Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım'dan flaş MHP açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan flaş MHP açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Malta’da soruları yanıtladı.

  • Ege Postası
  • 17.02.2017 - 15:43

Yıldırım, MHP ile ortak miting yapılması sorusuna, "Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti olarak biz bu değişikliği parlamentoya uzlaşarak getirdik. Dolayısıyla bir amaç birliğimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi de bu değişikliğin lehinde kampanya yapıyor, biz de aynısını yapıyoruz. Söylemlerimizin benzer olması gayet doğal, gerekirse bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz" şeklinde cevap verdi.

Başbakan Yıldırım, "Malta'nın dönem başkanlığı içerisinde de AB-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi, yeni fasılların açılması ve güncellenmesine karar verilen AB ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği Anlaşması'nın çalışmalarına başlanmasını ümit ediyoruz" dedi.

"ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN BEDELİNİ TÜRK TARAFI ÖDÜYOR"

Malta Başbakanı Joseph Muscat ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldırım, Kıbrıs müzakerelerinde Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in kapıyı çekip gittiği şeklinde haberlerin bizzat kendisi tarafından yalanlandığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım,  "Her zaman Türkiye, KKTC tarafı, çözümde bir adım önde. Hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak bir davranış içinde olmuyorlar. Çözümün mutlaka sağlanması lazım. Çözümsüzlüğün bedelini Türk tarafı ödüyor. Rum tarafı maalesef 2004’de tüm uyarılarımıza rağmen AB’ye tam üye yapıldı. O gün kolay olan çözüm gerçekleşmedi. Bugün daha zor olanı başarmakla karşı karşıyayız. Çözüm adada güvenliği sağlayacak. İki tarafın adil yönetişim hakkını da beraberinde getirecektir" dedi.

"GEREKİRSE MHP İLE ORTAK ETKİNLİKLER YAPABİLİRİZ"

Yıldırım, MHP ile ortak miting yapılması sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Bizim bir halk oylaması var. 16 Nisan'da yapılacak. Yapılacak değişiklik parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçişini öngörüyor. Bunu vatandaşa soracağız. Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti olarak biz bu değişikliği parlamentoya uzlaşarak getirdik. Dolayısıyla bir amaç birliğimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi de bu değişikliğin lehinde kampanya yapıyor, biz de aynısını yapıyoruz. Söylemlerimizin benzer olması gayet doğal, gerekirse bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.