Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım İzmir'de hal esnafını ziyaret etti

Başbakan Yıldırım İzmir'de hal esnafını ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Meyve ve Sebze Hali'nde esnafla bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "100 yıl sömürdüler, şimdi yeni bir sömürü planını hayata geçirmek istiyorlar. Güney hudutlarımızda bir terör devleti kurarak Türkiye'nin gücünü baskı altına almaya çalışıyorlar. Bölücü terör örgütü PKK, PYD, YPG'yi de taşeron olarak kullanıyorlar" dedi. Yıldırım, "Gıda güvenliğiyle ilgili, gıdanın enflasyona etkisiyle ilgili özel bir çalışma başlattık" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 20.06.2018 - 11:44

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de Meyve ve Sebze Hali esnafını ziyaret etti.

Yıldırım, kentteki temasları kapsamında İzmir Meyve ve Sebze Hali'ni gitti. Burada esnafla görüşen ve kahvaltı yapan Başbakan Yıldırım, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Başbakan Yıldırım'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve milletvekilleri eşlik etti. 

Yıldırım, Buca ilçesindeki sebze, meyve ve balık halini ziyaretinde, ilk kez bir başbakanın hal ziyaretinde bulunduğunu duyduğunu, bunun da kendisi için bir onur, gurur olduğunu söyledi.

Hal esnafının, ülkenin kalkınması için gece gündüz çalıştığını, milletin ihtiyacı olan sebzeyi, meyveyi, bakliyatı, tüketicilere hazır hale getirdiğini dile getiren Yıldırım, "Gıda güvenliğiyle ilgili, gıdanın enflasyona etkisiyle ilgili özel bir çalışma başlattık." diye konuştu. 

Sorunlara göz kapatarak çözüm üretilemeyeceğini dile getiren Yıldırım, "Üzerine üzerine gideceğiz. AK Parti iktidarlarının en önemli özelliği bu, sorunları torunlara havale etmiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 15 seneden beri bunu yapıyoruz. Terörle mücadelede, ekonomik kalkınmada, darbelere, vesayetlere karşı koyarken de aynısını yaptık. Cesaretle, kararlılıkla sorunların üstüne üstüne gittik. Sorunları kilim altına süpürmedik." ifadelerini kullandı.  

Başbakan Yıldırım, esnafın yaşadığı sorunları ilk ağızdan duymak, doğru çözümler üretmek adına bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.  

Pazar günü yapılacak seçimle birlikte yeni sistemin devreye gireceğini aktaran Yıldırım, "Yeni sistemde karışan, görüşen fazla olmayacak. Her taraf, herkes bir tarafa çekmeyecek. İrade tek olacak. O irade de millet iradesidir. Sandıkta sizin verdiğiniz yetkidir. Bu yetkiyle seçilecek cumhurbaşkanı hükümetini kuracak, teker teker memleketin sorunlarını çözecek. Türkiye büyüyor, gelişiyor daha da iyi olacak. İhtiyacımız olan istikrardır, güvendir, güçlü yönetimdir, güçlü Meclistir." şeklinde konuştu.

Terörle mücadele

Türkiye'nin güneyinde emperyal güçlerin bir planının olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: 

"100 yıl önce bu toprakları, Osmanlı'yı parçalarken kafalarına göre dağıttılar. Onunla yetinmediler. 100 yıl sömürdüler, şimdi yeni bir sömürü planını hayata geçirmek istiyorlar. Güney hudutlarımızda bir terör devleti kurarak Türkiye'nin gücünü baskı altına almaya çalışıyorlar. Bölücü terör örgütü PKK, PYD, YPG'yi de taşeron olarak kullanıyorlar. Terör örgütlerine her türlü silahı dağıtan kim, ABD. İşte DEAŞ bitti. Toplayın bu silahları diyoruz, yok toplamıyorlar. O silahlar Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriyor, Türkiye'deki vatandaşlarımızın üzerine kurşun olarak dönüyor. Türkiye olarak bir şeye karar verdik. Birliğimizi, kardeşliğimizi, beraberliğimizi bozacak bu terör örgütünün kökünü bu topraklardan kazıyacağız. Kürtlerin de Türklerin de başına bela olmasından bu alçak örgütü çıkaracağız." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.