Dolar 32,6014
%0.27
Euro 34,7943
%0.38
Altın 2.409,410
%-0.96
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aksoy'dan AK Partili Demircioğlu'na: Folkart'ta oturup Menemen'i karıştıramazsın

Başkan Aksoy'dan AK Partili Demircioğlu'na: Folkart'ta oturup Menemen'i karıştıramazsın

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’na sert açıklamalarda bulundu. Aksoy, Demircioğlu’na “Bayraklı Folkart’ta oturup Menemen’i karıştıramazsın’ dedi. Başkan Aksoy'dan AK Partili Demircioğlu'na sert sözler

  • Ege Postası
  • 05.02.2020 - 16:03

EGEPOSTASI - Menemen Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda Başkan AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’nun iddialarına sert yanıt verdi. Serdar Başkan, AK Partili Demircioğlu için “Buca’dan aldılar seni biraz dolaştırdılar, koyacak yer bulamadılar, Getirdiler seni Menemen’e koydular. Menemen’in İncirlipınar Mahallesi’nden Menemen’in merkezine gelmeyi bilmezsin, şimdi kalkmışsın burada laf ediyorsun” diye konuştu. Başkan Aksoy ayrıca “Bayraklı Folkart’ta oturup Menemen’i karıştıramazsın” dedi.

‘FOLKART’TA OTURUP MENEMEN’İ KARIŞTIRAZSIN’

Başkan Aksoy, AK Paritili Demircioğlu’a şunları söyledi:  “5 yıldızlı otellerde, Bayraklı Folkart’ta oturup çayını, kahveni içip sonra gelip Menemen’i karıştıramazsın. İkna odalarından bahsettin. Bu ezber söylem kesinlikle doğru değildir. Seçimlerden önce, biz göreve gelmeden önce, Tahir Şahin görevdeyken ikna odalarından bahsetseydin keşke. Biz, senin gibi seçimlerden önce burada çalışanların üzerinde, Tahir Şahin üzerinden baskı kurmadık. Biz 9500 lira maaş veremeyiz dedik. 9500 lira maaş verebiliyorsan sana gönderelim sen ver. İkna odaları bizde yok, o size ait bir şeydir. Seçimlerden önce yaptığınız ikna odalarını biz çok iyi biliyoruz. İnsanları işiyle tehdit ederek, seçimlere götürdünüz. Seçimlerden 5 gün önce de 280 kusur kişiyi işe aldınız. Senin mantığınla söyleyeyim, operasyon yaptınız. Biz de evelallah o operasyonu ortaya çıkardık. 9500 lira maaşı verebileceksen ben sana göndereyim. Ekonomik krizin var olduğunu bugün Türkiye’de bilmeyen mi var. Bak sizin belediye başkanlarınıza Manisa Büyükşehir Belediyesi 1000’in üzerinde adam çıkarttı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 400’ün üzerinde adam çıkardı. Aliağa Belediyesi 187 kişi çıkardı ve halen de çıkarmaya devam ediyor. Bozdoğan Belediyesi 153 kişi çıkardı. Üsküdar Belediyesi 150 kişiyi çıkardı, biri de intihar etti. Giresun Belediyesi 43 kişi çıkardı, Tokat Erbaa Belediyesi 62 kişi çıkarttı. Bu uzuyor gidiyor. Yani bir şeyleri söylerken biraz ayakların yere bassın. Madem konuşuyorsun. Bayraklı Folkart’ta oturup, orada iş yapıp da, Bornova’da iş yapıp da sen Menemen’i bilemezsiniz. Sen buradaki caddenin ismini bilmezsin”

‘ZEYBEKLER NEREDEN ÇIKTI’

“Osmanlı zulmü diye bir şeyden bahsettin bir kere bu zeybekler nereden çıktı” diyen Başkan Aksoy “Osmanlı’nın, İzmir’in Torosların tarihini bilmiyorsun sen bir kere. Zeybekler nereden çıktı, aç bir tarih kitaplarına bak bakalım. Ben şanlı Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyorum. Biz kimiz biliyor musu? Gemilere binip İngilterelere kaçan padişahlardan değiliz, savaşanlardanız, Kuvay-i Milliyecileriz biz. Denizaltılara binip de İngilizlerin eteklerinin altına saklananlardan değiliz, onlara biat edenlerden de değiliz. Biz mücadele edenlerdeniz. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Size göre insanlara zulmedenler ve bu ülkeyi bırakıp kaçanlar şanlı olabilir, ama bize göre şanlı değildir. Bana göre şanlı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’dir. Senin beğenmediğin laik Cumhuriyettir, senin beğenmediğin sosyal devlettir. Atatürk lafını kullanmana da sevindim. Çünkü siz genel olarak Atatürk lafını pek kullanmayı sevmezsiniz” diye konuştu.

‘SEN ÖNCE ENSAR VAKFINA BAK’

“Kaçakçılıktan, hırsızlıktan dem vurdun” diyen Başkan Aksoy “Sen önce Ensar Vakfı’na bak. Televizyonlarda boy boy çıkıyor. Çoluğu çocuğu taciz edenlere para aktaranlardan da değiliz. Bizi onlarla karıştırma. Buralı olan Ak Partili Belediye Meclis üyesi arkadaşlarına sor ben sürekli halkın arasındayım. Sen buralı olmadığın için bilmezsin. Onlara sor. Buradaki bir caddenin ismini bilmezsin, Menemen hakkında konuşuyorsun” dedi.  

