Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aksoy'dan çok çarpıcı açıklamalar

Başkan Aksoy'dan çok çarpıcı açıklamalar

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir yılını değerlendirdi. Aksoy, TV35 ekranlarında bir yılını değerlendirdi. Geçen süreçte birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Birçok kişinin hortumunu kestik. Bu yüzden üzerimize geliyorlar. Menemen Halkı’nın parasını asla kimseye yedirmem” dedi, Başkan Aksoy, belediyenin yaptığı icraatları tek tek anlattı.

  • Ege Postası
  • 02.06.2020 - 00:01

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir yılını değerlendirdi. Aksoy, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aksoy’un açıklamalarından satır başları şöyle

MENEMEN’E İHANET ETTİLER! USÜLSUZLUKLERLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

“Her şeyden önce 31 Mart seçimleri gerçekleşmeden 27 Mart’ta o dönemin yönetimi 287 kişiyi işe aldı. Bu tam anlamıyla bir operasyondur. Bu operasyon maalesef gerçekleştirdiler. Menemenli’lerin bunu unutmaması lazım. Hiçbir bir belediye başkanı aday gösterilmemesine rağmen bu kadar çok kişiyi işe alarak böyle bir operasyonu yapmamalı. Bu Menemen’e ihanettir. Toplu iş sözleşmesini neden yapıyorsu? O sözleşmede bir faraşçı arkadaşımın rakamı 9 bin TL’ye kadar geliyor. Bu hak mı adalet m? Bunu yok hükmünde saydık. Aksi halde Menemen Belediyesi batardık. O sözleşmeyi feshettik. Bu sözleşmenin belediyeyi işlemez hale getireceğini biliyorduk. Ocak-Şubat-Mart’ta Menemen Belediyesi’ne ait 177 adet gayrimenkul kiraya veriliyor. Tepe Restoran bunlardan biri. İhanetin geldiği nokta buralar. Perşembe pazarının inşaatına başlandı. Oraya verilen parayla iki Pazar yeri yapardık. Menemen’e atılan bu kazığı çıkartmak noktasında yine biz ilerliyoruz. Kış olmadan o pazarı bitireceğiz. Yapılan hainliktir. Ama bu projeyi bitirmek zorundayız. Yine seçimlerden son 3 ayda belediyeye kesilen fatura 67 milyon TL. İşçilik hariç! Bütçemizin yarısı. Suç duyurusunda bulunduk. Giderayak kendi şehrine ihanet etmekle bu işler olmuyor. Usulsüzlüklerle alakalı suç duyurusunda bulunmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde demirbaş listesi bile yoktu!”

BELEDİYENİN PARASINI KİMSEYE YEDİRMEM!

“Menemen Belediyesi’ne ait parayı bir takım gazetecilere vermem. Onlar benim hakkımda yazarlar. Belediye parasını kimseye yedirmem. İki firma var. Bir tane firmaya 3 yıl içinde ödenen para  1 milyon 700 bin TL. Ne yaptılar bu kada? Şimdi yine bu gazete icraatlarına başladı. Sen iş yaptı?  402 bin 970 TL’lik başka bir fatura. Menemen’de yayın yapıyor…Bu dönemde bunların musluklarını kapattık. Akan paraları kestik. Menemenliler oynanan oyunu görmeli. Menemen halkının sağduyusuna inanırım. Bu kişilere bu paraları vermeyeceğim”

180 KONUDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK! DİĞER BELEDİYELERİN RAKAMLARINDAN DAHA DÜŞÜK VERDİK!

“180 suç duyurusunda bulunduk. Bir araç kiralama mevzusu ile alakalı sözde bir yayın kuruluşu beni töhmet altında bırakmak için yayın yapıyor. 22 adet temizlik aracı kiraladık. Elektrikli hamaratlar kiraladık. Menemen’imiz temizlensin diye bunu yaptık. Bu araçları 45 aylığına kiraladık. Mazot parası belediyeye ait değil. Sigorta, kasko, yedek parça, bakım-oranım belediyeye ait değil. İşletme maliyetimiz yok. İhaleye bu şekilde çıkıldı. Biz gelmeden önceki kamyonlarını hatırlıyor musunu? Menemen’e yakışmıyordu! Fatura nereye gelmiş, kimden kesilmiş belli değildi. O çöp kamyonları 2 gün çalışıyorsa 22 gün yatıyordu. Çöp kamyonunu çalışmak için yüklü miktarda para harcamak zorunda kalıyorduk. Kiralamayı Menemen için yaptık. Birileri bunun üzerinden siyaset yapıyor. Diğer belediyelerle kıyaslasınlar. Daha düşük rakama biz bu hizmeti verdiğimizi görecekler”

BU PARALAR NEREDE'

