Dolar 32,5437
%-0.01
Euro 34,8875
%0.06
Altın 2.435,110
%0.21
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım: O gençlerin yeri orası mı'

Başbakan Yıldırım: O gençlerin yeri orası mı'

Şırnak'ta cami açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, gençlerin kandırılarak dağa çıkarılmasına tepki gösterdi, "O dağda kaybolan gençlerin yeri orası mı'" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 15:08

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'ta restore edilen Geylani Camii'nin açılışında konuştu. 

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Şırnak'ta 27 camiyi yıktılar 70 camiye hasar verdiler. Müslüman'ın mabedi yıkılır mı'

Artık PKK terör örgütünün bu millete zarar veremeyecek. Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ilimize, ülkemize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım. Önümüzde inşallah çok güzel günlerimiz olacak.,

Şırnak'a 15 yılda 10 milyar liralık yatırım yaptık. Tabii ki yapacağız. Çünkü Şırnak, burada Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, ülkenin geleceği için, milletimizin birliği, beraberliği için teröre rağmen ayakta duruyor, 'Ben buradayım' diyor.

Binali Yıldırım'ın katıldığı cami açılışında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Cizre-Şırnak yolu yapılıyor. Seneye açıyoruz. Ama daha önemlisi Şırnak'ı Siirt'e bağlayacak, Siirt'i de Van'a bağlayacak Besler Dereler Yolu'nu da yapıyoruz, bunu da bitireceğiz.

"AYRI GAYRİ OLMAK YOK"

Hepimiz Rabbimin kuluyuz. Bizi birbirimize bağlayan yüce dinimiz İslam. Peygamberimiz ve dinimiz bize yeter. Onun için ayrı gayri olmak yok. Kürtseniz Kürtlüğünüzle gurur duyacaksınız. Arapsanız Arabım diyeceksiniz. Türkseniz söyleyeceksiniz. Bunların hepsi tamam, ne olmayacak, ayrımcılık olmayacak. 

BİZİ DÜŞMAN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu vatandaşıyız. Bizi birbirimize bağlayan dinimiz ve mübarek Peygamberimizdir. Ne olursak olalım ülkemizin birliği ve kardeşliği olmazsa olmazımızdır. Terör örgütleri ve arkasındakiler sen şusun busun seni ikinci sınıf sayıyorlar diyerek bizi düşman etmeye çalışıyorlar. 

O GENÇLERİN YERİ ORASI MI'

O dağda kaybolan gençlerin yeri orası m? Bu çocuklara yapılan hak mıdı? Bu yavrularımızın gençlik heyecanını kullanarak onları dağa çıkarıp onları bi takım ütopyalarla gerçekleşmesi imkansız ideolojilerle hayatlarını karattılar. Bunlardan vazgeçiyoruz. Artık hedefimiz bir olarak aydınlık yarınlara kilitlenmek olacak. 

"ONLARIN SİZİ DÜŞÜNDÜĞÜ YOK"

Bugünümüz güzel yarınımız bundan daha güzel olacak. Siz bu alçak örgütün PKK'nın YPG'nin PYD'nin ne olduğunu 2015 Temmuz'da gördünüz. Yaptıkları o vahşette gördünüz. PKK terör örgütünün Kürtlerin hakkı diye bir meselesi yok. Böyle bir sorunu yok. Sorun Kürt vatandaşlarımızın böyle bir terör örgütü gibi bir sorunu var. Onların sizi düşündüğü yok.Hedefimiz, bu alçak örgütü hayatımızdan çıkarmak ülkemizden de kovup atmaktır." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.