‘BUCA’DAN ALDILAR SENİ…’

“Sen mikrofona geçip benim benim ticari ilişkilerime kadar laf söylüyorsun canlı yayında o zaman benim söylediklerimi de dinleyeceksin” diyen Başkan Aksoy “Bu konu ile ilgili suç duyurusunda da bulunacağım zaten. Sen bir suçlamada bulundun ben de cevap veriyorum izin verirsen. Kameralar karşısında tiyatro oynama. Burası Menemen. Burası tiyatro salonu değil. Buca’dan aldılar seni biraz dolaştırdılar, koyacak yer bulamadılar, Getirdiler seni Menemen’e koydular. Menemen’in İncirlipınar Mahallesi’nden Menemen’in merkezine gelmeyi bilmezsin, şimdi kalkmışsın burada laf ediyorsun”

‘SİZ ÖNCE T.C. TABELALARINI GERİ KOYUN’

Başkan Aksoy, Demircioğlu’nun bayrak eleştirilerine de sert bir şekilde yanıt verdi. Aksoy “Şimdi bayrak mevzusuna gelelim: Siz önce kendi belediyelerinizdeki TC tabelalarını yerine geri koyun. Sürekli olarak buralara atıflarda bulunuyorsunuz. Anladığım kadarıyla sen 31 Mart’ı henüz hazmedememişsin. Bak aradan 10 ay geçti, hazmet artık. 31 Mart seçimleri bitti, halen daha bir hazımsızlık yaşadığını herkes görüyor. Ak Partili yöneticileri yanına almışsın zor bela. Çünkü biliyorum Ak Parti içinde kimsenin sana eyvallahı da yok. Ben iyi bilirim. Herkesin ağzından çıkanı kulağının duyması gerekiyor” dedi.

'YÖRÜK ALİ EFEYİZ DİYORUM'

Bazı yayın kuruluşların açıktan para verdiği iddialarına da yanıt veren Başkan Aksoy “Çıktığım her kanaldan da başım dik olarak ayrılırım. 31 Mart seçimleri öncesinde de bir sürü şey söylendi sizin bahsetmiş olduğunuz kanallarda. Evelallah hiçbiri bizi engelleyemedi. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yapmış olduğum konuşmaların arkasındayım. Bahsi geçen konuşmamda ben Başbağlar katliamı diyorum. Biliyor musun Başbağlar katliamının ne olduğun? Başbağlar katliamında ölen insanlarız biz diyorum. Yörük Ali Efeyiz diyorum, Mustafa Kemal Atatürk’üz diyorum. Mustafa Pehlivanoğlu’na da sahip çıkıyorum, Fırat Çakıroğlu’na da sahip çıkıyorum. Deniz Gezmiş’e de sahip çıkıyorum. Seni rahatsız eden n? Sen bunlardan rahatsız oluyorsan doğru bir yoldayız demektir. Sıkıntı yok” dedi.

‘HEPSİ BİZİM MİSAFİRİMİZDİR’

“31 Mart seçimlerini bir hazmet, Menemen’i germe” diyen Başkan Aksoy “Dışarıdan olduğun için Menemen’in usulünü, erkanını bilmiyorsun. Grup sözcüsü olarak ağzını her açtığın vakit burasının Menemen olduğunu unutma. Sosyal medya ile alakalı doğrudur burada arkada oturduk, hep beraber konuştuk. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nden Bahadır Bey’e ben bir mevzu söylemiştim. İlçe Başkanı’nın paylaşımlarının hoş olmadığı söylemiştim. Bunun Menemen’de sıkıntıya sebep olduğunu söylemiştim. Ali Rıza Bey’e ben gerekli uyarıları da yaptım. Ama kendisi blue çağındaki çocuklar gibi yazmaya devam etti. “Zillet İttifakı Menemen’i pilot ilçe seçmiş. Bütün şer hamlelerini Menemen’de deniyorlar.” Bunu ne zaman paylaşıyorlar biliyor musunu? Misafirimiz gelmeden bir gün önce. Misafirimiz ki? Meral Akşener Hanımefendi. Yarın öbür gün Devlet Bey gelecek. Yarın öbür gün Cumhurbaşkanımız gelecek. CHP Genel Başkanı gelecek. Hepsi bizim misafirimizdir. Hepsini kucaklamak, karşılamak ve düzgün bir şekilde ağırlamak zorundayız. Edep diyorum edep. Peki gelen Genel Başkana birisi kalksa bir şey yapsa, birisi kalksa bir şey söylese hangimiz altından kalkabiliriz. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün mü' Bu yazılanlardan biri kendine görev biçse, ne yaparı? 10 yaşındaki çocuklar gibi kendini ispat etmeye çalışıyor, ayıptır. Yarın Devlet Bey’de gelse ben karşılar elini sıkar ve en iyi şekilde ağırlarım. Siyasi görgü bunu gerektirir çünkü” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.