Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9648
%-0.29
Altın 2.325,760
%0.23
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım: YSK'nın kararı kesindir

Başbakan Yıldırım: YSK'nın kararı kesindir

Başbakan Yıldırım, CHP'nin referandum için Danıştay'a gitmesini eleştirdi. Millete gittik, kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetle düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir. Seçimler konusunda YSK’nın verdiği karar kesindir" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2017 - 14:56

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması özetle şöyle: "Ülkemizin hem içeride hem dışarıda birliğine beraberliğine kardeşliğine kast eden bütün terör örgütleriyle mücadelemiz devam ediyor. Birkaç gün önce başlatılan operasyonlarda bugüne kadar 30 civarında terörist etkisiz hale getirildi. Her an da bu operasyonlar devam ediyor. Uludere'de maalesef saha taramaları sırasında iki üsteğmenimiz şehit edildi.

KARAR ABD'NİN OLACAK

ABD ile DEAŞ’a karşı mücadelede tavrımız çok açık ve nettir. Nasıl işbirliği yapacağımız her seviyede kendilerine aktarılmıştır. Bu şartlar altında karar bizim değil karar ABD'nin olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız 16-17 mayıs gibi Başkan Trump ile görüşme yapacak ve ona hareket edilecektir. Şu esnada varsayımları esas alarak kanaat oluşturmak yanlış olur. Yanlış olmayan tek şey Türkiye’ye zarar verecek kim olursa içeride dışarıda arkasında kim olduğuna bakmadan gereğinin yapılacak olmasıdır."

YSK'NIN KARARI KESİNDİR

Millete gittik, kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetle düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir. Amma tabii ki herkes yasal hakkını kullanma hakkına sahiptir. Buna diyecek bir şeyimiz yoktur. Millet sözünü söylemiştir. Evet sonucu böylece tecelli etmiştir. Bu meselenin milletin iradesine rıza göstermemek demokrasiye gerektiği kadar inanmamak anlamına gelir. Çözümü başka yerlerde arama anlamına gelir. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin manası yoktur. Seçimler konusunda YSK’nın verdiği karar kesindir ve bunun üzerinde herhangi bir yargı yolu yoktur. Ama buna rağmen gidebilirler m? İstedikleri yere gidebilirler ama milletin kararının üzerine hiç kimse karar veremez. (Baykal’ın maçın daha ikinci yarısı var’ sözleri üzerine)  Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Onlar öyle bir yol benimsiyorsa biraz daha bu demokratik bir yol değildir. Milletin kararını içselleştirmemek anlamına gelir. Ana muhalefet partisinde kim son sözü söylüyor onu da anlamış değiliz. Bugünlerde herkes ayrı bir telden çalıyor. Tam bir kakafoni.

7 KİŞİLİK FETÖ HEYETİ

FETÖ ile iltisakları nedeniyle kamudan atılanların durumlarını incelemek üzere 7 kişilik bir heyet oluşturulacak. Bugüne kadar valiliklerimize yapılan başvurular bu itiraz komisyonu tarafından ele alınacak ve karara bağlanacak. Bugüne kadar da görevine atılanlardan iade edilenler oldu. Ne farkı olaca? Şöyle söyleyeyim bu komisyon kanunla kuruldu. İade kararı verirse zaten yanlışlık düzeltilmiş olacak. Reddetmesi halinde şikayet sahibine yargı yolu açılacak. Şu ana kadarki idari şikayetlerde OHAL nedeniyle yargı yolu kapalı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.