Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8284
%-0.11
Altın 2.429,280
%-0.03
Bist-100 9.710,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Acar'dan flaş açıklamalar: İşçi çıkarmalar devam edecek mi'

Başkan Acar'dan flaş açıklamalar: İşçi çıkarmalar devam edecek mi'

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından işten çıkarmalarla gündemden düşmeyen Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar açıklama yaptı. Başkan Acar, “Aliağa kamuoyu bilmelidir ki belediye işçilerimizin iş akitlerinin sonlandırılması bitmiştir ve iş akdi sonlandırılan işçilerimizin yasal hakları ödenmektedir. Yollarımızı ayırmak zorunda kaldığımız tüm personelimize, Aliağa’ya fayda getiren tüm çalışmaları için teşekkür ediyorum“ dedi. Başkan Acar'dan flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 31.08.2019 - 11:24

EGEPOSTASI- Aliağa'da yerel seçimlerin hemen ardından başlayan işten çıkarmalar ve eylemler sürerken Belediye Başkanı Serkan Acar sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Acar, günlerdir yaşanan tartışmalı süreçte yaklaşık 250 işçinin görevine son verirken birçok memuru da başka illere geçici görevle gönderdi.

Tepkilerin odağındaki Başkan Serkan Acar, konuyla ilgili sessizliğini bozdu. Başkan Acar, artık işçi çıkarmaların sonlandırıldığını vurgularken, personel sayısının yüzde 28 oranında azaltıldığını açıkladı.

Başkan Acar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Beş ay önce sizlerin teveccühü ve bu teveccühün yansıması olan oylarınızla ikinci kez göreve geldik. ‘Hayaller Gerçeğe, Aliağa Geleceğe’ diyerek ikinci perdesini açtığımız bu yolda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar sebebiyle maalesef tedbirli ve tasarruflu adımlar atmamız gerekti. Belediye genel giderlerinin, personel giderleri dâhil olmak üzere, tüm kalemlerinde yüzde 50’ye yakın tasarruf edilmesi yönünde aldığımız tedbirlerle beraber personel sayısı da yüzde 28 oranında azaltıldı. Tabi bunların içerisinde en çok göze batan, en çok konuşulan ve üzerinden siyaset yapılan konu, işçilerimizin işten çıkartılması oldu.

Bu adımları atarken amacımız kimsenin ekmeği ile oynamak değil, Aliağalı hemşehrilerimin parasını daha verimli kullanarak belediyemizi daha dinamik bir hale getirmekti. Tüm tasarruflardan ve gelir artırıcı önlemlerden edinilecek maddi manevi kazanımlarla, vaat ettiğimiz projeleri yerine getirebilmek, sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için bu yola girdik.

Bu süreçte ister istemez birçok söylentide, yargısız infazda bulunan kesimler olmuştur. Aliağa kamuoyu bilmelidir ki belediye işçilerimizin iş akitlerinin sonlandırılması bitmiştir ve iş akdi sonlandırılan işçilerimizin yasal hakları ödenmektedir. Yollarımızı ayırmak zorunda kaldığımız tüm personelimize, Aliağa’ya fayda getiren tüm çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki beş yıl içerisinde amacımız borç sorunu olmayan, bütçesinin büyük bölümünü projelere ve hizmete ayıran, Türkiye’ye örnek bir belediye inşa etmektir. Fakat tüm belediyelerin ortak sorunu olan borç yükü, bizim de hedeflerimize ulaşmamızdaki en büyük engeli teşkil edecekti. Belediye gelirlerinde beklenmeyen azalmaların olması ve buna bağlı olarak da ödeyemeyeceğimiz maaşlar üzerinden mağduriyetin oluşmaması için, hem belediyemizin hem de personelimizin yeni bir yol çizebilmesi adına doğru olanın bu olduğuna inanıyoruz.

Bundan sonraki süreçte belediyemizi ve Aliağamızı ileriye taşımak, projelerimizi hayata geçirebilmek için bir kez daha 'Hayaller Gerçeğe, Aliağa Geleceğe' diyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.