Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan'a taciz suçlamasına Genel Merkez incelemesi

Başkan'a taciz suçlamasına Genel Merkez incelemesi

İzmir'in Dikili ilçesinde Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğunu ileri süren Deniz Canpolat’ın (33), 4 ay önce geri çektiği şikâyetini yinelemesi ve İçişleri Bakanlığı ile İzmir Valiliği'ne şikâyet dilekçesi vermesinin ardından gündeme gelen taciz iddiaları CHP Genel Merkezi’nce incelemeye alındı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuyla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı. Torun "Görüntüleri inceledim, komplo gibi görünüyor" dedi. Başkan'a taciz suçlamasına Genel Merkez incelemesi

  • Ege Postası
  • 19.12.2017 - 11:57

Dikili Belediyesi'nde taşeron kadroda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Deniz Canpolat 17 Temmuz'da Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun'un belediyenin Çandarlı Ek Hizmet Binası'ndaki odasında, kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Canpolat, 22 Temmuz'da şikayetini geri çekti. Canpolat’ın şikâyetini yinelemesinin ardından basın açıklaması yapan Tosun hakkında CHP Genel Merkezince inceleme başlatıldı.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Egepostası’na yaptığı açıklamada “Konuyu inceliyoruz ama ilk görüntüleri izlediğimde ve Başkanın basın bildirisini incelediğimde görülüyor ki bir komplo ile karşı karşıya. Kendisiyle de görüşüp olayı değerlendireceğiz. Burada yargısız infaz yapılması doğru değil. Sonuçta belediye başkanları üzerinden sürekli bir baskı var. Burada ben Sayın Başkan’ın bugüne kadarki davranışlarını, tutumlarını ve hizmetlerde gösterdiği performansı değerlendirdiğimde böyle bir şey olacağına kesinlikle inanmıyorum. Bunun komplo olduğu gerçeği görülüyor. Görüntülerde de taciz durumu yok izledim. Sonuçta diğer şahitlerin ifadelerine bakıldığında böyle bir durum yok. Kendisiyle de görüşüp durumu değerlendireceğiz. Eldeki belge ve görüntülere dayanarak bunun komplo olduğunu ifade ediyorum” diye konuştu.

“İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI”

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, hakkında gündeme getirilen taciz iddiaları sonrası yaptığı basın açıklamasında konunun kendisinden çıkar sağlamaya yönelik talepleri yerine getirmediği için ortaya atıldığını söyleyerek “Savcılık gerekli yanıtı verdi” ifadelerini kullanmıştı.

Tosun’un açıklamasının ardından CHP Dikili İlçe Başkanı Hakkı Şener, Başkan Tosun’u istifaya çağırarak “Ortada bir iddia var. Başkan yalanlıyor. Mağdur kızın ve personelin ses kaydı var. Orada Başkan 3-4 kez özür diliyor. Ben duydum. İddia gerçekse ki kayıt var. Demek ki böyle bir durum var. Bu noktadan sonra sayın başkanın kendisi ve partimiz adına doğru olanı yapmasını temenni ediyoruz. İstifası CHP’ye zarar vermemek adına doğrudur. Gereğini yapsın. Kendisine minnettar kalacağız. Ses kaydındaki kişileri yakından tanıdığım için biliyorum. Müdürlerin sesi de gerçek. O ses de başkanın sesi”  yorumu yapmıştı.

“KİŞİSEL YORUMUDUR”

İlçe Başkanı Şener’in istifa çağrısını kişisel bir yorum olarak değerlendiren Başkan Tosun istifa çağrısına yanıt vermeyeceğini belirterek “Hiçbir cevap vermeyeceğim. CHP kurumsal bir partidir. Bu konuda yanıt vermem etik olmaz. Bu konuda herhangi bir başvuruda bulunmam için ne gerekçe var k? Ben konuyu yalanlamıyorum. Yargı kararı var bu konuda. Dün yaptığım açıklamada da ayrıntılarıyla konuyu anlattım. Okuma yazması olan herkes algılamıştır diye düşünüyorum. Parti olarak o yorum yapmamıştır. CHP kurumsal bir partidir. Gereğini devamında hep birlikte görürüz” dedi.

İddialar konusunda kendisine yönelik bir saldırı olduğunu söyleyen Başkan Tosun “Benim alnım açık. Benim bir ailem var. Bu bir saldırıdır. Bunun için de olanlar da nettir. Adım adım herkes ve halk bunu görecektir. Bizim yola çıkış sebebimiz memurkenden beri bellidir. Halka hizmettir. Aynı hedefle devam edeceğiz. Görev süremin son dakikasına kadar bu noktada hizmet etmeye devam edeceğim. Olay nettir. Olayın tek görgü tanığı vardır. Savcılık soruşturmasını yapmıştır. Sonucu da vermiştir. İstenilen talepler reddedildiği için olan bellidir. İstenilenler de bellidir. Herkes şunu gördü, sonucu ne olursa olsun ‘Mustafa Tosun’dan hiç kimse yarar sağladı, kar sağladı, kişisel çıkar sağladı’ cümlelerini kuramayacak. Bunu söyleyebiliyorlar m? ‘İhalesinde fesat var. Yandaşlarına şunu yaptı’ diyemeyecekler. Asla söyleyemeyecekler. Ancak yargıda kapanmış bir olayı deşerek pirim yapmaya çalışırlar. Bunlar ucuz hesaplar diyorum” diye konuştu.

“MEDYADAN DUYDUM İNCELEYECEĞİZ”

İl Başkanı Asuman Ali Güven ise konuyu kendisinin de medya üzerinden duyduğunu, ardından Belediye Başkanı Tosun’un bilgi verdiğini söyledi.  Güven “Bu konuyu ben de önce medya üzerinden duydum sonra, belediye başkanı aradı beni konuyla ilgili yasal işlemlerin tamamlandığını ve konunun kapandığını söyledi. Ardından bir partili aradı, ‘başkan burada o tür şeyler oluyor’ deyip bilgi verdi. Medyada konuşulan şeyleri paylaştı. İlçe başkanıyla konuştuk. CHP Genel Merkezi ile görüşeceğiz konu hakkında değerlendirme yapılacak. İlde bu konuyla ilgili daha detaylı araştırma yapılacak.  Görüşmeler yapılacak Genel merkezle de görüşerek bir yol izleyeceğiz. Takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.