Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan adayı Oğuz’dan başkanlara ve yönetime tepki

Başkan adayı Oğuz’dan başkanlara ve yönetime tepki

8 Şubat’ta gerçekleşecek CHP İzmir İl Kongresi için 30 ilçe başkanının ardından, 20 il yöneticisinin de Deniz Yücel’de destek açıklamasında bulunmasına aday olan İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’dan tepki geldi. Oğuz ‘İmza kongre günü toplanır’ dedi. Başkan adayı Oğuz’dan başkanlara ve yönetime tepki

  • Ege Postası
  • 05.02.2020 - 18:07

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Binası’nda 30 ilçe başkanının Deniz Yücel’e destek açıklaması sonrası yaşanan süreçte, İl Yönetimi’nden 20 ismin de imza vermesi sonrası kongrede adaylığını açıklayan Ekonomi Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’dan tepki geldi.

‘İMZA KONGRE GÜNÜ TOPLANIR’

'Ben bu tür şeyleri ifşa edilmesinin çok doğru bulmuyorum' diyen CHP’li Oğuz; “Böyle şeylere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Yönetim içinde mutlaka beni destekleyen arkadaşlarım var. Bunların ben ne sayısını söylerim ne de ismini söylerim. Bu imza süreci çok da doğru bir süreç değil. Tüzüğümüze göre imza sadece adayın, adaylığının kesinleşmesi için toplanır. Yani imza kongre günü toplanır. O da hazirun listesinin yüzde onudur. Bu aday olabilme yeterliliği içindir. Her önüne gelen aday olmasın diye böyle bir önlem vardır. Eğer demokratik anlamda yapılacak yarışın önünü kesmek için bir gayret içerisinde bulunuyorlarsa bunu doğru bulmuyorum. Ama bu imzalar çok bir anlam ifade etmez. Partimizde siyaset yapmak için yola çıkmış delegelerimiz vardır. İmza vermek desteklemek anlamına gelmiyor. Bazı arkadaşlarımız demokrasiye inandıkları için, en az iki adaylı yarış için imza verirler. Kongre günü gönüllerindeki adaya oy verirler” diye konuştu.

İMZALARIN HEPSİ TOPLANTIDA ALINMAMIŞ!

Öte yandan İl yönetiminden Deniz Yücel için toplanan yirmi imzanın hepsinin İl Yönetim Kurulu Toplantısında alınmadığı ortaya çıktı. İlçe Başkanları’nın destek açıklamasının ardından, il binasında hazır bulunan yönetim kurulu üyelerinin 'biz de bir imza bir liste yapalım' diyerek toplantı saatine kadar gelen yönetim kurulu üyelerinden imza aldığı öğrenildi. Cüneyt Oğuz’un toplantıya geç katılması nedeniyle 20 kişilik Yücel’e destek veren imzacı yönetim kurulu üyelerinden haberi olmadığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.