“Sayıştay raporunun üzerinden suç duyurularında bulunduk. Belediyenin mülkiyetinde olan taşınmazların olması gerekenden daha düşüğe verilmesi konusu var. Spor kulübü derneğine taşınmazlar kiraya veriliyor. 16 bin TL’y? O spor derneği üçüncü şahısa 108 bin TL’ye kiralıyor. Aradaki fark nered? Süper market. 12 bin 360 TL bedelle kiraya veriliyor. Yine aynı Spor Kulübü Derneği’ne. 106 bin TL’ye. Nerde bu par? Seyrek Mahallesi’nde bir yıllık bedelle Spor Kulübüne kiralanıyor! 13 bin 200 TL’den yıllık. Üçüncü şahsına 300 bin TL’den kiralanıyor. Bu para nered?  Her şey açık. Ne yapılmak istendiği belli! Geçmişte Menemen Belediyesi’nin nasıl yönetildiği bu raporlarda. Halkın parasını çaldırmama noktasından hareket ediyorum. Benimle ilgili yalan yanlış dedikodunun sebebi bu. Birilerinin kuyruğa bastık, basacağız. Menemen halkı bu yüzden oy verdi bize. Halkın parasını kimseye yedirmem! Eniştem İrfan Aras için danışman oldu dediler. Bundan bizim haberimiz yok. Pes doğrusu! Eşim! Devlet memurudur. Şuanda Büyükşehir’de çalışıyor. Menemen Belediyesi’nde çalışmıyor.  Askerlik yapmadığıma kadar gittiler. Ben evliydim, oğlum doğmuştu. Ben o zaman askerdim. Çamur at izi kaslınla siyaset yapmak olur m? Hortumlarını kestim. Hakaret etmenin adı çirkef siyasetidir. Bırakın biz Menemen’e hizmet edelim”

1 YILDA YAPILANLARI TEK TEK ANLATTI

“Her şeyden önce park ve bahçeler müdürlüğümüz güzel bir çalışma içerisindeyiz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Şehitler Parkı, Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Cumhuriyet Parkını açtık. Uğur Mumcu Anıtı’nı bu dönemde açtık. Farklı anıtları ilçemize kazandırdık. Kent 2’ye Atatürk heykeli diktik. O heykeli belediyenin depolarında bulduk. Hem de öyle bulduk, bu ülkenin kurucusuna yapılmış bir haksızlıktır. Kolu, ayağı kırık…Biz o heykeli düzenledik. Haşmetli duruşu ile Atatürk heyeti orada duruyor. Engelsiz Yaşam Merkezi açtık. İlk defa bir belediye mavi bayrak aldı.  Bin 920 kişiye hizmet veriyor. Engelsiz Kafe’de istihdam alanı açtık. Engelli vatandaşlarımız burada sosyalleşebilsin istedik. Doğa Köyümüzde Anaokulu açtık.  Çocuklarımızın yüzü gülsün istedik. O Anaokulu’ndan dolayı bize eleştirinler oldu. Kadın Dayanışma Merkezi ve Çocuk Oyun Merkezi açtık.   Sevgi Yolu, Şiir Sokak ve açık halk kütüphanesi…Menemen güzelleşsin diye buraları düzenledik. Elden geçirdik. Emir Alem Çilek Festivali yaptık. Menemen’in bir markası olduğunu duyurmak için bunu yaptık. Yörük Şenliği düzenledik. İncir Festivali yaptık. İzmir’den binlerce kişi geldi. Üretici Köy Pazarı açtık. Birçok kültürel etkinlik yaptık. Kubilay için mevlit okuttuk. Karakılçık Buğdayı ektik. Kendi ekmeğimizi kendimiz üretelim istedik. Bağ kurduk. Üzümleri aldık çocuklarımıza ücretsiz dağıttık. Birilerinin hortumunu kesince böylesine güzel işleri yapabiliyorsunuz. Her bir ton zeytinyağına karşılık doğal gübre desteği sağladık. Amacımız köylünün ayakta kalabilmesini sağlamaktı. Pamuk üreticisine destek vereceğiz. Bakırçay Üniversitesi ile anlaştık. Üniversitemiz Eylül’de faaliyetlerine başlıyor. Bu bir devrimdir! Menemen’in öğrenci kenti olması noktasında üniversite ile anlaştık. Tarım Lisesi yapalım dedik. Ege Bölgesi’nin en büyük kreşini yapıyoruz. Seyrek’te bir kız yurdu yapıyoruz. Bugüne kadar yapılmadığı hata. Kız Yurdu yapıyoruz dişe şikayet edildim. Maddi açıdan sıkıntılar var. Ama projelerimizi yapıyoruz. 8 Haziran’da saat 19.00’da Kasımpaşa üst geçidini açıyoruz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.