Dolar 32,4890
%0.01
Euro 34,8400
%-0.38
Altın 2.451,500
%0.63
Bist-100 9.871,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Akpınar ‘hayatını’ yazdı!

Başkan Akpınar ‘hayatını’ yazdı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın; çocukluk ve gençlik yıllarını, siyasi hayatını ve belediye başkanlığı dönemini bizzat kaleme aldığı Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk isimli kitabı yayımlandı. Kocaoğlu'ndan onur yazısı

  • Ege Postası
  • 21.04.2017 - 10:19

Doğan Kitap tarafından basılan ve ‘otobiyografi’ niteliği taşıyan kitap kısa sürede büyük ilgi gördü. Akpınar, ilk imza etkinliğini yarın (22 Nisan) Kültürpark Fuar Alanı’nda başlayacak olan TÜYAP Kitap Fuarı’nda gerçekleştirecek.

TÜM KİTAP SATIŞ NOKTALARINDA

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 3 yıllık belediye başkanlığı sürecini bir de kitapla taçlandırdı. Bir süredir çalışmaları devam eden ve Başkan Akpınar tarafından bizzat kaleme alınan Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk isimli otobiyografi kitabı, Doğan Kitap’tan yayımlanarak tüm satış noktalarındaki raflarda yerini aldı. Kitapta, Akpınar’ın çocukluk ve gençlik hatıralarına, siyasi yaşamına ve belediye başkanlığı sürecinde hayata geçirdiği hizmetlerin arka planına yer verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de ‘onur yazıları’ ile kitaba katkı sundu.


İLK İMZA ETKİNLİĞİ TÜYAP KİTAP FUARI’NDA!

Akpınar’ın başından geçen anılar, karikatürize edilen görsellerle desteklendi. Türkiye siyasetine damga vuran isimlerle ilgili anekdotlara, diyaloglara ve özel anılara da kitapta yer verildi. Başkan Akpınar, Türkiye genelinde, tüm kitap satış noktalarında yer alan ve kısa sürede büyük ilgi gören Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk kitabı için ilk imza etkinliğini yarın (22 Nisan) Kültürpark Fuar Alanı’nda başlayacak olan TÜYAP Kitap Fuarı’nda gerçekleştirecek. Saat 13.30’da söyleşi ve 14.30’da da imza etkinliği yapılacak.

“GELECEĞE BİR BELGE BIRAKMAK İSTEDİM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bu kitapta, bir belediye başkanının siyaset ile yoğrulan çocukluğunu, gençliğini okuyacaksınız. Bir kente hissedilen hizmet aşkını göreceksiniz. Söz uçar, yazı kalır anlayışı ile geleceğe bir not düşmek adına kitabımı kaleme aldım. Çocuklarım ‘Bu ülke için ne yaptın’ diye sorarsa, tüm yaşananları, onlara, göğsümü gere gere anlatabilmek için yazdım. Yaşadıklarımda yer alan ve yoldaşlıklarıyla bu yürüyüşüme anlam katan herkesi sevgiyle selamlıyorum. Herkesi, yarın başlayacak olan TÜYAP Kitap Fuarı’nda birlikte olmaya davet ediyorum” dedi. 

KOCAOĞLU'NDAN ONUR YAZISI

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar kaleme aldığı kitabı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na hediye etti. Başkan Kocaoğlu kitaptaki onur yazısı bölümünde Akpınar’dan övgüyle bahsetti.

Kocaoğlu’nun ‘Aşk ile çalışan bir başkan’ başlıklı onur yazısı:

Hoşgörü, özgürlük, aydınlık ve çağdaşlık gibi kavramların en çok yakıştığı kent İzmir… Ve elbette Karşıyaka…

Türkiye’nin imrendiği, gıptayla baktığı; yaşanacak en güzel, en huzurlu yerlerden biri olan gözbebeği ilçemiz…

Huzurlu, mutlu, hoşgörülü insanların diyarı…

Bu özel ve güzel ilçenin daha yaşanabilir olması için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Türkiye’nin en uzun kent içi toplu ulaşım sistemi olan İZBAN, filomuza kattığımız 15 yeni katamaran yolcu gemisi, yapımı tamamlanmak üzere olan Karşıyaka tramvayı ve sahil düzenlemeleri, bu yatırımlar arasında ilk akla gelenlerden…

Kent yönetimlerinin artık sadece klasik hizmetlerle sınırlı olmadığını, kentleri kalkındırmanın ve yaşam kalitesini arttırmanın da yerel yönetimlerin asli görevi sayılması gerektiğini çok iyi biliyoruz.

Pek çok alanda örnek projelere imza atan Karşıyaka’nın başarısında, hiç kuşkusuz dinamik Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’ın katılımcı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışının payı çok büyük.

Baba ocağından itibaren siyasetin içinde yetişen, Cumhuriyet Halk Partisi içinde üstlendiği görevleri başarıyla yerine getiren bu genç yönetici, Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini de ‘aşk ile’ yapıyor.

O nedenle, kaleme aldığı ve bir solukta okuyacağınıza inandığım Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk’ın özellikle siyasete atılmaya hazırlanan genç arkadaşlarım için bir başucu kitabı olacağını düşünüyorum.

Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’a, daha uzun yıllar yol alacağı siyaset yaşamında başarılar diliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.