Mevcut il başkanımız başarılı

İlçe başkalığında üç arkadaşım da benim yoldaşımdır. Hangisi seçilirse ben onunla çalışacağım, o da benimle çalışacak. Belediyeyi tartıştırmayın sadece. İl başkanlığında esas olan, iktidar yolunda genel başkanın takınacağı tavırdır. Mevcut il başkanımız var. Başarılı bir il başkanı. İmza süreci yaşanmıştı, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde, il başkanı o süreci soğukkanlı bir şekilde atlattı. İl başkanı Tunç Soyer başkanımız ve genel başkanımızla çalışacak. Birlikte çalışabilecek figürlerin olması gerekiyor. Senkronizasyonu doğru kurmak gerekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.