Dolar 32,5917
%0.36
Euro 34,8356
%0.3
Altın 2.494,870
%0.42
Bist-100 9.628,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan adayı Çetin’den seçim mesajı: Bölünme yok

Başkan adayı Çetin’den seçim mesajı: Bölünme yok

İzmir Valiliği’nin 2 Ekim 2020 tarihinde duyurduğu kararla meslek kuruluşları ve üst kuruluşların etkinlik ve genel kurulları ertelenmesi kararı yürütmesinin durdurulması kararının ardından İzmir Barosu seçimlerinin gerçekleşmesinin önündeki engel kalktı. Hafta sonu gerçekleştirilecek olan seçimlerde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun başkan adayı olan Av. Mustafa Çetin, bu yıl yapılan ön seçim ile gruptan tek bir kişinin başkanlığa aday olacağını söyledi. Çetin, “Cumhuriyetçi Avukatlar olarak bir araya gelerek bir ön seçim yaptık. Sağolsun meslektaşlarımız ön seçimde başkanlık adayı olarak bize teveccüh gösterdiler. Bölünme yok” ifadelerini kulland

  • Ege Postası
  • 15.10.2020 - 17:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı doğrultusunda  2 Ekim 2020 tarihli kararıyla sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler ile bu kurum ve kuruluşların genel kurullarının 1 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesi kararı vermişti.

Ertelenme kararının ardından 17-18 Ekim’de yapılması planlanan İzmir Barosu Genel Kurulu’nun ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olmuştu. Baro Genel Kurulu ile ilgili müjdeli haber ise Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan  Av. Mustafa Çetin’den gelmişti. Av. Çetin, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı’na ilişkin açtığı davanın olumlu sonuçlandığını ve “Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı olarak tüm meslektaşlarımız adına açmış olduğum davada Baroların Genel Kurullarının Ertelenmesine Yönelik karara karşı’Yürütmenin durdurulmasına’ karar verildi” demişti.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına İzmir Barosu Başkanlığına aday olan Av. Mustafa Çetin, hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurul ile ilgili Egepostası’na konuştu. Geçtiğimiz seçimlerde Cumhuriyetçi grup’tan iki aday çıktığı için seçimleri kaybeden Çetin, bu yıl grup adına tek bir adayın yarışacağını belirtti ve “Bölünme yok” dedi.

“SEÇİME TEK LİSTE İLE GİRİYORUZ”

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan iki aday çıktığı için başkanlık yarışını kaybeden Av. Çetin, bu yıl tek aday çıkardıklarını söyledi ve “Bu yıl Cumhuriyetçi Avutlar’dan ikinci bir aday çıkması gibi bir durum yok. Cumhuriyetçi Avukatlar olarak bir araya gelerek bir ön seçim yaptık. Sağolsun meslektaşlarımız ön seçimde başkanlık adayı olarak bize teveccüh gösterdiler. Seçime tek liste olarak giriyoruz. Başkanlık için sadece Özkan Başkan ve ben yarışacağız. Bölünme yok” diye konuştu.

Çetin’in açtığı dava sonucunda 1. İdare Mahkemesi, İl hıfzıssıhha Kurulu’nun Genel Kurulların ertelenmesi yönündeki kararına ilişkin yürütmenin durdurulması kararını vermişti. Çetin, olası bir mahkeme kararı değişikliği durumu olup olmadığı konusunda şunları söyledi; “Mahkeme yürütme durdurma kararı verdi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararını şu anda durdurdu. Zaten  seçimlerin ertelenme gerekçesi de İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıydı. Bu aşamadan sonra seçimlerin ertelenmesi ya da durdurulması gibi bir karar çıkacağını sanmıyorum.”

“BAROLARIN BÖLÜNMESİ YARGININ SİYASALLAŞMASIDIR”

İzmir son günlerde yeniden Çoklu Baro düzenlemesiyle birlikte kurulma yolu açılan ve Ali aşlık’ın başvurusunda bulunacağı ikinci baronun açılıp açılmayacağını konuşuyor. Konu ile ilgili konuşan Av. Çetin, baroların bölünmesinin yargının bölünmesi demek olduğunu ve her zaman tek baroyu savunduklarını belirterek, “İkinci barolara karşı olduğumuzu bu konu gündeme geldiği günden itibaren söylemiştik. Baroların bölünmesi, yargının bölünmesi, baroların ve yargının siyasallaşması anlamına geleceğini söyledik. O nedenle de Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak mücadelemizi 112 yıllık İzmir Barosu çatısı altında devam ettireceğimizi söyledik. Bizim ikinci baro kurma gibi bir düşüncemiz yok. İzmir Barosu çatısı altında devam edeceğiz. O nedenle bu seneki seçim sloganımız, baroların bölünmesine karşı olduğumuzu belirtmek adına ‘Tek baro birlikte yönetim’ olarak seçimimizi başlattık. Bölünme olmadan İzmir Barosu’nda tek baro olarak devam edilecektir. Başka grupların da bölünmeyle ilgili çalışma yapacaklarını düşünüyorum, yapsalar da sonuç alacaklarını sanmıyorum” dedi.

İzmir Barosu’nun her zaman hukuksuzluğun karşısında olduğunu ifade eden Av. Çetin, “İzmir Barosu bir hukuk grubudur. Hukuka karşı yapılan her türlü eylemin karşısında duracağız. Ama günlük siyasetin peşinde değil hukukun siyasetiyle uğraşacağız” diye konuştu.

Çetin, son olarak seçime günler kala meslektaşlarına şu mesajı verdi; “Hafta sonu seçimlerin yolunu açtık. Tek baro ve birlikte yönetim için Cumhuriyetçi Avukatlar diyorum.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.