Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan'dan çok önemli 'Başika' açıklaması

Başbakan'dan çok önemli 'Başika' açıklaması

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Türk askerinin Başika'dan çekilmesi konusunda Türkiye ile anlaştıklarını duyurdu. Bağdat'ta konuşan Başbakan Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 07.01.2017 - 16:23

Reuters'ın haberine göre Irak Devlet Televizyonu Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin Türk askerinin Başika'dan çekilmesi konusunda anlaştığını duyurdu.

Başbakan Yıldırım da Irak'ta açıklamalarda bulundu. 

BAŞBAKAN YILDIRIM AÇIKLADI

Başbakan Yıldırım, "Irak'ın egemenliği bizim için çok önemlidir, egemenliğine zarar verecek hiçbir girişime, hiçbir harekete rıza göstermeyiz, içinde olmayız. Irak'ın bütünlüğü de aynı şekilde bizim için önemlidir, bunun bilinmesini isteriz. Peşmerge ve Irak merkezi güçleri ile Sincar'ın terör unsurlarından temizlenmesi konusunda gerekli çalışmalar yapılacak. Bizim için terör nereden gelirse gelsin aynıdır. Dolayısıyla Sincar birinci derecede en büyük tehdidi bize oluşturmaktadır ve tehdidin bertaraf edilmesi konusunda Sayın Başbakan'ın hassasiyetleri için de teşekkür ediyoruz. Bu konuda da gerekli işbirliğini yapmaya hazırız. Sadece Sincar değil bütün Irak topraklarından ülkemize yönelen terör faaliyetlerine karşı işbirliğini sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım Başika'daki Türk askerleri ile ilgili soruya "Bu konuyu konuştuk. Bu bir keyfiyet değil, bir ihtiyaçtan doğmuştur. Görüyoruz ki DEAŞtan bölgenin temizlenmesinde önemli mesafe katedilmektedir. Buna uygun olarak bu konuyu da dostane biçimde çözüme ulaştırmış olacağız." yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım, bu sabah resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gitmişti.

Türk askeri Irak'ın kuzeyinde DEAŞ'a karşı operasyon başlatmadan önce Musul'da savaşacak grupları eğitmek için Başika'da konuşlanmıştı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.